25 Mart 2014 Salı

# Gece's Blogger Templates

Şubat - Mart 2014 Temaları

Mart ayı henüz bitmedi ama son iki aylık çalışmalarımı buraya yazıp bu ayların defterini kapatmak istiyorum. Daha önce de yazmıştım Şubat ayı beni tasarım çalışmalarında çok zorladı. Mart'ın ise ondan aşağı kalır yanı yoktu. Ya üzerinde çalıştığım temalarda sorun çıktı, ya da tamamen bitmiş temaları almaktan vazgeçti sahipleri. Bol bol sabretmek zorunda kaldıktan sonra, son aşamada harcadığım onca zamana rağmen elimde net bitmiş olan temalar şöyle:


Baked by Özlem; yeni açılmış bir pasta-kurabiye blogu. Soft renkler ve sade bir tasarım tercih ettiği için fazla yoğun görsel unsurlar kullanmadan sevimli bir tasarım oluşturdum. Ayrıca markanın kart ve sticker çalışmalarını da yaptık.


Işılca Tatlar; bir çoğunuzun yakından tanıdığı macaron ustası Işıl Hanım'ın blogu. Yemek tariflerinin de yer aldığı blogunun, macaron çalışmalarının ön plana çıkacağı bir logoya ve tasarıma ihtiyacı vardı. Logoda fonda koyu bir zemin kulanmamıza rağmen blogu sade tuttuk ve zarif ayrıntılar ekledik.


Sevgili Damla'nın blogunu tasarlamak stresli çalışmalarımın arasında bana ilaç gibi gelmişti. Sade bir tasarım yaptık ama talep ettiği tasarım benim zevkimle aynı olunca çok içimize sinen bir tasarım ortaya çıktı. İşte adıyla uyumlu bir tasarıma sahip Keşke Gerçek Olsa. Bu arada headerdaki sinek kuşunu özellikle seçtim, çok ufak olan ve çok hızlı hareket eden bu kuş, hem insan gözü tarafından hem de kameralar tarafından yakalanması çok zordur, sanki var ama yoktur :)


Party Le Fantasia için mevcut logolarının kullanılacağı, fransız vintage ağırlıklı bir tasarım yaptık. Özellikle gösterişti partiler hazırlayan Ümmiye Hanım'ın çalışmalarıyla gayet uyumlu oldu.


Önce wordpress blogu olarak başladığımız sonra da web sitesine dönüştürdüğümüz Kurabiye Cafem; üzerinde çok emek verdiğim sitelerden biri oldu. Romantik tasarıma uyan kartvizit ve stickerlar ile çalışmayı tamamladım.


Blogger'dan wordpress'e geçerken tasarımını yenilemek isteyen Parti Gezegeni, logosunda yer alan gezegen görselini kullanmak istediği için, onu uyumlu şekilde nasıl entegre edebileceğime dair oldukça çok sayıda deneme yaptım. En sonunda bu tasarımda uyumu yakaladık ve sevimli bir tasarımla wordpresste yayın hayatına başlamış oldu.


Instagram'dan kolye ağırlıklı takı tasarımı yapan Başak Accessories için bir logo tasarladım. Profil resimleri gibi küçük görsellerde kullanılacak olan logolarda bence, konstrast renklerin ve yalın tasarımların kullanılması ve çok dolu olmaması gerekiyor. 

Bunlardan başka tamamen bitmiş halinden son anda vazgeçen bir tema, tasarım aşaması bitmiş ama geri dönüş almadığım iki tema ve halen devam edip mart sonunda bitmesi planlanan dört tema ile son iki ayda gayet iyi çalışmışım :)  Ha bir de Bir Yastıkta'yı artık biraz daha fazla güncellediğim için onun da tasarım detaylarını koruyarak yeni bir altyapıya geçirdim. Bir de eski tasarımlara teknik destek verdiğimi göze alırsak baya yoğun geçirmişim.

19 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Ben özellikle kuşlu olanları çok beğendim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim ziyaretçilerinin beğenmesi mennun ediyor

      Sil
  2. Sizi en fazla yoranlardan biriyim bende maalesef ki,sabrınızı tebrik ederim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bir birimizi anlamakta sorun yaşadık ama sorun sizden benden değil böyle yaratıcı çalışmalarda ortaya güzel bir şey doğarken illa ki biraz sancı oluyor

      Sil
    2. Aslında burada sizin katkınız çok çok büyük,çünkü inanılmaz bir anlayışa ve sabra sahipsiniz,buna özellikle saygı duyduğumu bilmenizi isterim :)
      Kızınıza ve size kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  3. Yine her zamanki gibi çok güzel temalar yapmışsın bayıldım:) Çok duru sevimli ve iç açıcılar. Bu tema yenilemek ile ilgili ben de bir ara müsait olduğun zamanda seninle haberleşmek istiyorum .Daha önce de bir iki defa bahsetmiştik ama yarım kaldı. Ellerine sağlık canım valla çok beğendim ben:) Eminim tema sahipleri de zevkini ve emeğini taktir ediyorlardır..

    YanıtlaSil
  4. GeCecim Işıl'ın tasarımı muhteşem olmuş diğerleri gibi.Güzel gören yüreğine sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Logoya karar verme aşamasında çok uğraştık ama sonrası kendiliğinde akıcı şekilde gelişti

      Sil
  5. Blogumda da teşekkür etmiştim buradan da yazmak isterim.
    Benim de o kadar içime sinen bir iş oldu ki , anlayışın ve güzel kalbin için çok çok sağol tekrar :)

    YanıtlaSil
  6. Tasarımlarınız gayet hoş.Tebrikler...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba sevgili Gülçin,

    Öncelikle benim gibi bir teknoloji özürlüye dayanabildiğiniz, sorularıma bıkmadan usanmadan cevaplar verdiğiniz ve güzel tasarımınız için çok çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Siz nasıl buldunuz önlük ve kutuları. neyse bunları ve başka da sormak istediklerimi maille soracağım zaten.

    Görüşme dileklerimle sevgilerimi gönderirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel olmul blogda gördüm ama yazamadım güle güle kullanın

      Sil
  8. Hepsi çok şık ve amaca uygun, her zamanki gibi :) Sahipleri güle güle kullansın.

    YanıtlaSil
  9. bir şey sorabilirmiiym sürekli ziyaret ettiğim bir sayfayı bugün bulamıyorum şöyle bir uyarı var internet expoler bunu bulamadı ön belleğe alınmış kopyasına erişin bu neden böyle oluyor yani internetimde bir sorun yok her sayfayı açıyor bir tek bu sayfayı açamıyor morhipo sayfası neden bazen böyle erişim sorunu oluyor -esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sizinle ilgili değil o siteyle ilgili bir sorun. Ya kaldırılmıştır ya da özel hosting ise hosting problemi oluşmuştur

      Sil
  10. Elinize sağlık.Harika görünüyor.:) güle güle kullansınlar.

    YanıtlaSil