4 Temmuz 2013 Perşembe

# alkali diyet # kilo vermek

Ben Nasıl Zayıflayacağım?

Günlerdir bu mevzu üzerinde kafa yoruyorum. Zayıflamaya karar verdim de mümkün şartlar altında nedense bir türlü zayıflayamıyorum. Diyet yaptığım zamanlarda zayıflıyorum ama bebekli hayatta diyet yemeklerini hazırlamaya bile zaman yaratamıyorum. Üstelik hamileliğimde bolca yedikten sonra, önceden hastası olmama rağmen salata ve meyve yemek hiç canım istemiyor. Bunda bir türlü kavuşamadığımız sıcakların da etkisi olabilir, böyle soğuk soğuk yiyince üşüyecekmişim gibi geliyor.

Bir ay kadar önce taşındığımız yeni evde zayıflamayı umuyordum. Üç katlı olması nedeniyle, bütün gün aşağı yukarı çıkmaktan herhalde kilo veririm sanmıştım. İnanın akşam ağrıdan bacaklarımı hissetmiyorum ama verebildiğim kilo sadece 1! O da bazen tartıda gözden kayboluyor :(

Vücudumun dirençli, güçlü, kaslı bir yapısı var ama yağlar da özellikle doğumdan sonra bolca işgal ettiler bedenimi. Bir de benim yağlı bölgelerim çok sıkı bir türlü erimiyor diye düşünüyordum ki, birden aklıma başka bir neden olabileceğine dair bir ilham geldi. Ne olduğunu bilmiyorum ama kesin bende bişey var, araştırmalıyım deyip google a sarıldım.

Üç dört gündür asit-baz konusunda bilgiler karşıma çıkıyordu. Hatta Şimdi Ev Hanımı Oldum blogu için yazı yazdım. O yazıyı yazmak için araştırmadım, karşıma çıktığı için onu yazdım. Sonra acaba vücudun asit baz durumu nedir, kiloyla alakalı mıdır gibi sorular üşüştü beynime.

Sonra dün karbonatlı su ile zayıflama hikayesini duydum, o zamana kadar bilmiyordum fakat, karbonat bazik yani alkali bunun kökenine inmek gerek diye düşündüm ve sonra şu siteye rasladım. http://alkalidiyet.com/

Belki bir çoğunuz biliyordur, ben ülkeden uzak olduğum için gündemi yakalama konusunda sıkıntılıyım. Bu sitede bazı yazıları okurken benim yağlarımla ilgili asıl sorunun şu olduğunu anladım.

Diyor ki, vücudumuzdaki yağ depoları aynı zamanda vücutta biriken asitin de depolandığı yerdir. Eğer asitli yiyecekler tüketen biriyseniz, vücutta zaten istenmeyen miktarda asit olduğu için, vücut yağları yakmaktan kaçınır. Çünkü depolardaki asitler de ortaya çıkacak ve daha fazla asitli bir ortam oluşacak. Bunu önlemek için, metabolizmayı yavaşlatmak gibi yöntemlere başvuruyormuş ki benim sorunum da bu yavaşlık aslında.

Sonra vücutta asit üreten yiyecekler nedir diye baktığımda çoğu malesef benim son zamanlarda yediğim şeyler. (Bunun bir listesi burada var Ahttp://alkalidiyet.com/haberler/alkali-diyette-gun-icinde-nasil-beslenmelisiniz-ogrenin/) ayrıca idrar rengi koyulaştıkça vücudun daha asidik olduğu anlamına geliyormuş. Yine benimki oldukça koyu.

Bu durumda yapılacak şey asit oranını azaltmak. Bunun için ağırlıklı olarak sebze, salata, kırmızı et yerine balık, kızartmalar yerine haşlamalar, sebze suları şeklinde beslenmek ve dışarıdan alkali alımına yardımcı olması için karbonatlı su (karbonat baziktir) veya limonlu / sirkeli su içmek (limon ve sirke asidik olmasına rağmen vücutta işlendiğinde bazik oluyormuş) içmek gerekiyormuş. Böylece öncelikle vücudumdaki fazla asidi temizleyeceğim ve yağların yakılmasına ortam hazırlayacağım.

Şimdi bu alkali beslenme işini bir süre uygulamaya ve vücudumu temizlemeye karar verdim. Sonra beslenmemi dengeli tutarak ve egzersiz yaparak kilo vermeye çalışacağım.

Bu süreçte Alkali Diyet sitesi ve bulabilirsem kitabına sık sık başvurmayı düşünüyorum. Eğer sizin de benim gibi sorunlarınız varsa bu konuyu bir araştırmanızı öneririm.

