3 Nisan 2012 Salı

# doğum hikayemiz # GeBelik Günlüğüm

Doğum Hikayemiz


23.03.2012 tarihinde (38+4 haftasında) aramıza katılan melek kızımız.

Doğum hikayemiz, hamileliğimin bir çok aşamasında olduğu gibi sürprizli ve yine Helocuğuma has şekilde gerçekleşti. Burada yazdığım üzere, en son doktor görüşmemizde ayın 27 si için randevu verilmiş, istersek o gün doğumu gerçekleştirebileceklerini öğremiştik. Çünkü malesef bebeğimiz hala dik pozisyondaydı ve doktorlar son haftalarda dönmesine ihtimal vermiyorlardı.

Doğum hikayemizi, doğum anı ve doğumdan sonra 5 gece 4,5 gün hastanede kaldığım için hastane günleri şeklinde iki aşamada yazsam iyi olacak. Slovakya'da doğum yapacak olan başka kişiler çıkar mı bilmiyorum ama yaşadıklarım bilgi verecektir. En azından şahsen ben böyle bir bilgiye açtım ve yaşayana kadar başıma neler geleceğini hiç bilmiyordum.

22 Mart Perşembe akşamı o günün dizisi olan Drop Dead Diva'yı izledik. Oldukça keyifliydi ve ben keyif aldıkça kızım da çok hareketlendi. Böyle hareketli olduğu zamanlarda acaba bu gece mi gelecek diye içime bir kuşku düşerdi ve o akşam yine aynı şeyleri düşünmeye başlamıştım.

Günlerdir erken kalktığımız için diziden sonra saat 10 gibi eşim yatalım dedi ve yattık. O tabi hemen daldı, ben ise karnımdaki hareketlerin geçmesi için yatakta oturur vaziyette durup karnımı seviyordum. 15-20 dakka sonra tuvalate kalktım ve oturur oturmaz büyük miktarda su boşaldı. Bir anda ne yapacağımı bilemedim ve eşime seslendim. Öyle panik oldum ki su durmadan geliyordu, ayağa nasıl kalkacaktım, hastaneye gitmemiz gerekiyordu vs.

O ana kadar kızımın hareketleri dışında sancı yada ağrı gibi birşey hiç hissetmedim. Var mıydı da ben anlamadım, yoksa hiç yok muydu bilemiyorum. Eşim hemen doktoru aradı, Dr. Peter eşime telefonda hastaneye gitmemizi, eğer gelen amniyos sıvısı ise onlar gerekeni yapacaklarını değilse geri göndereceklerini söyledi. Ben de içimden diyorum "salak adam bizi cahil sanıyor, o kadar farkı bilemeyecek miyiz". Zaten en son kontrollerdeki soğuk tavırları yüzünden sinir olmuştum ve nedense içimden bir ses onun doğumu yapmayacağını söylüyordu. Tabi o olmazsa kim olacaktı o da ayrı mesele.

Hemen ped takviyeleri yaparak giyindim, çantamıza birkaç şey ekledim ve yola çıktık. Yolda ve arabada, hatta hastaneye vardığımızda su hala geliyordu. Bacaklarımdan süzülmeye başlamışlardı hatta. Yolda annemlere, kayınvalidemlere haber verdik, dua edin bu gece geliyor kızımız diye. En son yazdığım gebelik günlüğü yazılarımda, perşembe yada cuma olacağına dair içimde bir his olduğunu yazmıştım. Yanılmamışım. 

Hiç sancım yoktu, çok heyecanlıydım, ama çok korkuyordum ki, korkumun asıl sebebi doğumdan ziyade, bilinmezliklerdi. Öyle çok bilinmeyen vardı ki benim için. Bazılarını daha sonra telefon edip Dr. Peter'a soracaktık ama o an itibariyle sormaya vakit olmamıştı. Öncelikle su geldiği için elbette kızım iyi mi değil mi merak ediyordum ardından ise diğer sorular beynime doluşuyordu. Doktorlarla anlaşabilecek miyim, eşim yanımda olacak mı, doğum fotoğrafı çekebilecek miyiz, iki tip olan odalardan lüks olanı seçebilecek miyim, onu seçersem eşimin benimle kalabileceğini umuyordum, onlar boş muydu acaba vs vs..

