21 Mayıs 2015 Perşembe

Oğluşun Dişi Çıktı

Tarihe not olsun, tam 4ay 8 günlük bugün. Zaten belirtileri vardı, alttan iki dişi görüyordum. Şimdi ilki (alt sol) patladı yanındaki de bir iki güne çıkar.

Kızım da ilk dişini 5ay 5 günlük iken çıkarmıştı. 1 yaşında 12 dişi vardı bakalım Nova ablasını geçecek mi?

Bu arada erken çıkan dişler sağlam olmazmış, geç çıkınca daha iyiymiş gibi yorumlar geliyor. Nitekim bu sabah parkta da geldi. Ben de dedim ki ben mi çıkarıyorum nasıl kontrol edeyim :p Doğrusu geç çıkmasını ben de tercih ederdim, minicik bebe çok yıpranıyor. 

Erken diş çıkaran kızımın da şu anda tüm dişleri sağlam ve sağlıklı, diş kontrollerinde de bir sorun çıkmadı şimdilik. Ne zaman çıkacağı tamamen genetik. Eğer babalarına çekerse çok sağlam olacağı kesin. Eşimin dişlerinde bu güne kadar ne bir çürük ne bir dolgu hiç bir sorun olmamıştır ve bu duruma hollandalı diş doktorumuz bile çok şaşırmıştır :))

5 yorum:

  1. evet diş konusu tamamen genetik ama insanlarımız engin yorumlarını yapmasa olmaz :) ilk diş hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Niye böyle olumsuz yorumlar yapmayı çok severiz bilmem.. Bence sen de erken diş çıkartanlar dişli olup hayatta sırtı yere gelmeyecek olanlarmış de , hah, hep başkaları mı uyduracak bir şey:-)

    Hayırlı olsun, bi yumur oğluşu benim için:-)

    YanıtlaSil
  3. Hadi hayırlı uğurlu olsun :) Kolay çıkmış gibi algıladım ya çok şükür, darısı diğerlerinin başına!

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun, inci gibi dizilsinler inşallah :) Bizim diş sıkıntıları 4. ay civarında başladı ama 9. aya kadar çıkmadı o aradaki 5 ayda ne çektim ben bilirim, o yüzden çıkacakları zaman erkenden çıksınlar bir şey olmaz :)

    YanıtlaSil
  5. yok yok kızım ne geç çıkardı bi bilsen, o geç çıkan dişler 4-5 yaş civarı da çürüdü, onca bakıma rağmen. inci inci dişleri olsun

    YanıtlaSil