17 Ağustos 2016 Çarşamba

# Nova'ya mektuplar

Nova'ya Mektuplar: 19. Ay


Yakışıklı oğlum

Tamamını Türkiye'de geçirdiğimiz bir ayı geride bıraktık. Çok oynadın çok eğlendin bu ay. Çok da büyüdün, yeni yeni beceriler edindin...

İlk belirgin fark saçlarında oldu bence. Doğduğundan beri hiç saçın yoktu, yaşıtların kaçıncı saç traşını oldu fakat seninkiler bir türlü uzamamıştı. Hala da uzun sayılmaz ama keltoş görüntüsü gitti artık. Ve sanırım saçların baban gibi kıvırcık olacak. Teyzen diyor ki bir dahaki gelişinde bonus kafayla gelecek bu. Bakalım öyle olacak mı :)

Türkiye'de olmamızdan ötürü etrafındaki kalabalıktan çok şey öğrendin. Kelimelerin arttı (teyze, anane, daha yeni kelimelerin), bizi tekrar edişlerinde de gelişme var ama hala dilin çözüldü diyemeyeceğim. Acelesi yok bakalım bekliyoruz, zaten evde hiç susmayan bir ablan varken ikinizi birden düşünemiyorum.

Bu ay tam bir sokak delisi oldun diyebilirim. Gezmeye gitmenin senin dilindeki adı maaa. Ayakkabılarını alıp maa diyorsun. Hatta birkaç kere kapıyı açmış şekilde kapıda yakaladık seni artık kilitsiz bırakmıyoruz.

İhtiyaçların giderildiğinde çok uyumlu sakin bir çocuksun. Özgür bir alana sahipsen kendi kendine dolaşıp oynarsın. Nitekim Tekirdağ'dayken de bahçede gönlünce oynadın. Suları döktün, çiçekleri suladın, topraklarla taşlarla oynadın, karıncaları yakaladın, yorulunca da boylu boyunca yerlere yattın. Hiç problem değil benim için ams görenler biraz evham yaptı tabi :) Doğayı gerçekten çok seviyorsun.

Bir de salıncakları. İstanbul'daki parklarda sıra bekleyen olunca salıncağı bırakmak çok zor senin için. Bekleyen yoksa saatlerce sallanabilirsin. Salıncağı da hızlı seviyorsun. Elinle yaptığın beni uçarcasına salla manasındaki işareti artık herkes öğrendi.

Bu ay ilk defa benden başka birine aşk derecesinde bağlandın. Teyzenin kızı Eda (17)  ile çok güzel oynadınız ama nedense  onu kimseyle paylaşamıyorsun. Başkaları Eda'yı öperse sarılırsa falan kıskanıyorsun. Hep sen sarılacakmışsın.

Geçen yaz 4,5 aylıkken denizle tanışmıştın ancak pek hatırlamıyorsun muhtemelen, bu ay bilinçli olarak ilk tanışman oldu ve pek hoşlanmadın. Dalgalıydı o yüzden biraz korktun, belki yarın gideceğimiz otel tatilinde babanla yeniden denizi keşfedersin ve seversin diye düşünüyorum.

Geçen ay köpek dişlerini bitirdik sanıyordum fakat meğer bitmemiş. Son köpek dişin de bu ay çıktı ve nihayet rahatladık. Zira yine çok ama çok zorlandık. Şimdi kaldı son dört azı. Ablanda köpek dişleri ile son azılar arasındaki süre epey uzundu. Senin de öyle olur ve şu hiç açılmamış olan iştahın belki biraz açılır diye umuyorum.

Yazacak çok şey var ama hatırlamakta zorlanıyorum. Keşke her anını her tepkini her kahkahanı kaydedebilsem. Seni çok ama çok seviyorum. Nice aylara bebeğin.

Annen
İstanbul




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder