11 Ağustos 2015 Salı

# Haftanın Bilgisi

Haftanın Bilgisi: Her Türlü Yaraya Lanolinli Krem

Doğum yapacak her kadının alışveriş listesinde vardır lanolinli kremler. Göğüs ucu çatlaklarını önleme ve tedavi etmede en etkili yöntemdir. Bu yüzden benim de elimin altında bulunuyor tabi.

Kızım doğduğunda ilk başlarda kısa bir süre meme ucu çatlaması yaşamış ve sonra ihtiyaç duymamıştım. Neredeyse hiç kullanılmamış haldeki kremimi aylar sonra, bebeğim hareketlenip de her yere kafasını bacağını falan çarptığında yeniden kullanmaya başlamıştım. Bazı annelerden duymuştum çünkü morarmalara birebir diye. Ben de defalarca tecrübe ettim ki gerçekten çok iyi geliyor. Diyelim alnını çarptığında, hiç bir şey sürmeden (su buz gibi müdahaleleri saymıyorum) renkten renge girerek (mor yeşil ve sarı gibi renkler oluyor çarpan yer) ortalama bir haftada geçiyorken, krem sürdüğümde hiç morarmadan hemen geçiyordu.

Şimdi oğlum muhtemelen daha memeye düşkün olduğu ve erkenden çıkan dişlerin acısını memeden çıkarmak istediği için hala meme ucu yaralarıyla boğuşuyorum (7 aydır). Ve neredeyse et gözüken derin yarıklarım oluyor. Bütün bu acılı yaralara lanolinli krem çok iyi geliyor. Akşamdan sabaha iyileşmiş oluyor, buna hem çok şaşırıyor ve hem de seviniyorum.

Bu kadar derin yarayı bile geçiriyorken kızımın koşarken düşüp kanattığı dizlerine, avuç içlerine de bu kremi kullanmayı akıl ettim ve uzun zamandır her yarasında bu kremi sürüyorum. Yine oğlumun yaptığı yüzündeki tırnak çiziklerinde, düşmelerinde, sıyrıklarda, aklınıza gelen her yarada kullandım kullanıyorum. Gerçekten müthiş bir etkisi var, hızla ve kolayca iyileştiriyor yarayı. Artık çantamdan hiç çıkmayanlar arasında.

Acaba bunu nasıl yapıyor diye araştırdım ve Lansinoh'un blogundaki açıklamalar beni tatmin etti. Bu kremin prensibi nemle yara tedavisi esasına dayanıyormuş. Gerçekten de sürünce bir süre yapış yapış nemli bir tabaka oluyor.

::::::::::::::::::
Nemle yara tedavisinin bir diğer faydası da ağrıyı hızla rahatlatıp, bu rahatsızlığı yaşayan anneye acil destek sağlamasıdır.
Nemle yara iyileşmesi nedir?
Meme uçlarının ağrılı veya çatlamış olması durumunda, tüm diğer cilt sorunları gibi, önerilen en etkili tedavi cildin nemini arttırmak ve onu daha fazla kurumaktan korumaktır. Nemli ortamlarda, yaralar genelde daha çabuk iyileşir ve kabuklaşma olgusu azalır. Kuru ortamlara göre, leke kalma oranı daha azdır. Nemle yara iyileştirme yöntemi, derinin içindeki doğal nemi tekrar kazanmasıdır. Hızlı bir iyileşmeye ve kabuklaşmadan tedavi olmaya yol açar.

LANSINOH, cildin üstünde, nemle yara iyileşmesini mümkün kılan bir tabaka oluşturur.

LANSINOH bir bakteriostatiktir. İçinde su olmadığı için, bakterilerin üremesine izin veren bir ortam yaratmaz. LANSINOH gibi bir nemlendiriciyi uygulamak, kuru ve çatlamış bölgeyi yumuşatır, rahatlatır, sancılı bölgedeki serbest sinir uçlarını örter ve böylece sancıyı bitirir.
:::::::::::::::::
Daha fazla bilgi burada http://lansinoh-lanolin.blogspot.nl/2012/11/lansinoh-lanolin-krem.html

Tabi illa ki bu marka olması gerekmez, sanırım lanolin içerikli diğer markalar da aynı işlevi yapıyordur.

20 yorum:

  1. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu benim kızımda ha bire biyerlerini çarpıyor. Bende de mevcut bu kremden oğluşun verdiği tahribat için kullanıyorum gögüs uçlarına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten çok az sürülüyor ve hiç birmiyor bu kremler herseye kullanın siz dr

      Sil
  2. Aaa ne güzel bir bilgi!
    kızım çok sakar, en son göz altında kocaman bir morluk oldu ve dediğin gibi renkten renge giriyor. Yavrum şiddet görmüş sanırsın :( hemen temin etmeliyim ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eczanelerde var lanolinli kremler kesinlikle diğer yara kremlerinden daha iyi

      Sil
  3. Çok yararlı bir bilgi paylaşmışsınız. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Ay süpermiş, ben de hiç kulllanmadım o kremleri, sonra pişik gibi durumlarda kullanıldığını duymuştum ama ve azıcık kızarsa sürerim Oğuzalp'e iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişikte denemedim ama pek yaşamadık da erende ondan :)

      Sil
  5. lansinoh ve garmastan almıştım bende. garmastan neredeyse ilk açtığımdaki gibi duruyor. acaba o da aynı etkiyi yapar mı?

    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da meme ucu kremiyse yapar diye düşünüyorum aynı maddeye sahipler çünkü

      Sil
  6. Ya ben de aynı şekilde nereye denk gelirse kullanıyorum, bir sürü almışım hiç meme ucuna kullanmadım ihtiyaç olmadı ama yara bereye morluğa şahane :)
    Bir de aklıma ne geldi bak, ben küçükken biyerimi çarptığımda ananem hemen bana ekmek içini çiğnetir üstüne yapıştırtırdı, nemli işte o da aynı mantık. Eski ekmeklerde tabii maya doğal malzeme falan.. Kocakarı ilacı diye gülüyoruz ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında düşğndüm ama yazıya yazmadım. Muhtemelen bu kremin nemli bırakması dışında fazla bir özelliği yok. Vücut yine kendi kendini iyileştiriyır bu sadece nemi koruyor falan. Ekmek bana da yaparlardı mantık aynı gerçekten

      Sil
  7. Ha bir de Lansinohlu krem bulamadığınızda Arnika ya da en basitinden içinde Çinko olan kremler de çabuk iyileşme sağlıyor.

    YanıtlaSil
  8. Lansinohu severek kullanmıştım,kullanmayada devam edecegız sanırım :) Bir de Arnica var bizde o da süper

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. ZİNAG KULLANIN HANIMLAR ARAŞTIRIN SÜPER HIZLI

    YanıtlaSil
  12. Merhaba bnm kızımın dudaginda ucuk çıktı ucuk kremi alerji yaptı kullanmadım. Sizin yazinizdan cesaretle lansinoh kullandım inşallah ise yarar. Bi yandan eli yandı bi yandan ucuk bi yandan grip öksürük. Geçsin bu gunler😢😢😢

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bnm kızımın dudaginda ucuk çıktı ucuk kremi alerji yaptı kullanmadım. Sizin yazinizdan cesaretle lansinoh kullandım inşallah ise yarar. Bi yandan eli yandı bi yandan ucuk bi yandan grip öksürük. Geçsin bu gunler😢😢😢

    YanıtlaSil