Hastaneye varınca daha önce Peter'a kontrole gittiğimde alındığım bölüme gittik. O akşamın nöbetçi doktorları ve hemşireleri benimle ilgilenecekti. Eşim ve bizimle hastanede buluşan eşimin arkadaşı yanıma alınmadı, ben tek başıma içeri girmiştim. Suyumun geldiğini söyledik hemen nstye bağladılar. Bebeğin kalp atışları normaldi, bu arada doktor bana sorular sorup formları dolduruyordu. Bu esnada Dr. Peter da arayıp bilgi verdi. Dosyamı buldular, bilgileri doldurmaya başladılar. Nöbetçi doktor ingilizce biliyor çok güzel, akıcı konuşuyordu ama ben nst nin sesinden ve kafam sürekli kzım iyi mi, neler olacak meselelerini düşünmekten sorulara konsantre olamıyordum. O süre nasıl geçti hiç bilmiyorum. Bir de bayan doktor o kadar güzeldi ki, gözlerinin güzelliği sinirimi bozuyordu nedense, gecenin o yarısı makyajlı ve formda gözükmek konusunda çok iyi bu slovaklar.

Nst'den sonra bana beyaz bir gecelik giydirdiler, tansiyonuma baktılar ve vajnal muayne ile suyu kontrol ettiler. Ardından ultrason ile pozisyonunu tekrar kontrol etti doktor ve hala dik olduğunu, sezeryana alınacağımı, anestezi uzmanlarına haber verilip onlar gelir gelmez başlayacaklarını söyledi. Bu sırada bir hemşire de bana sonda taktı. Sonra sondayı elime alıp çıkardığım kıyafetleri kapıya eşime götürdüm, onunla vedalaştık ve doğumhaneye doğru yürüdüm. Şimdi yazınca emin olamadım bak, sonda belki de daha sonra takılmıştı, bir de yeşil ameliyat önlüğü giymiştim sahi, belki de onu giymeden önceydi, neyse...

Doğumhaneye gittim, beni sedyeye yatırdılar. Biri konuştuğum bayan olmak üzere, ameliyatı yapacak iki doktor vardı, diğeri erkekti. Bir tane çok tatlı başka bir kız vardı ve benimle sohbet etmeye başladı, nereli olduğumu, Türkiyeye tatile gittiğini, bebeğin adını vs soruyor, beni rahatlatmaya çalışıyordu. Sonra epidural iğnesini yaparken nasıl durmam gerektiğini anlattı (ameliyat şekli epidural mi tam emin değilim, bahsederken lokal anestezi diye söz ediyorlardı). Bir ara korktuğumu söyledim, normal dedi ama buraya kadar çok cesurmuşum, moral verdi. Sonra sedye üzerinde yan dönüp büküldüm ve iğneyi yaptı o kız. Birbirine yakın birkaç yerden yapıldığını hissettim, çok acımadı ama biraz tedirgindim, bu sırada sürekli dua ediyordum.

Birkaç dakka sonra bacaklarımın ağırlaştığını hissettim, sol bacağımı kaldırmamı söyledi kaldıramıyordum. Ameliyat sırasında hareketleri hissedeceğimi ama acı hissetmeyeceğimi söyledi. Doktorlar çalışmaya başladılar, derimin sağa sola çekildiğini hissediyordum ama hiç acım yoktu. Çok değişik bir his gerçekten.

Bu arada kız benimle hala konuşuyordu ama ben cevap veremiyordum, nedense sesim kısılmıştı, my voice has gone dedim. O da benimle konuşmayı bıraktı doktorlarla konuşmaya başladı, buna sevindim zira sadece dua etmek istiyordum. 15-20 dakka sonra Dila'nın sesini duydum ama çıkar çıkmaz göstermediler, alıp temizlemeye götürdüler. Saate baktım tam tamına 00.40'tı. Yaklaşık iki dakka sonra yanıma getirip bana yüzünü gösterdiler, çok güzeldi, kızım Dilacım dedim, sesimi duyunca ağlaması kesildi. Aynı kız kıyafetlerini giydirmek için bebeği alacaklarını, ardından benim odama götüreceklerini söyledi. Benim dikişlerimin yapılması gerekiyordu.

Sanırım bir yarım saat daha dikiş için orada kaldım, aklım sürekli bebekteydi, acaba Cem görmüş müydü, hala ağlıyor muydu, iyi miydi vs.