İlave:

Alkalik yiyecekler nelerdir?
Avokado, hindistancevizi, taze balık, tohum yağları (mesela keten tohumu yağı), yeşil sebzeler, brokoli, ıspanak, brüksel lahanası, limon, greyfurt, domates, buharda pişirilmiş veya filizlenmiş baklagiller, himalaya tuzu.
Asidik yiyecekler nelerdir?
Hayvansal proteinler (et ve tüm süt ürünleri), tavuk, yumurta, şeker, yapay tatlandırıcılar, fıstık, mısır, mayalanmış besinler, alkol, kafein, kahve, çay, meşrubat, çikolata, mantar, meyve, kuru meyveler, bal.



32 yorum:

  1. asit üreten yiyeceklerin listesini ben de merak ettim doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızım uyanacak diye fazla aramadım bulur bulmaz ekleyeceğim

      Sil
    2. zaten takip ediyorum, bakarım yine, acelesi yok, önemli olan bebişler :)
      teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben sana bir kaç tiyo vermiştim :) Sen onları da uygula derim canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyguluyorum merak etme. Yazıda da belirtmeye çalıştığım gibi içimde bir his vardı birşeyler eksikti kafamda bu bilgiler iyi geldi şimdi. Doğrudan diyet gibi yapmayacağım ama kendime ve evdekilere yedirdiğim seylere dikkat edeceğim

      Sil
    2. Aaaa! Neymis bu tüyolar:)

      Sil
  3. Gecem öncelikle benimde görünürde senin vermene gerek yok deseler de rahatsız olduğum kilolarım özelikle hepimiz doğumdan sonra ciddi eformasyonlara uğruyoruz hem bedenen hemde ruhsal olarak.

    Eski halimize bir türlü dönememekte bunu etkiliyor.Benim naçizane tavsiyem şu olacak.Öncelikle orada da mutlaka vardır bir uzmana gitmen yeme alışkanlıklarını anlatman ve seni bunaltmadan uzun vadede ama sağlıklı kilo vermeni sağlayacak bir liste edinmen...

    Ve şunu unutmamalıyız ki bizler ne kadar bir diyet programı ile kilo versek de bu işi sağlıklı yaşam adına yaşam biçimi haline getirmedikçe o kilolar bize gelip yapışıyor..

    Alkali diyeti duydum ama yinede vücutta bazı denetimler yapılmadan bir madde ile detoks yapma taraftarı değilim çünkü doğru sandığımız şey aslında bizim vücudumuz için doğru olmayabiliyor.

    Şu nefsimizi terbiye edebilsek olacak ama insanız işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru diyorsun canım benim de amacım o şimdi şartların sağlanmasını bekliyorum sigorta, işleyişin keşfi gibi. Bu verdiğim sitedeki gibi bir diyet veya detoks yapmayacağım sadece ordaki bilgileri dikkate alacağım ama sirkeli su içmeye başladım. Eşim yıllardır içer ama ben sevmezdim o da destekliyor

      Sil
  4. Abbooww asitli yiyeceklere bak. Asit bombası olmuşuz haberimiz yok.
    şu karbonatlı sirkeli su olayını ben de bir araştırayım. 2 ayda 7 kilo verdim ama hedef önümüzdeki 2,5 ayda en azından 10 kilo vermek.
    biraz daha dikkatli beslenmem gerekiyor artık.
    iyi ki yazdın bu yazıyı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla iyi vermişsim son kilolar biraz daha zorluyor ama vereceksin eminim

      Sil
  5. Benim veremediğim simitim vardı. Çevreden gıda takviyesi diye bşy duydum araştırdım falan. şimdi ailecek kullanıyoruz. annem 10 babam 11 kilo verdi bende simitimden kurtuldum Hem skılaşıyorsun da. Bi araştır derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymadım bakayım sağol

      Sil
    2. Isimde verseydiniz bari,iyi olurdu :)

      Sil
  6. Spor, spor, spor.. Başka yolu yok. Hem de istediğini ye sonra ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok iyi biliyorum da artık fazla etkili olmuyor. Daha doğrusu haftada 2-3 gün spor beni değiştirmiyor. Hergün yapmam lazım şimdiki şartlar altında salona gitmem çok zor. Her gün evde yapabileceğim sporlar konusunda plan yapıyorum şuan, bir iki alet de alacağım araştırıyorum

      Sil
    2. Allah allah, nasıl olur aklım almadı.. O zaman bir metabolizma hızlandırıcısına ihtiyacın var senin, bir heyecan, bir yenilik ;) Evde zumba da güzel fikir bak!

