27 Mart 2014 Perşembe

Yolculuk Vakti


Yarın öğle saatlerinde Helo ile İstanbul'a doğru yola çıkacağız ana kız. Dört gün önce iki yaşını doldurduğu için ona ayrı bilet aldığımız ilk uçuş olacak bu.

Aylar öncesinden planlamıştık bu geziyi, doğum günü partisini yaparız diye. Şimdi pek hevesim kalmadı ama aile arasında ufak bir şey yaparız yine herhalde. 

Her gidişimizde hasta olduğu için bu sefer olmasın diye dua ediyordum. Umarım orda bir daha olmaz ama bu sefer daha gitmeden başladı hastalık. Dün akşam üstünden beri kusuyor, hiç bir şey yemediği için bitkin ve yine süzüldü :( Valiz hazırlama telaşı arasında bir de 4 makine çamaşır yıkadım dün akşamdan beri. Şimdi biraz daha iyi neyse ki.  Fakat bu sefer de uçağa binmicem burda kalıcam demeye başladı, oysa aylardır gitmek için sayıklıyordu, yarın gidiş saatinde ne yapacağız bilmiyorum.

30 Mart'ta İstanbul'da olacak şekilde planlamıştım tatilimizi ancak meğer biz oy veremiyormuşuz yerel seçimlerde. Burda da oy verme hakkımız yok sanıyordum ki (genel seçimlerde yok) yakında olacak yerel bir seçim var, adayların isimlerinin olduğu bir pusula geldi eve posta ile. Herhalde zamanı gelince onu işaretleyip bir yere atacağız. Ancak sadece tek bir pusula var, demek her eve bir tane oy hakkı veriliyor.

Yakın zamana kadar oy kullanamayacağımı bilmediğim için bu ziyareti yaparken seçim tarihini göz önünde bulundurmuş, oy için buradan oraya gitmeyi göze almıştım. Lütfen siz de oy hakkınızı kullanın, başka bir semte falan gitmeniz gerekiyorsa üşenmeyin, oyunuza sahip çıkın.

Sevgiler.

P.s. Fotoğraf bugünden. Bir süredir yatağında ona eşlik eden timsak, iya iya o'yu (çifliğe böyle diyor) görmemiş onu götürdük bu gün. Artık çiftliğin yolunu öğrendi, nereden gideceğimizi hep Helo söylüyor.

12 yorum:

  1. oy hakkımı hiç hiç aksatmadım,umarım yine kullanırım,ama oldukça azınlıktayım,
    o minik pıt diye toparlanacak ve güzel bi yolculuğunuz olacak,rahat ol
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun şirineye. Umarım harika bir tatil geçirirsiniz:-) İstanbul 'a hoş gelin bakalım:-)

    YanıtlaSil
  3. Güle güle gelin GeCe'cim.Hadi bakalım. :))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Agustos ayinda cumhurbaskanligi secimi olacak Turkiye'de biliyorsundur. Bagli oldugun konsolosluga giderek secmen kutugune kayit olabilirsin. Ben Italya'da yasiyorum, bagli oldugumukonsoloslugun facebook sayfasindan doldurmam gereken bir form yayinladilar. O formu doldurup oturma izninin fotokopisi ile iadeli taahutlu posta yoluyla gonderip konsolosluk secmen kutugune kayit olabilirsin. Yurt disinda yasayan Turk vatandaslari sadece cumhurbaskani (ilk kez bu yil olacak) ve genel secimlerde konsolosluga giderek oy kullanabiliyoruz. Yaninda tc kimlik kartinin olmasi yeterli.
    http://www.ysk.gov.tr/ysk/YurtDisiSecmenSorgu.html bu linkten de secmen kaydini kontrol edebilirsin.
    Bu arada agustos ayinda Turkiye'de tatilde olacak yine Italya'da yasayan bir arkadasim elde ettigi bilgiyi de aktarayim; oldu ki tatilde Turkiye'desin sanirim Tc kimligin ve oturma iznin ile yine oy kullanabiliyorsun, Detaylari cok bilmiyorum ama bu konuda da arastirma yapmani tavsiye ederim.
    Sevgiler,
    Deniz

    YanıtlaSil
  5. Evet onlarda kullanabileceğimi biliyordum ama bu kadar ayrıntı bilmiyordum kesinlikle yapacağız çok tesekkürler

    YanıtlaSil
  6. Şimdiden keyifli yolculuklar dilerim canım.

    YanıtlaSil
  7. Çok çok geçmiş olsun,rahat bir yolculuk ve keyifli İstanbul günleri diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun, hayırlı yolculuklar

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun.İnşallah çabuk atlatır.Keyifli,iyi yolculuklar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  10. geçmiş olsun istanbulun havası mayıs başına kadar malesef kötü doktorumuz mayıs başına kadar kızımı korumama gerektiğini hastalıkların salgın şeklinde yayıldıını söyemişti ki gerçekten bizde salgna yakalandık ve 3 hafta oldu hala atlatamadık umarım size uğramaz mümkün olduğunca dışarıda kalabalık ortamlardan uzak durun hava yoluyla bulaşıyormuş

    YanıtlaSil
  11. Yanıtlar
    1. İyileşti çok şükür burda da yakalanmadık henüz

      Sil