6 Ağustos 2013 Salı

# bebekler için oyunlar # çocuk şarkıları

Küçük Karınca

Sevgili Nes'in (before we get too old- link veremiyorum cepten yazınca) en son yazısını okuyunca (yazı bebeklerle evde yapılacak oyun-aktiviteler hakkında bir kaç kaynak içeriyor) ve verdiği linkleri inceleyince, Dila ile aslında çok sayıda oyun, tekerleme, şarkı oynadığımızı farkettim. Aslında bunlar bana normal ve herkesin bildiği yaptığı şeyler gibi geliyordu ama değilmiş sanırım. Bu yüzden kafamda acaba videolar mı çeksem, instagramda video özelliği gelmişken oraya mı koysam yoksa youtube'tan mı yayınlasam diye düşünceler geçti. Fakat kendimi ekranlara çıkamayacak kadar dolgun ve solgun bulduğumdan bu fikir beni ürkütüyor. Sesim fena olmamasına rağmen videolarda korkunç çıkıyor. Velhasıl bu işe girişmeye henüz cesaretim yok.

Oyunlarımız bazen doğaçlama gelişiyor. Bugün bir saat kadar önce uyku öncesi son enerji kırıntılarını yatakta yuvarlanarak atmaya çalışırken bir şarkı uydurdum. Hem unutmamak için hem de paylaşmak için buraya yazayım.

Helo karıncaları uzun zamandır biliyor ve izliyor. Onlara kaa kaa diyor. Yemek taşıdıklarının farkında. Ben de bu yüzden karıncalar hakkında şarkı uydurdum ve söylerken parmaklarımı vücudunda dolaştırarak gıdıkladım.

Küçük karınca
Bir küçücük karınca 
Tıntın tıntın tın tın tın
Dere tepe dolaşır
Tıntın tıntın tın tın tın
En güzel mamaları
Tıntın tıntın tın tın tın
Her gün evine taşır
Tıntın tıntın tın tın tın

En çalışkan hayvandır
Tıntın tıntın tın tın tın
Gece gündüz çalışır
Tıntın tıntın tın tın tın
Eğer onu ezersen
Tıntın tıntın tın tın tın
Gelir seni ısırır
Tıntın tıntın tın tın tın


Keyifli oyunlar

3 yorum:

  1. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    1367. takipçin benim.. :)
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    ¦ Sevgiler ¦
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  2. :D Çok güldüm, bol mesaj içerikli çok sevimli bir şarkı olmuş. Ben de "uydurmasyon" şarkılar konusunda uzmanlaştım yahu, o sırada ne aktivite yapıyorsak onu anlattığım saçma sapan şarkılar söylüyorum bizim bıdığa. Nasılsa daha sözlerini anlamıyor diye salla salla söyle.. Mesaj içermese de olur daha :D

    YanıtlaSil
  3. :) pek keyifli. Uyku öncesi masaj gıdıklama çocukların ayılmasına sebeb olurmuş haberin ola :) ayılmıyorsa sorun yok tabii ki

    YanıtlaSil