      Sil
    3. Metabolizmam çok yavaş sorunlarımdan biri bu yazıda yazdığım neden olabilir mi diye düşünüyorum bu yüzden

      Sil
  7. bundan bir sene öncesine kadar bana 38 beden olucaksın deseler asla inanmazdım.
    26 yaşındayım ve evet yıllardır yapmadığım diyet kalmadı biraz verip hop geri alıyodum. Sonra bi arkadaşım gözümün önünde eriyince =) ben de gaza geldim. Karataya başladım. İlk bi ay çok ciddi yaptım. Ama onun verdiği ölcülerden biraz daha fazla yediğim oldu, genel hatlarına uydum sadece, yaklasık 3 ayda belki daha az zamanda 16 kilo verdim.
    Diyorum ya gerçekten hala inanamıyorum. Şu son zamanlarda baya bozdum, en güzel tarafı geri almıyorum, ama bi yaşam şekli oldu bana, hiç rejim gibi gelmiyor. Kısırlı rejim mi olur canım.
    Bence bi kitabını okuyun, hatta okumadan bi ekşi sözlüğe bakın, onları okuyunca baya gaza geliyosunuz.
    Ben yaparken haftada 3-4 gün yüzüyodum, ki size çocukla gerek yok =)
    Çok çok çok tavsiye ederim, hem sağlığınız düzeliyo, hem de gerçekten sağlıklı kilo veriyosunuz.
    Sevgiler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep duydum ama ayrıntılı incelemedim sizin sonuç sahane kesin inceleyeceğim

      Sil
  8. vayy bee bilmediğimiz ne kadar çok şey var.Gececim bende de bu kilolar nedeniyle şeker yüksek çıktı hala da devam ediyor gerçi.Mecburiyetten diete başladım hatta 6 kilo verdim ama banamısın demiyor yani adam akıllı bir 10 kilo falan daha vermem lazım.:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker de asidik yiyecek ya acaba aşırı asit yüklemesi ile ilgisi var mı buna da bakmalı

      Sil
  9. süt içmeden yaşayamam, kahve ve çayı da çok tüketirim, demek ki bendeki sorun bu. Ben telefona iki uygulama indirdim, Libra weight bişiy ve My fitness pal. Libra'ya günlük tartımlarımı girip durumumu ve hedefimi ne zaman yakalayacağımı görüyorum, diğerinde de yediklerimi içtiklerimi kaydedip kaç kalori daha alma hakkımın olduğunu görüyorum. Amerikan malı yiyecek odaklı ama benzer şeyler olabliyor. Mesela canı dondurma çektiğinde 400 kalorim kalmış, onla da neyve yiyeyim, 270 kaloriyi dondurmaya gömmeye gerek yok diyorum. 1.2 kilo verdim şimdilik ama istediğim hızda değildi, demek ki bu asit kardeşlermiş sorumlusu Sağol varol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tip uygulamaları ben de düşündüm ama hem o kadar bağımlı olmak istemiyorum yani kalori saymak falan değil düzenl vesleneyim kendiliğinden olsun istiyorum hem de dila elime telf. Nu aldığım an kapıyor :)

      Sil
  10. Mevsimlerden Roma adli bloga ugramanizi tavsiye ederim.Saglikli beslenme tipi ile metabolizmayi sürekli sasirtip calismasini sagliyarak ,ac kalmadan 3 ana ögün ve genelde 2 ara ögünle ac kalmadan kilo vermeyi hedefleyen bir dr, sitesi .yillardir basarili sekilde devam ediyor .Ücretsiz takiple.Sürekli degisen listelerle ve evde pisen yemeklerle olusan menuler...
    En iyisi ordaki basari öykùlerini listeleri gözden gecirin.5 ayda 25 kilo,15 kilo.... Verenlerimiz var.
    sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım biliyorum hatta gruplardan birine üye oldum ama devam ettiremedim programı

      Sil
  11. Bu arada cross trainer cok verimli bir alet.1,5saatte 1000 kalori yak.30 dk. 350-400 kalori yak.tavsiye ederim.
    Alet alamayanlar icinde Leslie Sanson walk at home youtube serilerini yapabilirsiniz.Cocuklar uyurken,sabah erken kalkip 1,3,5 mile evde yürünüyor.Ha sadece yürume degil eller,kollar heryeri calistiracak hareketler esliginde spor.ve cok büyük bir alana gerek yok.3-4 metrelik bos bir alanda yetiyor.Tavsiye ederim.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev için bir alet arastırıyordum buna bakacağım youtube da evde yapılan bazı videoları denedim biri jillian micheals o da çok etkili ama daha düzen oturtamadım

      Sil
    2. Iki gün önce bende yaptim uzun ara vermistim iki gündür her yerim agriyor,biliyorum o kadar etkili :)sürekli yapinca cok efektif.Selamlar Sule

      Sil
  12. Umarım gönlünce olur canım herşey, hemencik gider kilolar:)

    YanıtlaSil
  13. Ben ilk defa duyuyorum bu diyeti, ben de inceleyeceğim iyice, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Bende spor yapiyordum ve bir suru diyetler yaptim ve cok az kilo kaybim oluyordu ve bir gun internetten arastirmalar yaparken xenical hakkinda bilgiler okudum ve siparis verdim ve su anda hem spor hem az diyetle ve xenical icerek oyle guzel kilo veriyorum anlatamam herkese tavsiye ederim!

    YanıtlaSil
  15. Kesinlikle asidik beslenme digerleri bana uymuyor o zaman teori dogruysa sonucta belli:) nes ben sevgiler:)

    YanıtlaSil