25 Ağustos 2015 Salı

Haftanın Bilgisi: Bebeğin Hıçkırığını Kesmek İçin

Özellikle yenidoğanlarda sıkça olan hıçkırığa kayıtsız kalabilen anne var mıdır bilmiyorum. Ciğerleri gelişir bırak hıçkırsın deseler de, kendimiz hıçkırığa tutulduğumuzda rahatsız olduğumuz için bebeğin de rahatlaması için çeşit çeşit yöntemler ararız. Bunlardan en yaygın olanı, ağzına limon damlatmaktır ancak size kesin çözümlü başka bir önerim daha var.

Limon damlattığınızda bebeğin ne yaptığına bakın, ağzındaki ekşi tadı çıkartmak için emme hareketi yapar, ağzının içindeki ve damaktaki tüm tadı toplayıp yutmaya çalışır. İşte asıl nokta burası, emme hareketi. Dolayısıyla bebeğe bu eylemi yaptırmalısınız.

Benim tek yaptığım aç olsun olmasın emzirmek. Hem kızımda hem oğlumda onlarca kez böyle yaptım ve hepsinde de işe yaradı. Birkaç emme hareketinden sonra hıçkırık tamamen kesilir ve çocuk rahatlar. Emmek istemiyorsa da biraz zorlarsanız, birkaç kez çekip bırakacaktır ve çoğu zaman yeterli olur. Hıçkırırken süt boğulmasına neden olur diye endişelenmeyin onlar ayarını çok iyi yapıyor.

Ben denemedim ama emzik ve biberonun da aynı işi göreceğini düşünüyorum. Ve lütfen artık ufacık bebeğe limon vermeyin.

6 yorum:

  1. ben doğal akisina birakiyordum.bu yöntemi denicem teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Emzirken dediğin gibi bi kaç damla olsa bile is görüyor ben de öyle yapiyordum..emzirmeye anneler biraz çay verebilirler ben onun faydasını da gördüm ..

    YanıtlaSil
  3. ben de hep emzirdim ki elif anne karnından beri accayip hıçkıran bir çocuktur :)

    YanıtlaSil
  4. Evet bana anne tavsiyesidir bu iki cocugumda da ise yaradı. Ama oglusum bazen emmek istemiyo mecburen akışına bırakıyoruz en az 10 dk hickiriyo. Bende limonu deneyeyim bari :) (Aslı)

    YanıtlaSil
  5. Bu arada hıçkıran çocuk büyür derler hatta ben de biraz yemeği fazla kaçırınca hıçkırırım, hah işte yaradı bu löp löp et oluyor şimdi bu bana derim :D Doğrudur, büyüklere de 1 br suyu böyle yudum yudum azıcık azıcık içmeyi öneririm, hemen keser.

    YanıtlaSil
  6. aYOL BEN SENİ İZLEMİYOR MUYMUŞUM gECE? Yok artık !

    YanıtlaSil