6 Nisan 2015 Pazartesi

DIY kağıt çanta

Kızımın doğum günü hediyeliklerini koymak için fotoğraftaki kağıt çantaları hazırladım. Fikri pinterestten almıştım ama orda gösterilmeyen bazı detaylar ile kendi yaptığım şekilde anlatacağım.


Ben hediyelik paket kağıdı kullandım ama aşırı ince bir kağıt değil. Bu yüzden yeteri kadar sağlam oldu. Yapmadan önce gazete/dergi kağıtlarıyla falan deneyerek kalınlığının nasıl olduğuna bakabilir, ona göre kağıt alabilirsiniz.

1- önce kağıtları istediğimiz ebatta kesiyoruz. Ben içine koyacağım kitapları ölçerek biraz daha büyük olacak şekilde kestim.

 2- sapını yapacağım yerin sağlam olması için o kenarı katlayıp yapıştırdım (üst foto)

3- kenarların birleşme kısmının düzgün olması için yan kenarlardan bir parmak kalınlığında katlayıp bir kenarına yapıştırıcı sürdüm

4- ve bu kenarları üstüste getirip yapıştırdım.

5- birleşme yerini arka ortaya gelecek iekilde ayarladım ve

6- kenarları bastırıp katladım.

7- şimdi taban kısmını yapmak için alttan bir miktar katlıyoruz. Katladığımız genişlik tabanın genişliğini etkileyecek, bu yüzden önemli. Ben içine fazla kalın şeyler koymayacağım için ince yaptım.
8- sonra katlanan kısmı kaldırıp ayırıyoruz

9- ve bastırıyoruz

10- şimdi her iki taraftan içe doğru katlayacağız. Bıraktığımız pay zemini oluşturacak

11- diğer tarafı da eşit kalınlıkta katlayıp, bu kısma yapıştırıcı sürüp kapatıyoruz. Sadece son kata yapıştırıcı sürmek yeterli.

Sonra elimizle içini düzeltip dikey durmasını sağlıyoruz (dikey halinin fotoğrafını çekmemişim hiç). Ben makasla delik açarak sap da yaptım. Aşağıda pinterestten aldığım fotoğrafta nasıl durduğu gözüküyor.


Bu çanta hazır kağıt çantalardan biraz farklı. Yan kısımları W şeklinde katlanmış değil düz. O şekilde kağıt çantalar da yapmıştım daha önce ( http://ge-ce.blogspot.nl/2009/11/ev-yapm-dogal.html) ama bu daha çabuk ve hızlı oluyor.

Bir not: çalışırken milimetrik çalışmak zorunda değilsiniz. Zira ben de iki çocukla zar zor yaptım. Üst fotoda göründüğü gibi, yamuk kesimler, çarpık katlamalar taban kısmını yaparken kamufle oluyor ve sonuç tamamen şık bir çanta :)


2 yorum:

  1. Çok guzel olmuşlar, ayni yaptığınız pasta gibi. Ama hala nasıl vakit buluyorsunuz, kucağınızda bebekle nasıl yapıyorsunuz çözemedim. Çok gizemli.

    YanıtlaSil