19 Eylül 2013 Perşembe

# Bebekle tatil # bebekler için mayo seçimi

Bebekler İçin Mayo Seçimi

Herkes tatil tecrübesini yaşadıktan sonra bu post biraz gecikmiş kalacak ama seneye denize gidecek şimdiki minik bebişler için olsun bu yazı.

Deniz&havuz tatilinde bebeğinizi korumak için dikkat etmeniz gereken iki temel husus var. Birincisi güneşten, ikincisi sudan korumak. Bu iki konuya dikkat edecek şekilde bir mayo çözümü gerekiyor.

Güneşten korumak için, öğle saatlerinde dışarı çıkarmamak, koruyucu kremler kullanmak ( bu ayrı bir tartışma konusu, burada değinmeyeceğim) ve güneş altında kısa veya uzun kollu tişörtler giydirmek. Ben kremi minimumda tutarak, güneşin yoğun olmadığı saatlerde ve genelde tişörtle tuttum kızımı.

İkinci konu ise suya girdikten sonra üzerindeki ıslak mayonun uzun süre üzerinde kalmaması, mümkünse hemen değişmesi. Dikkat ederseniz plajdaki yaşlılar bu konuda çok hassaslar. Dolayısıyla deniz tatilinde yanınızda birden fazla sayıda tane mayo ve tişört bulunmalı.

Kızlar için mayo seçenekleri tek parça ve iki parçadan oluşuyor. Ben bir sene daha giyebilmesi için iki parçalı bir mayo almıştım ( tek parçalılar boyu uzadığında bir daha giyilmiyor), sonradan bu şekilde almış olmamın avantajlı olduğunu farkettim.

-Denizden çıktıktan sonra kıyıda oynarken üzerine hemen tişört giydirdim. Dalgalardan alt mayo ıslanacağı için değiştirmiyordum ama üst kısmı ıslak kalmasın ve göğsünü üşütmesin diye üstü hemen çıkarıp bir tişört giydirmem yetti. Tek parça mayolarda komple çıkarıp yeni giydirmek gerekirdi ve  kuru da olsa tek parça mayo üzeri tişört sıcak olabilir. Ayrıca denizde oynamaya hevesli bir çocuğu soyunup giydirmek hiç de kolay değil, tek parça mayolar fazla pratik değil bence.

-Bazen mayonun üst parçası olmadan, bazen tişörtle de denize girdiği oldu. Bu durumda aslında en çok lazım olan sadece alt mayo oluyor. 2-3 tane alt mayo olması avantajlı. Erkekler için sadece alt satıldığından birkaç tane mayo veya şort yeterli.

-Eğer bebek hala bez kullanıyorsa muhtemelen su geçirmez yüzme bezlerinden takacaksınız. Ben havuzda mutlaka kullandım ama denizde ilk seferden sonra takmadım. Bu bezlerin üzerine bir de mayo giyilmesi çocuk için oldukça rahatsız edici, çok sıkı oluyor ikisi birden. Bu yüzden üzerine mayo giydirmeden sadece yüzme bezi ile denize&havuza sokulabilir.

-Bu bezler temiz kaldıysa, yıkanıp kurutulup yeniden kullanılabiliyor. Bir pakette çok sayıda olduğu için de sık sık değiştirmek için ideal.

-Dolayısıyla hem erkek hem kız çocuklar için aslında mayoya hiç gerek yok, bezler ve tişörtler yetiyor. Fakat her anne bebeğini mini mini mayosuyla görmek istiyor tabi. Yine de bu seyir süresi çok kısa sürüyor.

-Bir de uzun kollu ve bacaklı balık adam tipinde mayolar var çocuklar için. Onlardan kullanmadım ama gözlemlediğim kadarıyla onların kuruma süresi diğer mayolarla aynı ( hatta daha uzun olabilir), güneşin altında ıslak uzun mayo ile bırakmak çabuk kurumadığı için üşütebilir. Değiştirmek ise oldukça zahmetli. Bu tip mayolar biraz daha büyük çocuklar için uygun sanki.

Siz tatilde nasıl yaptınız, mayolarınızı kullanabildiniz mi?

4 yorum:

  1. bir tane şort ve yüzme bezleriyle tatili sonlandırdık.Dedeğiniz gibi öğle sıcağında ortalıkta görünmedik,denizden çıkınca hop değiştir,bir tane tshirt giydir,şapkayı tak,öyle bitirdik tatili.sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. ben sadece alt bikinisi ile çok rahat ettim.denize girdikleri için mayo-bezlerden kullanmadım çünkü her ikisi de tuvaleti geldiğinde dışarı çıkmak istiyordu enteresan bir şekilde :)
    güneşin tam tepede olmadığı saatler dışında gölgede oynadıkları için ve hatta kafalarına şapka bile takmak istemedikleri için oldukça kolay oldu benim için :)
    ama yaş ilerleyince sanırım laf söz geçiremezsem uv korumalı uzun kollulardan almak zorunda kalabilirim

    YanıtlaSil
  3. ben de çok süslü ikili bir mayo almıştım çok rahat ettik..denizi tercih ettiğimizden sadece şortla girdiği de oldu,ben de sık sık değiştirdim üstünü,zaten kurumayı beklemeden yine denize giriyorduk,bir sorun olmadı çok şükür..ben de krem fazla kullanmadım açıkçası...

    YanıtlaSil
  4. bir alt mayo, bir tam mayo ve deniz bezi ile sezonu tamamladık. kumda ve denizin dibiciginde oynarken tişortve deniz bezi, aksamustu gunesinde alt mayo ve denize girerken deniz bezi arti tam mayo kullandik. sabah denize gitttigimizde ise kakasini yaptiysa sadece mayosunu giydirdim ama sultan pek hoslanmadi mayosunun icine kum giriyormus diye bez baglatti. gunes kremi nivea kullandik. bembeyaz tenli oldugundan golgede dahi surduk. simitle baslayan tatilimiz kollukla bitti. onumuzdeki yaz bakalim neler olacak? :)

    YanıtlaSil