1 Ekim 2015 Perşembe

# Aylık Mektuplar

42. Ay Mektubu, Yeni Hobin Bale


Minik kelebeğim,

Geçen sezon gittiğimiz jimnastik derslerine biraz ara verip, biraz daha müzikal etkinlikleri denemeye karar vermiştik. Aklımızda bir dans bir de enstürman kursu vardı ama baleyi pek düşğnmemiştim doğrusu. Bu yaz tanıştığımız Melis'lerin (iki tane var) bale kursuna gittiklerini öğrenince hemen sen de istedin. Eylül'ün ilk cumartesi sabahı gittiğimiz derste ardına bile bakmadan sınıfa koştun. Hatta diğer arkadaşlarının aileleri böyle hiç tereddüt etmeden adapte oluşuna şaşırdılar.

Sonrasında her cumartesi sabahı 45 dakikanı kursta geçirdin ama bale hayatımıza daha fazla girdi. Haftanın her günü bale kıyafetleriyle dolaştın evde. Yaz kış çorapsız gezen ayaklarına bale ayakkabılarını giydin ve ben de bi nebze rahatladım çünkü yerler buzzzz. Ben çorapsız gezemiyorum mesela :))

Baleyle birlikte acaba kızsal hal ve edalara girer misin diye merak ettim ama hala bir değişiklik yok. Hatta dün alışverişte yine erkek reyonlarından ayrılamadın, Batman, spiderman, ninja turtles baskılı kıyafetler için ağladın. Yine bu ay aldığımız çizmeler de erkek reyonundan ve superman baskılı zaten :) Zamanla anlayacağız ama galiba mayanda yok, düz beyaz atletlerin bile minicik kenar dikişlerini kız işiymiş diye istemiyorsun.

Bu ay ayrıca bol bol gezdin, yeni arkadaşlar edindin, sınıfına ilerde kankan olacağını tahmin ettiğim bir kız geldi. Öyle ki sınıfa girer girmez birbirinize koşuyor, ayrılırken sarılıyor, ayrılamıyorsunuz. Annesi endonezyalı, babası hollandalı Yana, tip olarak bizlere benziyor. Bir de bizim evin çok yakınına taşındılar. O da seninle aynı okula gidecekmiş, galiba ilerde bol bol görüşeceğiz ailecek. 

Bugün söylediğin ve çok hoşuma giden bir cümlenle noktalayayım. Sabah yatağımızda zıplarken, "anne güneş gözüme ışık atıyo" dedin ve ben de diyorum ki,
- canım kızım sen de benim hayatıma ışık atıyorsun...

Annen
Amsterdam




5 yorum:

  1. Kıpır Kıpır kitabını mutlaka alın okuyun, orada da Belinda ve melisa var :) Hatta Yeliz yazmıştı sanki bulayım..dedim ama bulamadım nedense. kendim de yazmıştım:
    http://2balik1kedi.blogspot.com.tr/2015/01/kpr-kpr.html
    çok severim baleyi, öperim tatlı helodünyayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum o kitabı tr ye gelicez yakında hemen alayım

      Sil
  2. Yaa, çok tatlı. :) Ben de bale görünce dedim heh, kızsal bir faaliyet geldi. :) Aslında çıtkırıldım olmasından ziyade sahip olduğu bu karakter bana geleceğin kendine güvenen, tuttuğunu koparan güçlü bir kadınının yetiştiğini düşündürüyor. Bu arada Yana (Gianna) ismi Yunanca'daki en klasik kız isimlerindendir... En güzel günler sizin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkça yazmak istemiyorum ama başka kızlarla kıyasladığımda bizimki gerçekten dediğin gibi. Slovakyada yasarken de yana isminş çok duyuyorduk. Ev sahiplerimizin adı Jan ve Jana idi. Dilanın arkadaşının adı Y ile yazılıyor ama

      Sil
  3. Sen de benim hayatıma ışık atıyorsun<3<3

    YanıtlaSil