18 Nisan 2014 Cuma

THY ile Amsterdam Uçuşumuz Bir Harikaydı

Bu güne kadar sayısız kere THY ile uçtuk ancak geçen hafta yaptığımız son uçuş bir harikaydı. Unutmadan yazmalıyım.

O gün her işimin çok rahat geçeceği daha Atatürk Havaalanında iken belli oldu. Feci uzunluktaki THY tüm uçuşlar check-in kuyruğuna girdikten birkaç dakika sonra bir görevli yanıma gelip çocuklu aileler için başka bir kontuar olduğunu söyledi ve oraya gitmemize yardım etti. Önümüzde tek bir aike vardı, sıra hemen bize geldi ve biletimizi aldık.

Pasaport kontrolünde de Türk vatandaşları kuyruğu fazla uzun değildi, çabucak geçtik ve uçağın kalkacağı kapıya geldik.

Kapı biraz farklıydı. A-B-C-D ve private şeklinde beş girişi bulunuyordu. Sonra anons yapıldı ve herkesin biletlerinde yazan (anonsa kadar farketmemiştim) grupta sıraya geçilmesi istendi. Çocuklu olduğum için beni business class ile birlikte private kapısına çağırdılar ve ilk önce biz bindik.

Bomboş uçağa koridorda hiç beklemeden binmek bir harikaydı doğrusu. Genelde kızım bu bekleyişte hep huysuzlanırdı çünkü.

Yerleştikten sonra diğer yolcuların biniş şekline dikkat ettim. Kaç koltuk var bilmiyorum ama diyelim ki 40 sıra olsun. Önce gelenler kuyruk kısmı son sıraydı. Sonra ortadakiler ve en baştakiler şeklinde devam etti. Yani insanlar sondan başa doğru uçağa alınmıştı ve bu yüzden neredeyse hiç bekleme yaşanmadı. Daha kısa sürede yerleşme işi bitmişti.

Aslında çok basit ama faydalı olan bu fikri neden daha önce düşünmemişler hayret. Umarım bundan sonra tüm uçuşlarda böyle olur.

Herhalde biniş sırasında hiç stres yaşamadığı için kızım daha uçak kalkmadan uyudu ve son yarım saatte uyandı. Evet tamam uyku saati gelmişti ama genelde bu güne kadarki tüm uçuşları uyku saatine denk getirdiğimiz halde 3,5 saat boyunca hiç uyumadığı çok uçuş yaşamıştık.

7 yorum:

  1. Rahat ettiğine sevindim canım, uçak yolculuğu işler tıkırında gitmiyorsa kabusa dönüşebiliyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyle ozellikle giris anindaki yogun kalabaliktan cok etkileniyordu dila

      Sil
  2. Uçuşunuzun iyi geçmesine sevindim, zira bizim son sefer THY ile kabus gibiydi, Maya inanılmaz uslu olmasına rağmen sırf hosteslerin yorgunluğu ve kabalığı, ayak mesafesinin ve bagaj alanlarının azlığı, yemek menüsü ve özellikle de herkesten duyduğum bagaj kaybetme vakalarının inanılmaz artması nedeniyle bir daha asla dedim ben. Bahsettiğin bu uygulamalar THY dışındaki neredeyse tüm havayolu şirketlerinde (abudik Afrika ve uzak doğu havayollarında bile!) en az 5 senedir olan uygulamalar GeCe'cim, sonunda onların da başlatmaları iyi olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuh o zaman bize :) valla çok farkediyor bana ilk defa denk geldi tüm uçuşlarımda ki çok değişik havayolları ile de uçtum hiç yaşamadım bunu. Senin son ucus sabiha gökcene miydi o yondeki thy biraz daha özensiz önceki sefer ordan gitmiştik biz de

      Sil
    2. Yok canım ya Atatürk :( Belki seferden sefere değişiyordur, bazen öyle iyi bir ekip oluyor ki, diyorsun işte yurdumun insanı sıcak ve candan.. Bazen de yorgun bir ekip, en modern uçağı bile kabusa çeviriyor belki de..

      Sil
  3. çok sevindim canım,insan her türlü geriliyor çocuk varsa yolculukta,herşeyin yolunda gitmesi ne güzel olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma nasıl farkediyor iki film izledim üstelik :)

      Sil