31 Ağustos 2013 Cumartesi

# Helodunya # Helodünya

Neşeli Günler


Geçen sefer geçirdiği ağır hastalıktan ötürü bu gelişimizde biraz endişeliydim doğrusu. Çok şükür bu güne kadar sıcaklardan olduğunu tahmin ettiğim iştahsızlık dışında fazla bir sıkıntımız yok. Yine de geçen gün yazdığım yazıya göre iki gündür az da olsa yemeye başladı.

Geleli iki hafta oldu ve bu süreyi elimizden geldiğince gezmeli, oyunlu geçirmeye çalıştık. Hep yalnız olduğumuzdan onun için oldukça farklı olan kalabalık hayata alıştı, yeni kelimeler öğrendi, bol bol kıkırdadı ve kudurdu. Ne kadar öğretmeye çalışsam da bir türlü yapmadığı öpücük verme hareketini ananesi bir kere gösterdiğinde öğrendi ve herkese yapar oldu. Her sabah uyanır uyanmaz dedesinin yanına gidip yatıyor, mutfağı talan ederek ananesini kızdırıyor, erkek kuzeniyle gün boyu çok tehlikeli kudurukluklar yapıyor, onlar giderken ağlıyor. Kalabalık ve curcunalı bir ortama feci alıştı.

Bugün babası İstanbul'a geldi ve birkaç gün sonra tatile gideceğiz. Geçen yaz 3-4 günlük yazlık ev tatilini saymazsak bu ilk denizli havuzlu tatilimiz olacak. Bakalım nasıl geçecek. 

7 yorum:

  1. güzel geçsin çook güzel geçsin :)

    YanıtlaSil
  2. Ayy öyle bir tarif etmişsin ki, Adile Naşit'li, Münir Özkul'lu Neşeli Günler, Gülen Gözler filmleri falan vardır ya, öyle bir hayal ettim sizi:) Ahh bayılırım öyle ailelere, hep istemişimdir öyle komacan:), gürültülü, kalabalık, sevgi dolu, neşeli bir ailemin olmasını..Var elbette de o kadar kocaman değil haliyle:)
    Helo'nun bu kalabalık ortama alışmış olması süper zaten..
    İlk denizli havuzlu tatilinizde şimdiden iyi şanslar; bol bol yesin, denizi sevsin, çimenlerde dolaşsın, havuza..girmese de olur, güzel güzel uyusun ve de büyüsün, anne babada güzel bir tatil yapsın bu arada..lütfen yani:))

    YanıtlaSil
  3. Hadi bakalim iyi tatiller sen sen ol havuzla fazla haşır neşir etme; bir de dönünce nasıl bir kalabalığa sokacaksın onu düşün :) Sahi neden oyun grubu oradaki gymboree tarzı yerleri düşünmüyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünmez olurmuyum hollandaya yerleştiğimizden beri arastırıyorum. Her semtte bulunan devlete baglı oyun grupları var yarım günlük ama iki yastan itibaren alıyor. Annelerle birlikte olan oyun grupları var bir çoğu yaz tatilindeydi eylülde baslıyorlar geç kalmıs olucaz galiba ama yine döner dönmez bakıcam

      Sil
  4. canım benim hava değişikliği, ortam değişikliği de etkileşmişti iştahını.. hastalığa yorma..çocuklar kalabalığa girince hemencik büyüyorlar.. zaten sünger gibiler, ne kadar çok insan o kadar öğrenilecek, taklit edilecek şey.. tatiliniz de çok güzel geçsin inşallah..

    YanıtlaSil
  5. İyi tatiller o zamann..
    Güzelce eğlenin:)

    YanıtlaSil