Ameliyat bitince beni bir yatağa aldılar ve odaya götürdüler. Bu andan itibaren kendimi su içinde yüzüyor gibi hissediyordum. Bilmem öyle miydi ama derimi sanki şişirmişler, içine su doldurmuşlar ben de suyun içindeymişim gibi sallanıyordum. Odaya giderken yolda Cem ile arkadaşını gördüm koridorda. O ana kadar eşim hala bebeği görmemişti. Bu arada birkaç şey konuştuk ama tam hatırlamıyorum. Sonra beni bir odaya koydular, üç kişilik yatak vardı ama benden başka kimse yoktu. Bir de bebeğin doğum kartını verdiler bana, kilosu 2680gr ve 49 cm boyunda olduğu yazıyordu. Çok şaşırdım çünkü 38. hafta kontrolümüzde yaklaşık 3kg demişti Janka. Yanlış mı ölçmüştü, neden böyleydi..

Bu odada ne kadar kaldım bilmiyorum. Sürekli üşüyordum, ameliyatı yapan bayan doktor yanıma geldi, durumumu sordu. Üşüyorum dedim, normal olduğunu söyledi. Ameliyatın nasıl olduğunu rapor verdi. Herşey ve bebek normalmiş, iyi gitmiş yalnız bebek kordona dolanmış 4 kez. Ancak hiç bir sorun yokmuş tüm fonksiyonları normalmiş.

Gittikten sonra, zihnimden düşünceler gitmiyordu, belki de dolandığı için dönememişti bebeğim, ama ultrasonda görünmez miydi, neden hiç bir şey demediler. Biliyorum ki sıvı içinde iken kordon dolansa da riski yok, susuz kaldığında ve doğum sırasında risk olabiliyor. Allahtan iyi ki evden hemen çıkmışız. Ya evde sıvının tamamı boşalsaydı ve susuz kalsaydı. Erken gittiğimiz için orada iken hala suyu vardı, ameliyata girene kadar akmaya devam etmişti. 

Doğum konusunda hep hayırlısını ve bebeğin sağlığı için hangisi iyi ise onun için dua etmiştim. Çok şükür dualarım kabul olmuştu, kilosu da çok düşük değildi nasılsa. Yalnız hem Peter'a hem Janka'ya öfke duyoyordum. Fakat sonradan düşününce dolanmış olduğunu önceden söyleseler bile, onu döndürmek için ne yapabilirdik ki, belki de bilmem durumunda çok daha gergin zamanlar geçirebilirdim. Diğer yandan bu dolanmanın ne zaman olduğunu da bilmiyorum. Belki doğumdan hemen önceki aşırı kıpırdanmalarında olmuş bile olabilirdi.

Böyle düşüne düşüne, kah uyuyup kah uyanarak ne kadar zaman geçti bilmiyorum.Sürekli bebeği getirmelerini bekliyordum. Bebeğin odada olacağını zannetmiştim ama değilmiş ve o kadar merak ediyordum ki nasıl olduğunu, görmeden içim rahat edemeyecekti.

Sanıyorum saat 5 civarı ağlama sesleri duydum. Daha sonradan 5 gün kaldığımda tecrübe edeceğim gibi, bir çeşit bebek arabasıyla bebekleri dağıtıyorlardı. Kızımı yanıma getirdiler, biraz emsin diye yardım ettiler ama sürekli uyuyordu (ağlayan o değil diğer bebeklermiş) Hemşire " it's ok, she is so fresh now, maybe later" dedi. Yanıma bıraktı. Bir saat yanımda, kolarımda yatarken onu seyrettim, kokladım. Dila, Diiiilaaa, kızım, hoşgeldin dünyamıza, güzel kızım benim, canıııım, çok güzelmiş benim kızım, meleğimmmm...

Ancak ne ameliyathanede onu ilk gördüğüm zaman, ne de o sabah yanıma getirdikleri zaman, ne de hastanede kaldığım yaklaşık 5 gün boyunca hiç ağlayamadım. Ta ki babamız bizi hastaneden alıp evimize geldikten sonraya kadar. Üçümüz birbirimize sarılıp doya doya ağlayıp şükrettik.


Hastane Günlerimiz Yazısı burada

79 yorum:

  1. Allah analı-babalı büyütsün Ge-cecim. Sağlıklı, bereketli çok yaşasın minik Dila...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim dualariniza oyle minnettarim ki eminim onlar sayesinde boyle iyi gecti dogum

      Sil
  2. Hayırlı olsun ve çok geçmiş olsun! Güzel bebeğinizle birlikte sağlıklı, huzur dolu bir ömür geçirmenizi dilerim! Allah nazarlardan saklasın...

