18 Ağustos 2013 Pazar

# blogger ipuçları # blogger seo

Blogunuzun Arama Motorlarında Daha Kolay Bulunabilmesi İçin Meta Tags Ekleyin

Tasarımını yaptığım bir çok blog sahibinden, google aramalarında nasıl üst sıraya çıkacağına dair sorular alıyorum. Pasta-kurabiye blogları o kadar çok yaygınlaştı ki özellikle bu husustaki aramaların sonucunda belli bir bloga ulaşmak epey çaba istiyor.

Bir blogun Google aramalarında üst sıralarda yer almasının öncelikli şartı blogun popülerliğidir. Mesela aynı konuda yazı olan onlarca site vardır ancak içlerinden bazıları 1. sayfada ve üst sıralarda çıkar. Bu blogların zengin bir arşivi olmasının yanı sıra açıldığından beri yapılmış olan toplam ziyaretçi sayısı da önem taşıyor. Yani tek başına arşivin zengin olması yetmiyor.

Bununla birlikte meta tag denilen özellik de önemli. Google bir aramanın sonucunu ekrana getirmeden önce sitelerin tanımlarına, meta tags'lerine ardından yazı başlıklarına bakıyor ve ekrana ilişkili sonuçları popülerlik sırasına göre getiriyor. Bu eklentiler ne yazık ki blogger bloglarının kendi içinde yer almıyor fakat güzel haber şablon koduna eklenebiliyor.

Blogunuzun kumanda panelinden Şablon  / HTML düzenle bölümüne gelin ve çıkan pencerenin içine bir kez tıkayıp ctrl+F ile aşağıdaki kodu arayıp bulun.



Bu satırın hemen altına da aşağıdaki kodu yapıştırın



Yukarıdaki kodda örnek olarak pastacılık ile ilgili tanım ve etiketler yazdım bunları siz kendi blogunuza uygun şekilde değiştirebilirsiniz.

Yani "Size Özel Butik Pasta ve Kurabiyeler" yerine "sizin blog tanımınız" 

'butik pasta, butik kurabiye, şeker hamurlu pastalar, özel sipariş pasta, özel tasarım, şeker hamuru, kişiye özel, özel günler için pastalar, cupcake, figürlü pasta, doğum günü pastası, bebek kurabiyesi, nişan kurabiyesi, düğünkurabiyesi, düğün pastası' yerine sizin meta taglarınız olacak.

Tırnak işaretlerinin muhafaza edilmiş olmasına ve virgülle ayrılmış olmasına dikkat edilmeli. Ben sınırsız sayıda meta tag yazılacağını düşünüyordum ve böyle siteler görmüştüm ancak blogger bunların normal olmayan abartı siteler olduğunu anlıyor ve meta tags lerin 160 karakteri geçmemesini tavsiye ediyormuş.

Kodu yapıştırıp düzenledikten sonra şablonu kaydediyoruz ve işlem tamam.

4 yorum:

  1. Hemen ekledim canım değerli bir paylaşım ve böyle şeyleri paylaştığın için seni tebrik ediyorum yüreğin çok büyük

    YanıtlaSil
  2. Paylaştığın için teşekkürler. Daha geçen gün dedim ki; neden türk blog yazarları blogu gekiştirme amaçlı yazılar koymuyor dedimdi :))
    Süper denk geldi canım. Öperim..

    YanıtlaSil
  3. harika bir paylasim, cok tesekkurler.. ben de amatorce web design ogrenmeye calisiyorum. sorum tasarimlar icin dreamweaver yada expression web gibi bir program mi kullaniyorsun? bir de blog tasarimi yaparken sifirdan bir sablon mu yapiyorsun yoksa varolan bir blog uzerinde duzenleme mi? simdiden tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir program kullanmıyorum doğrudan xml kodu üzerinden yapıyorum şablonları

      Sil