2 Mart 2014 Pazar

Güzellik Bakım Sağlık Vesaire

Bu blogda başlıkta yazdığım konularda neredeyse hiç yazı yok. Bunun nedeni hem zamansızlıktan hem de hevessizlikten bu alana fazla kaymamış olmam. Kendimce yaptığım bakımlar var elbette, kadın olmanın mecburiyetlerinden biri zaten ancak bir süredir kafama takılan bazı mevzuları araştırırken gördüm ki, benim bakım zannettiklerim öyle azmış, öyle yetersizmiş ki sanki bakımsızlıktan ölecekmişim yarabbim.

Gelen baharın etkisinden midir nedir, birazcık kendime bakmaya karar verdim. Önce aşırı kuru cildimle başlayayım dedim. Yeteri kadar çok ürün denediğimi düşünüyorum cildim için ancak bir süredir aramayı bırakmıştım. Mutlaka benim bilmediğim ve gerçekten işe yarayan bir krem vardır. Kozmetik dünyası uçsuz bucaksız bir derya zaten.

 Benim yüzüm çok kuru anacım. Böyle dokununca hışır hışır geliyor elime. Buna karşılık neredeyse hiç sivilce ve siyah nokta yoktur, genelde pürüzsüz ve imrenilen bir görüntüye sahiptir. Kuruluğu gidermek için çok su için diyorlar, son zamanlarda unutuyorum inkar edemem ama önceden her gün en az 3 litre su içerken de kuruydu, hep kuru. Krem sürdüğümde ise sanki içine işlemiyor da tabaka gibi kalıyor. Bir süredir yüzümü ıslatıp kremi onun üzene sürüyordum, gerçekten çok daha etkili oldu, daha uzun süre nemli kalıyor böyle. Mesela sabah sürdüğümde akşama kadar nemini kaybetmiyor. Geçenlerde ise kızıma aldığım ama alerji yaptığı için kullanmadığım chicco organik losyonu bitirmeye niyet edip sürdüm. Aman allahım tam istediğim şey oldu. Ertesi gün bile yüzüm yumuşacık ve nemli kalıyor onunla.

Sonra diğer sorunuma el attım, iyice kurumuş saçlar. Bu konuda araştırma yaparken bir blog keşfettim ki (gerçi çok izleyicisi var belki benden hariç herkes biliyordur) beni bir çok açıdan tatmin etti: kozmikbakim.blogspot.com Güzellik kozmetik bloglarını pek takip etmediğimden bu konuda başka bir çok iyi bloglar vardır eminim.

Bir gece neredeyse tüm yazıları okudum, neler öğrendim neler:

-kuru saçlar için eczaneden gliserin alıp bir ölçü gliserin, dört ölçü su ile fısfıslı şişeye konuluyor ve saçlara sıkılıyormuş. Nemlendirmek, kırılmasını önlemek, canlandırmak için faydalıymış. 

-limonlu sarımsaklı bir kür varmış. Bir çok hastalığa ve zayıflamaya yardımcı oluyormuş. Dün üşenmedim hazırladım 25 gün bekletiliyormuş, ondan sonra başlayacağım. Faydaları burada http://kozmikbakim.blogspot.nl/2012/12/limon-suyu-ve-sarmsagn-muhtesem-ortaklg.html

-kirpikleri uzatmak için çay birebirmiş. Pamukla veya parmakla kirpiklere sürülüyormuş. Güçlü bir antioksidanmış kendisi.

- ayva çekirdeklerini suda bekletince jel haline geliyormuş, bu jel cilt güzelliği, yaralar, meme ucu çatlakları, öksürük gibi bir çok şeye iyi geliyormuş http://kozmikbakim.blogspot.nl/2012/12/limon-suyu-ve-sarmsagn-muhtesem-ortaklg.html

- ayak mantarları için ayakları karbonatla ovmak, hatta şampuansız saç temizliği için no poo yöntemi olarak bilinen sadece karbonat ve sirke ile temizlemek

-karanfili kaynatıp yapılacak çay ile saç dökülmelerinden kurtulmak mümkünmüş

- hamur işleri yaparken kullandığımız maya meğer çok zengin bir besinmiş. İçinde yüzde 50 oranında protein, B grubu vitaminler, demir, krom, potasyum, magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum gibi mineraller içeriyormuş. Ayrıca proteinleri oluşturan temel yapı taşı olan aminoasit özleri bakımından da çok zengin olduğu için içeceklere karıştırarak her gün bir kaşık içmek veya sulandırıp maske yaparak, cildi ve saçları beslemek mümkünmüş http://kozmikbakim.blogspot.nl/2012/09/bakn-su-mayann-yaptklarna.html

