10 Mart 2015 Salı

# Pasta # şeker hamurlu pasta

Şeker Hamurlu Pasta Denemesi


Helocuğumum doğum günü yaklaşıyor. Daha nasıl ve nerede yapacağımız netleşmedi ama bu yıl hakiki bir parti yapmak istiyorum. Pasta sipariş vereceğiz (gerçi onu da daha araştırmadım) ama olur da iş başa düşerse diye ön hazırlık olarak bir deneme yapmak istiyordum uzun zamandır.

Geçen hafta bu denemeyi yapabildim. Usta pastacılar için belki çok yavan kalacak ama hazır pasta kekini kullandım pandispanyasında. Hem bununla uğraşacak  zamanım yoktu hem de fırınım hamur işleri konusunda pek iyi değil, daha tam çözemedim yani. Neyse iç kreması için birkaç tarif baktım fena olmamıştı ama aldığım hazır bir krema karışımını katmasaydım daha iyi olacakmış tadı, zira bademliymiş. Kızım da arasına çilek koymak isteyince badem çilek pek yakışmadı :) Neyse zaten asıl denemek istediğim, şeker hamuru kaplamasının hazır pasta kekinde olup olmayacağı idi. O da oldu.

Yediğim birkaç şeker hamurlu pastada şeker hamuru öyle kalındı ki ben mümkün olduğunca ince yapmaya çalışıyorum. Kurabiyelerde de öyle yapmıştım. Tabi işin sırrı kalın olup da yerken sıyırıp atılması mı bilmiyorum tabi, bilen varsa söylesin. Benimki sıyrılamıyordu haliyle. Kenarlarını fırfırlı yapacağım diye üst beyazı kısa yaptım, fırfırları da beceremeyince sonradan kenara düz mavi kapladım. Üzerine de tamamen doğaçlama fotoğraftaki deseni yaptım. Evdeki kurabiye kalıbında kuşu çıkarmıştı Helo, onu şak diye koyuverdi, ne ortalama ne yerleştirme yapabildim. Sonra minik kalpleri koydum, daha ne yapsam diye düşünürken ağaç dalını yaptım. Hadi dala da biraz çiçek ekleyelim dedim ve oldu galiba :)

Bu arada elimde de doğru dürüst renk yok, bi beyaz hamur vardı, bir mavi boya bir de siyah hamur. Bunları da Nova'nın doğumu için bebek şekeri yaparım diye aldıydım da yapamadım tabi. Siyah olan ise blek tutkunu Helocum tarafından zorla sepete attırılmıştı, demek ki işe yarayacakmış.

Uzun lafın kısası, hazır pasta keklerini de kullanabilirsiniz arkadaşlar. Tabi ustalarınki kadar lezzetli olmayabilir ama galiba işin sırrı iyi bir kremada. Bildiğiniz bir tarif varsa bana da söyleyin olur mu?

13 yorum:

  1. Kekin üzerini ganajla kapladınız mı? Sanırım kaplamadan yapmışsınız. Kekin üzerini krema ve çikolatadan oluşan ganajla kaplarsanız çok daha pürüzsüz olacaktır. Şeker hamurunun inceliğine gelince. Çok ince açarsanız üzerini kaplarken kenarlarını çekiştirmeniz gerekeceği için kolay yırtılabilir. Ama dediğiniz gibi kalın yapayım derseniz de yerken hiç hoş olmuyor. Yine de çok başarılı bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa üstünü kaplamayı akıl etmedim sanki yapışmaz kayar diye düşündüm hep. Gerçekten inceydi hamur tam yırtılma noktasında, koyarken yırtılmadı ama yemesi de rahattı böyle

      Sil
  2. bence çok hoş olmuş üzerinde biraz daha çalışırsa çok hoş pastalar yapabilirsin. Görüntü süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay yok öyle bi iddiam yok, sadece acaba oluyor mu görmek istedim mecbur kalırsam ancak o zaman yaparım :)

      Sil
  3. Bence çok cici olmuş eline sağlık.
    Ben de ilk şeker hamuru denemesini iki yaş pastasında yapmıştım ve tövbe etmiştim.
    Pastacı arkadaşların önünde saygıyla eğiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bi de malzeme alet erdavat lazım ben evdeki aletlertle yaptım

      Sil
  4. denemem mi bence gayet başarılı :))

    YanıtlaSil
  5. Ben hiç denemedim pasta yapmayı şimdiye kadar. Bence çok güzel olmuş. Sade tasarımları sevdiğimden bu çok hoşuma gitti:-)

    YanıtlaSil
  6. Bence süper olmuş, elbette bir sürü ayrıntısı malzemesi falan vardır ama evdeki imkanlarla olmuş mu olmuş:)

    YanıtlaSil
  7. oha diyorum, iki çocukla sen evde bunu mu yapıyorsun??? :D bi de güzel olmuş mu diye düşünüyor allahım ya, şahane olmuş tabii ki!

    YanıtlaSil
  8. Ben seker hamurlu pastalari sevmiyorum. Benim kullandigim krema standart. Sivi santiyi sekerle birlikte katilasana kadar cirpiyorum. Daha sonra mascarpone ekleyip karistiriyorum. Dolapta bir kac saat.katilasmasini bekledik mi krema kullanima hazir :)) Pastanin icine donmus frambuaz, uzerinede kiyilmis bitter ve beyaz cikolata kenarlarinada kavrulmus file badem :) Seker hamuru goze hitap etse de ben klasikten yanayim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevmiyorum da işte desenli falan çocuklar için iyi oluyor. Tarifini deneyeceğim

      Sil
  9. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil