4 Kasım 2008 Salı

# bedava şablon # Blog

Blogger Şablonlarım

Bir süredir ne yazdım ne çizdim, sadece kodlarla uğraştım.

İçimde bir türlü yetişemediğim merak, öğrenme hırsı, başarma hevesini durduramıyorum. Söylemiştim sanırım daha önce bu blog dünyasına ilk başta web tasarımıyla girdim. html siteler yapıyordum ama blogger şablonları bana çok farklıymış gibi geliyordu. Hiç de değilmiş. Kodlar her yerde aynı kod.

Şablon yapma hevesim hep vardı ama bloggerın kapatılıp da kısa süre olsa da wordpress'e geçtiğimde oradaki şablonların yetersizliğinden dolayı şablonumu değiştirmek istemiştim. Bir şablon beğendim ama malesef ücretsiz blogculara şablon değiştirme imkanı vermiyor. Daha doğrusu indirdiğiniz harika Wordpress temaları ancak alanınızın olması durumunda çalışabiliyor. Ben de düşündüm taşındım bu güzel şemeları bloggera uyarlayım dedim. Bir çok tema bu şekilde başkaları tarafından uyarlanmıştı zaten. Deneme amaçlı birkaç tema uyarladım, oldu da. İşte ilk uyarlamam.

Bundan sonraki aşamada ise bir temayı dönüştürmek değil, tamamen kedime has bir tema oluşturmayı denedim. Vee o da oldu. Şimdi kafamda binlerce fikir uçuşuyor. Sanırım bir süre sonra çizimlerle başlayan, örgülerle devam eden bu blog temalarla canlanacak. Bir süre sonra birkaç temayı paylaşmayı umuyorum.

Sadece duyurmak isterim ki artık blogspotun şablonları veya çoğunlukla erkeklerin yaptığı bayanlara uymayan şablonları kullanmak zorunda değiliz. Geçi bir çoğumuz farklı bannerlerle ya da stillerle kendimize has bir ortam yaratmış olsak da, hep beraber daha orjinal şablonlarımızı oluşturup, yazı başlıklarının yanlarını yada herbir postu birbirinden ayırmak için küçük süsleri, sidebarların başlarına koymak için çiçekleri kullanabileceğiz.

Duyurulur :)

12 yorum:

  1. Çok sevindim hatta havalara ucasım geldi desem emin olun abartmış olmam teşekkür ederim merakla beklicem...
    Ayrıca Photoscape programınada sevindim Delfina hanımada ayrıca teşekkürler birde sizinle tanıştıran Anne kaz hanımada :))

    YanıtlaSil
  2. Harikasın,süpersin.Emeğinin karşılığı seni çok güzel yerlere getirecek gececim...

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Yaşasıııııın :))))) ellerine saglık şimdiden :D Oh yaa iyiki zeki kadınlarda var :D Merakla bekliyorum ablacım çalışmalarını. Biliyorsun ben şablon konusunda pek bir seciciyim :)

    YanıtlaSil
  4. Çok cici olmuş canım birşeyleri öğrenmek ne kadar keyif veriyor değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Emeğimize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Valla ilk denemen bile süper olmuş. Diğerlerini de merakla bekliyoruz. Bizi tanıyan birilerinin bize uygun şablon tasarlaması da harika olur doğrusu :) Kolay gelsin canım.

    YanıtlaSil
  7. Ayy ne kadar güzel birde ilk yaptim demissin, eline saglik. Merak insani ögrenmeye götürüyor direk zaten, istekli oldugundan bu konuda iyi seyler yapacagina eminim! Bende sabirsizlikla bekliyorum kadinlar icin sablonlar yapan bir bayan olup bircogumuzu mutlu edeceksin belkide :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. sıkıca takipteyim:))
    photoscape programını indirdim ama kullanmaya vaktim olmadı henüz.
    kursum dikiş makinem ve çocuklarım arasında koşuşturum duruyorum...
    sevgilerr...

    YanıtlaSil
  9. tüm yorumlar için teşekkür ediyorum, faydalı olmak beni mutlu ediyor. Genelde yazdığım her postun bir faydası olmasını amaçlıyorum. Sevgili cw öğrenmek ne kadar keyifli değil mi die sormuşsun. Bir bilim adamı olduğum için zaten benim işim öğrenmek sonra başkalarına öğretmek. Bu artık benim karakterim oldu. O yüzden benim için hiç yeni bişey değil ve hatta bazen sıkıcı olabiliyor. Çünkü bir sayfalık yazıyı anlamak için 50 makale okuduğumu bilirim. Şu anda sizlere aktardıklarım ise benim için hobi, oyuncak gibi bişey. Bu öğrenmeye çalıştıklarım işimin yanında devede kulak gibi.

    Delfinacım emeğimin karşılığını almayı herkes ister umarım faydalı olur insanlara. Diğer yandan benim asıl hedefim bu alan değil malesef dediğim gibi hobi sadece.

    Sevgiler hepinize.

    YanıtlaSil
  10. ellerine saglik canim yaa ben bayildim.Benim kafam basmiyor bu kodlara 1 yildir japoncanin kodalariyla ugrastigim icin herhalde :(
    ama sen varsin :)
    ben sablonlarindan birine talibim :)
    cok isterim senin tasarimini kullanmak
    simdiden sagol
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş, oh ne iyi senin şablonlarını dört gözle bekliyoruz

    YanıtlaSil
  12. fikirleriniz harika yeni tasarımları merakla bekliyorum anne kaz ın sayfasına bittim zaten:)..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil