21 Mart 2014 Cuma

# Blogger yedekleme # blogu bilsayara kaydet

Twitter Kapandı Blogger da Kapanır mı?

Bu yönde bir duyumum yok yanlış anlaşılmasın ama bu ülkede her an herşey olabilir. Daha önce bir kere kapanmıştı.

Sadece kapatılması olasılığına karşı değil, yedekleme amacıyla blog kayıtlarımızı düzenli olarak kaydetmeliyiz. Bunu yapmak çok kolay ve birkaç dakikanızı alacak.

Blogger için:
Kumanda panelinden ayarlar bölümünde, diğer sekmesine gelin. En üstte blogu içe aktar, dışa aktar ve sil seçenekleri var. Dışa aktar kısımına basınca blogunuzdaki tüm yazılar, görseller ve yorumlar, xml formatında bir dosya olarak bilgisayarınıza iner. 

Bu dosyayı tıklayıp açmak isterseniz bir şey göremeyeceksiniz. Bir text dosyası gibi açılıp okunabilen bir dosya değil. Ancak başka bir bloga yüklerseniz gözükür.

Wordpress için:
Araçlar bölümünde içe ve dışa aktarma seçeneği var. Buradan yine aynı mantıkla yedeklenebiliyor.

Wordpress veya blogger farketmez, indirilen bu dosya herhangi bir bloglama platformunda çalışır. Yani bloggerı wordpress'e veya diğerlerine (typad, joomla, weebly,...) yükleyebilirsiniz. Tabi böyle bir platform değişikliği durumunda bazı ilave ayarlar da yapılması gerekiyor.

Şimdilik en azından yedekleri almak iyi olabilir. Eğer arşiviniz çok dolu ise indirme işlemi biraz uzun sürebilir merak etmeyin sonuna kadar bekleyin.

8 yorum:

  1. doğru,akşam yatarım neyle,sabah kalkarım böyle!
    belli mi olur?
    teşekkürler
    iyi haftasonu

    YanıtlaSil
  2. arada yapıyordum ben de Uzun zamandır güncellememiştim.Hatırlatma için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Yapmak lazim bunu. Benim de twitteri duyunca aklıma ilk gelen blogum oldu. Sabah sabah uzulecek nurtopu gibi bir derdimiz daha oldu..

    YanıtlaSil
  4. GECECİĞİM ,
    Bende teşekkür ederim uyardığın için. Yemen yedek aldım.

    Kolay gelsin*

    YanıtlaSil
  5. Yani daha once iki kere kapattilar. Ben o yuzden wordpress'e gectim. Simdi niye kapatmasinlar? Fakat benim ongorum, bundan sonra bence tek tek degil, direk internetin kokune yuklenirler.

    YanıtlaSil
  6. İyi ki yazmışsın bunu canım,çok sağol:(

    YanıtlaSil