21 Haziran 2011 Salı

# ben # diyet haberlerim

Diyet Bahane


Bu pazartesiden itibaren başladığım Dukan diyetine devam etme çabalarım sürerken, her gün zorunlu olan yürüyüşü bu güne kadar eksiksiz yapabildim. ( sanki çok olmuş gibi yazdım ama yürüyüşe diyetten önce başlamıştım) Bugün ise çektiğim resimler eşliğinde bir yazı yazayım dedim. Aslında dışarı çıkınca herkeste olan yukarıdaki gibi bisikletlere öyle özeniyor ve binmek istiyorum ki, ama bir süre daha erteliyorum almayı, çünkü henüz yerleşik düzene geçemedik, hala göçebeyiz :)

yol kenarlarına ekilen çalı şeklinde bitkiler var ya bu o, iki renkliydi çok değişik geldi.

Diyetle ilgili sorunum atak devresindeki protein içerikli yiyecekler, sürekli aynı şeyleri yemek ve ne yiyeceğimi düşünmek beni zorluyor. Neyse ki iki günü bitti sayılır, 5 gün yapmayı planlıyorum ama daha tık yok. Gerçi burada nasıl tartılabileceğimi de bilmiyorum ama artık vücudumu tanıyorum az çok ne kadar verdiğimi anlayabilirim. Daha önce diyetisyen kontrolünde düzenli şekilde beslendiğimde kilo veriyordum, tez süreci boyunca hareketsizlikten yine biraz aldım, vücut kitle indeksine göre ideal kilom 58 iken, şu anki kilom 68. Görüntüm aşırı kilolu değil ama bölgesel olması sebebiyle beni sinir ediyor. Gerçi diyetisyene giderken de 60 ların altına inememiştim sıkılıp bırakmıştım.

işaret koyduğum yer bizim ev, iki ay önce bir haftalığına geldiğimde temizlik bezini asmıstım balkona, hala duruyormuşşş
 Şimdi bu diyet ile azimliyim ama eşimin de hep dediği gibi bu süreç kısa dönem değil, hayat tarzın olmalı ... Spor , besleneme düzeni ... malı meli içeren cümleler..


Burada her yer yemyeşil ve insanlar özellikle de çocuklar sokaklarda sürekli. Spor yapanlar da cabası, bir yürüyüş boyunca insan depresyona girer mi, yaşlılar gençler hepsi ya bisiklet sürüyor, koşuyor, paten kayıyor vs. Ben yürüyüş yapmaya utanıyorum desem, birkaç günden sonra koşmaya karar verdim, önce tüm sene yatan vücüda biraz hareket vereyim.


Ah işte sırık gibi kızlar paten kayıyorlar ...

Sağlıkla ve sevgiyle kalın ...

4 yorum:

  1. Çok güzel yerler buralar,Antalyanın sıcağının aksine nasılda serin serin görünüyor...Benim daha önce denediğim bir yöntem var, resimlerime buradan- http://lilaninevi.blogspot.com/search/label/b%C3%B6lgesel%20incelme - bakabilirsin, kilo vermesende kısa sürede bölgesel incelme yapıyor,motive oluyorsun,protein ağırlıklı diyetle 1-2 ay yaparsan kiloda verebilirsin...Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin, bu diyet çok etkili oldu bende. İki aydır yapıyorum, ikinci aşamadayım ve 7.5 kg verdim aslında daha fazla verirdim ama düzenli bir yürüyüşüm yok. Bol su içmeyi ve yulaf kepeğini ihmal etme. Alternatif yiyeceklere gelince bu siteden ve bu siteden bilgiler yardımcı olabilir. http://dukandiyetim.blogspot.com/2010/11/dukan-diyeti-nedir.html

    http://dukandiyeti.blogspot.com/2011/05/dukana-uygun-tatllar.html

    YanıtlaSil
  3. Amanın diyet miyet duyunca koştura koştura geldim:) Ben de başladım ya.. yandaş arıyorum kendime. :) Yalnız bende yrüyüş işleri sakat.. Bebek arabası ile olmaz diyor diyetisyen oysa hiç yoktan iyi değil midir? Evde danset diyor 45 dk en az, cna mı dayanır buna. Bir de bu cüsseyle apartmanda:)

    Fotoğrafları görünce burası Rusya'mı dedim.. Slovakya galiba.. benzerlik ordan demek..

    Sevgiler ve kolaylıklar

    YanıtlaSil
  4. çocuklukta kazanılacak yaşam tarzıyla ancak yapabiliriz diye düşünüyorum.biz alışmışız canımızın istediğini istediğimiz kadar yemeye,kısıtlamalara kısa süreli dayanabiliyoruz ancak.
    size iyiniyetinize dayanarak bir sorum olacak; blogun resim kotası dolmasın diye başka blog açıp resimleri ordan kodların başına img getirip diğer bloga taşıyordum.diğer blog hesabında hiç kotadan bahsedilmiyordu.böyle mutlu mesut yaşarken,bugün diğer bloguma resim yükleyemedim. asıl bloguma da kotayı azaltmasına rağmen ,yüklenmiyor .picasa da gözüküyor ama .
    sorun sizce ne olabilir ?
    şimdiden alakanıza teşekkür ederim

    YanıtlaSil