30 Haziran 2011 Perşembe

Üzüm Üzüme Baka Baka


Bu resmi buraya gelecegim son gun cekmistim. Vapurda elimde bir suru cantalarla helak olmusken...

Buraya geldigimden beri daha sportif daha aktifim. Surekli bahsediyorum zaten burda herkes spor ile icice, dolayisiyla ben de gordukce imreniyordum. Duzenli olarak her gun yuruyorum, kimi zaman kosuyorum. Ustelik biraz da incelmeye basladim, artik burda toplum icinde kendimi sisko hissetmiyorum.

Gercekten hergun gordugumuz seyler aliskanliklarimizi etkiliyor. Istanbul'da asik suratlara baka baka yuzumuz gulmez oluyor. Burda ise daha farkli.

Bir kotu etkisi var ki, cok fena. Ben birayi tadi ve kokusu sebebiyle icemeyen biriyim, burda evimizin yakininda bulunan bir cesit kafede yollara cikarilmis masalarda oturup bira icenleri gorunce canim cekiyor :p

Neyse, simdilik iyi aliskanliklarla basladim, umarim hep devam eder. Kosmaya cocuklugumda cok duskundum, gecenlerde ilk denedigimde sandim ki cocukken oldugu gibi olacak hersey, anilarimda o hisler vs. Ama elli metrede nefes nefese kalinca zamanin etkisi yuzume carpti, simdi yavas yavas dinlene dinlene vucudumu alistirmaliyim.

Simdi yemege gitmem lazim, sulu kofte yaptim, pisti. Uzmanlara sormak istiyorum kofte yaparken soganlari nasil minik minik yapiyorsunuz, ben elde gayet ozenle minicik kesmeme ragmen, koftelerden tavsan disi gibi firliyor soganlarim :(

7 yorum:

  1. Uzman değilim ama yaptığımı söylemek istedim:)
    Çok ince doğrayınca aslında fırlamıyorlar(zaman olması lazım bunun içinde,genelde pek zaman olmuyor) ama rondoyla lapa kıvamına getirmeden(çiğköftelik kıvamda) çekip öyle kullanınca iyi oluyor.Eğer rondodan çekildiğinde suyu çıkıyorsa yine de,o zaman elinizle suyunu sıkıp köfteye öyle katın soğanları.Bende acil birşey oldu mu elimle doğrayamıyorum,çünkü bıçağı hızlı kullanmak gibi marifetim yok elim titriyor ve illaki kan akıtıyorum:p

    YanıtlaSil
  2. rondo ile ben de yapiyorum ama iki kisi oldugumuz icin az miktar oluyor ve soganlar rondonun duvarlarinda kaliyor tam kiyilmiyorlar malesef

    YanıtlaSil
  3. Ah evet miktar az olunca yanlara yapışıyorlar doğru.
    O zaman soğanları ve etin bir kısmını rondoya ekleyip öyle çekin.Sonra rondodan kıyılmış soğanlı eti alıp kalan etle birlikte elinizle karıştırın yoğurun.Sanırım o zaman iyi olur:)

    YanıtlaSil
  4. Benimkiler de fırtlıyorlar ordan burdan.. çok beceriksizimdir zaten yemek konusunda.

    YanıtlaSil
  5. Sakince, önce enlemesine ikiye kesip, sonra sagdan sola dogru incecik kesmeye calisin.. Bu zaman icerisinde gelisen bir sey, ya da kalin kalin dogradiktan sonra, satir tarzi (hani nane, maydanoz dogramak icin iki basli söyle alti yuvarlakca) bicaklar varya, onlarla güzelce kiyin... Bilmem anlatabildim mi...:) Ah yakinimda olsaydiniz size gösterebilirdim... Bir de soganlari kiydiktan sonra, üzerlerine biraz tuz serperek elinizle iyice ovarsaniz, yumusar ve daha az görünür köftelerden... Cok uzun oldu degil mi??::=) Sevgilerimle, kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  6. rendeleseniz nasıl olur? Suyunu sıkarsınız gene. Bu arada dukan'a devam mı?

    YanıtlaSil
  7. ay ne sekersiniz cok tesekkurler pek beceriksiz sayilmam ama bu soganlar icin gecerli degil fazla hasir nesir olamiyorum soganlarla ama tum yontemleri deneyecegim

    YanıtlaSil