    YanıtlaSil
  3. Maşallah, Allah nazarlardan saklasın. Sağlıkla annesi ve babasıyla büyüsün inşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim, amin canim, allah hic bir cocugu ailesinden ayirmasin

      Sil
  4. Allah analı babalı uzun ve güzel bir ömür nasib etsin,cok tatlı maşallah,gözünüz aydın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkurler, tatli yaramaz olacak galiba bizim dilacik :)

      Sil
  5. O kadar güzel ki, tarif edemedim.
    Maşallah ...
    Allah ona uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim darisi basina, gercekten anne olmak cok guzelmis. tesekkur ederim dualarin icin

      Sil
  6. Gözünüz aydın, en önemlisi sağlıklı ya, başka hiç bişeyin önemi yok, geçti gitti işte:)) Maşallah çok minnoş bişe, Allah analı babalı büyütsün:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gecti gitti, 12 gunluk oldu bile zaman cok hizli geciyor, daha dun hamilelik yazilari yaziyordum cok tuhaf, tesekkur ederim guzel dileklerine

      Sil
  7. oh şükürler olsun Gecem, geçmiş gitmiş :) Dila adı gibi güzel maşallah, Rabbim ömrünü su gibi açık, berrak ve engin eylesin.. Sımsıkı sarılıyorum sana ve öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkurler deli annem, cogu zaman blogda nereye kadar paylasmaliyim diye tereddut etsem de biliyorum ki ziyaretcilerimden gelen hayir dualari ser dualarindan cok daha fazla olacak, amin cumlemize

      Sil
  8. Sevgili Ge-ce, seni ve minik Helonun maceralarını keyifle takip ediyordum. Dila geldikten sonra heyecanla yazacaklarını bekliyordum.Yaklaşık 10gündür düzenli olarak bakıyorum bloguna. Maşallah Dila bebek çok tatlı. Allah analı babalı sağlıklı bir ömür versin. Kilosu ile ilgili bir şey söylemek istedim bildiğim kadarıyla. Ultrasonda ölçülen kilonun tam olarak doğru olmadığı 500 gr ile 1500 gr arasında fark yaratabileceğini dr. dan öğrendim. Gelişimini şakak kemikleri ve femur kemiği ölçümünden yapıyorlarmış. 2500 ile 4000 gram arası da sağlıklı bebek kabul ediliyor kilo yönünden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok beklettigim icin uzgunum, yazmak istedim ama anin tadini cikarmak da istiyordum bu yuzden erteledim, kilo farkliligi olabilecegini biliyordum ama ben 200-300 gr saniyordum senin dedigin kadar olabilecegini bilmiyordum. cok sukur saglikli ve kilo almaya da basladi simdi daha ne olsun

      Sil
  9. İyi günlerde büyüt Dila'nı Sevgili Gece, Allah sağlıkla huzurla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin sana ve eşine, pek tatlı annesi, sanki yeni doğmuş bebek gibi değil fıldır fıldır aranıyor fotoğraflarda, Maşallah, sana da geçmiş olsun başka bir ülke de özellikle hastane koşulları,drlar zor bir tecrübe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her ulke zor olmayabilir ama boyle karmasik bir dili olan ulkeler cok zor gercekten, neyse gecti gitti sukur. tesekkur ederim guzel dileklerine

      Sil
  10. Sağlıkla analı babalı büyüsün anlattıklarınız benim 12 yıl önce yaşadıklarıma o kadar çok benziyor ki sanki yeniden kızımı doğurmuş gibi oldum.Çok tatlı Allah nazarlardan saklasın.belki o da bir gün benim kızımın blog tasarımını yapar kimbilir:((( Sevgiler bşzden sizlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten dogum tarihleri de yakindi degil mi, insallah ikisi de bahti acik saglikli bir hayata sahip olurlar, artik tasarim mi yapar baska sey mi bilemem ama bildiklerimi ogretmeye calisicam elbet :)

      Sil
  11. Allah anali babali buyutsun dilamizi,sizinde gozunuzaydin olsun...
    nasil bir duygudur bilirim. eve gelipte aglaman cok normal kimsen yoktu yaninda esinden baska size birde dilacik katilinca insan mutluluktan ve huzunden agliyor.bende cok agladim hem sevincten hemde huzunden ailemden kimse yoktu yanimda sadece kayinvalidem vardi sagolsun cok yardimi oldu ama benim gozum hep annemi aradi...

    bu arada benim kardesiminde bebegi erken geldi seninki gibi oda 22 martta sezeryanla dogum yapti...

    bende teyzeler kervanina katilmis oldum...

