25 Mart 2013 Pazartesi

# Gece's Blogger Templates

Haftanın Biten Tasarımları

Bu blogda sadece tasarım haberi vereceğim galiba yakında. Temaların olduğu bloga yazıyorum ama burada daha ayrıntılı bahsediyorum diye yazmadan geçmek, tasarım sahiplerine haksızlık gibime geliyor. Tasarıma tüm hızla devam ediyorum. Uzun zamandır beni iş üzerinde görmeyen eşim, bugün birkaç dakikalığına görünce hızıma inanamadı. Kullandığım Photo Impact programını ilk başlarda o kadar acemice kullanıyordum ki, sıklıkla ona soruyordum. Şimdi onu bile geçtim :)

Bu hafta bayağı iş bitti ama daha epey siparişim var. Hepsine yetişmeye çalışıyorum.

Bu hafta 4 blog yeni yüzüne kavuştu.

Birincisi bir makyaj blogu ShimmerShe. İlk defa bir makjay blogu tasarladım. Öyle orjinal bir tasarım oldu ki, aklıma estikçe girip bakıyorum. Sade bir logo tasarladım, blogun adına uygun olsun diye bokeh etkili bir arkaplan, taşmış sidebar gadgetleri ve pudra renkleri. Bence bir makyaj bloguna çok yakışan bir tasarım oldu.


İkincisi annelerin tanıdığı bir blog. İkiz annesi Duygu'nun tatlı kızları Defne ve Derin için açtığı blog. Prenses etkili ama çok da boğucu olmayacak bir blog düşündük. Mevcut logolarına arkaplanda tül görünümü ve dantelli kenarlar uyguladım. Buradan bakabilirsiniz.


Üçüncüsü bir pasta blogu Renkli ve Tatlı. Henüz yeni bir blog olduğundan pek yayın yok. Dolayısıyla sayfanın özellikleri görünmüyor ama bu oldukça farklı bir yerleşimde olan bir blog. Üstte son yazı büyük resim ile birlikte çıkıyor. Hemen altında bir sırada dört tane olacak şekilde dilediğiniz sayıda görsel thumbnail image şeklinde çıkıyor. Görselliğin ön planda olacağı bir web sitesi şeklinde düşündük.

Farklı tipte yerleşime sahip temaları btemplates sitesinden alıyor ve değiştiriyorum. Mesela bu yerleşime ait blogu oradan buldum ama tamamen istediğim özelliklere sahip değildi. Üstte menü çubuğu istediğim gibi değildi, ne sidebarı ne footerı olduğundan gadgetleri koyacak yer yoktu. Böyle temaları sadece görsel olarak değiştirmiyorum. Kodlarına ilaveler yaparak istediğim kısımları da ekliyorum.


Dördüncüsü de hepinizin bildiği Soran Anne. Blogunun önceki tasarımını da ben yapmıştım ama asıl istediği yazıların kesilerek görüntülendiği bir yerleşimdi. Bir mor sever olarak Soran Anne'nin blogunu da mor tonlarında ama baymayacak şekilde düzenledim.


Bir sonraki haftanın tasarımlarında görüşmek üzere.

8 yorum:

  1. Elinize sağlık ne güzel olmuşlar...

    YanıtlaSil
  2. Her zamanki gibi hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Sizin tasarımlarınıza bayılıyorummmm

    YanıtlaSil
  4. süper olmuş ellinize sağlık banada bu konuda yardım ederseniz sevirim blog yazıyorum ama çok ayarlarından anlamıyorum.. arşiv yeri ve kızımın büyüdüğü cetveli eklemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yerleşim bölümünden gadget ekle kısmıma geldiğinizde arşiv ve bir çok gadgeti göreceksiniz. yaş cetveli için ise başka br siteye gitmeniz gerekiyor bunun için o cetvelden gördüğünüz bir blogda o resim üzerine tıklayın sizi oraya yönlendirecektir

      Sil
  5. Eline sağlıkk..iş yoğunluğundan yeni gördüm kusura bakma..

    Sevgililer, ilgi ve alakan için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim o ekleme yerini biliyorum ama benim asıl istediğim yazdığım kitap yada etkinlik yazıları bir yerde toplayabilmek..

    YanıtlaSil