O kadar çok şey öğrendim ki hepsine yer vermem mümkün değil. Ancak bir tanesine daha değinmeden geçemeyeceğim. Bloga bakarsanız ay takvimine göre güzellik bakım beslenme dönemleri göreceksiniz. Ben de ilk görünce ne anlama geldiğini anlamadım. Eski geleneklerde ayın döngülerine göre yapılıyormuş bazı başlangıçlar. İnsanın aydan etkilendiğini ve 4 haftalık dönemine göre kendimizi yönlendirmemiz gerektiğinden bahsediliyor. İlk iki hafta ay hilalden dolunay evresine geçerken, bu dönemde vücudumuz da genişlemeye meylediyormuş. Faydasını maksimumda istediğimiş şeyler, şifa ilaçları, maskeler vs maksimum verim için bu dönemde yapılmalıymış. Son iki hafta ise yeniden ufalırken biz de ufalacağımız için özellikle diyet başlangıçları bu dönemde olmalıymış. Bir de çok enteresan bir bilgi var ki, denemeye değer.

Vücudu tüylerden arındırma zamanlarını ayın küçüldüğü dönemlere denk getirmek, tüylerin zamanla azalmasına, daha seyrek ve uzun dönemde çıkmasına sebep oluyormuş ve eski kadınların tüylerden arınma yöntemi buymuş.

Peki siz bunları biliyor muydunuz?

13 yorum:

  1. Tam benim cilt tipimi tarif etmissin
    Sivilce falan yok ama acayip kuru kisin putur putur oluyor, krem sürüyorum emmiyor. Simdi hamileyim her bulduğumu sürmeyeyim diyorum zaten de pek hevesim ve ilgim yok bakım konularima, ama su hamilelik catlaklari o kadar moralimi bozdu ki dogumdan sonra en azından görünen her yerimi bakıma alacağım, bir de lazer epilasyon yaptiracagim jiletle kendimi dogramaktan biktim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala gelmemiş demeki ki oğuzhan bey, o bi gelsin ben sana tavsiyelerde bulunurum :)

      Sil
  2. ne güzel bir yazı olmuşş:)
    Mayayı bende yüzümde uyguluyorum, içerisine bal ve süt karıştırarak sizde uygulayabilirsiniz. Yumuşaklık verecektir eminim.

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok cahil kalmışım çok ona da başlayacağım doğru bir malzeme bulur bulmaz

      Sil
  3. Wauv en sonda bahsettiğin ay konusu çok enteresanmış..

    YanıtlaSil
  4. Ben de keşfettim bu bloğu üç ay oldu. Ama pek bakım işerine zaman ayıramıyorum. Çok hevesleniyorum bakımlı hatunlara. organize olmak gerekiyor. şimdilik ev düzenleme, ev işleri konusuna odaklanmam gerekiyor. bu konuda da sızden ılham alıyorum cok cok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi birbirimize ilham verelim ben şimdi heveslendim de ilk hevesim uzun süremiyor

      Sil
  5. Dünya para verip alırım ama bana hep dokunur ben sadece ve sadece gül suyu kullanıyorum artık bana yarayan tek şey bu siteye bakacağım fıstık ;9

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    Benim haberim yoktu bu blogdan çok iyi oldu.
    Drop dead diva dizi filminin türkçe alt yazılısı var mı acaba?
    Sevgilerle...Ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz izlerken yoktu ama şimdi var mı bilmiyorum hiç :(

      Sil
  7. Benim haberim yoktu bu blogdan. Gerci ben cildime ve bakıma çok fazla vakit ayıramıyorum ama.
    Burda kısa kısa bahsettigin şeyler çokmgüzel. Özellikle kuru saclar ve zayıflamak olan için :) o kadar limonu ne yapacaksın diye merak diyorduk zaten instagramda gördügümde :)

    YanıtlaSil
  8. Bende bakayim bloga. Benom cildimde kuru ozellikle vucudum.pul pul oluyor banyo sonrasi..

    YanıtlaSil