    YanıtlaSil
  12. Hoş geldin Dila :)
    Maşallah, ne kadar güzel bir bebek. Ne güzel uyuyor, uykusunda tebessüm ediyor. uyanınca da dudak büzüyor :)
    Allah bağışlasın. Gözünüz aydın Gece!

    YanıtlaSil
  13. Hayırlı sağlıklı uzun ömürlü olsun Dila Bebek..

    Seninde gözün aydın olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel sağlıkla kavuşmuşsunuz yavrunuza.Allah Dila ya analı babalı sağlıklı uzun bir ömür versin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Çok çok güzel bir bebek maaşallah :) Kocaman gözleri var, koca kız gibi :)
    Doğum hikayenizi okuyordum, daha önce hiç not bıraktım mı bilmiyorum. Kolayca ve sorunsuz birbirinize kavuştuğunuz için gözünüz aydın diyorum, geçmiş olsun üçünüze de :D

    YanıtlaSil
  16. gözün aydın,Allah anasına babasına bağışlasın dila hanımı:)

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Gece biricik kızın Dila'nın aranıza sağlıklı sıhhatli katılmış olmasına çok sevindim.Çok tatlı maşallah :) Dilerim bir ömür boyu sağlıklı ve mutlu olur, Çekirdek ailenizi tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  18. Allahım tüylerim diken diken oldu gerçekten okurken,ne müthiş duygular,unutulmaz anlar.Dila bebek hoşgeldi,sağlıkla analı babalı büyüsün pamuk.Benimde 20.haftam bende gebelik günlüğü blogumda paylaşıyorum,senide en başından beri takipteydim şimdi bu mutlu haberi almak çok duygulandırdı beni de gözünüz aydın olsunn,mis mis uykuları olsun,bol bol sütünüz olsun,karnı sütünüzle doysun pamuğun ;)))

    YanıtlaSil
  19. Allahım çok güzel bu yaa.Maşallah nasılda profesyonelce bakmış objektife.

    YanıtlaSil
  20. Çok duygulandım gözlerim yaşardı bir annenin duygularını okuyorum şu an ve muhteşem bir şey. Maşallah kuzuya ne kadar güler yüzlü olacak böyle, Allah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah, çok güzel bir duygu bu, eşinizi de kutlarım babalığı için kız babası olmak ayrı bir zevk, kızlar babalarına çok düşkün oluyor. Tebrik ediyorum yürekten,öpüp kucaklıyorum buradan:)

    YanıtlaSil
  21. Hosgelmis minik prenses. Allah ona upuzun,saglikli,mutlu bir ömür versin. Öpüyorum pamuk yanaklarindan. ;)

    YanıtlaSil
  22. sevgili ge-ce m. her kelimesini kalp çarpıntılarıyla okudum.
    Allah analı baalı büyütsün.

    Hatırlarsan sana demiştim
    "annelik, dünyanın sonsuza kadar değiştiği an"

    YanıtlaSil
  23. gözyaşşlarımı tutamadım yazını okurken..ikinizinde sağlıklı sıhhatli olmasına çok sevindim..güzel evladın hayırlı uğurlu olsun..Allah analı babalı büyütsün.hep çook mutlu olun inşaAllah..

    YanıtlaSil
  24. Ablaaam nasil duygulandim nasil anlatamam. Cok guzel dile getirmissin dogum hikayeni. Hemen okudum bitirdim.
    Cok sukur kavustun melegine.
    Melekte tam bir melek gibi masallah, su kibarliga bakarmisiniz MASALLAAAAH
    Rabbim sizlere bagislasiiin ..

    Ayrica hemsirenin guzel gozlerinin sinirini bozmasina cok guldum :) insan cok sinirli oluyor, cok korkuyor cunku.
    Korkarak anlatmadin hic ama yinede sezeryan olmaktan korkuyorum ben. Ne biliyim icim bir tuhaf oldu. Bebegini karnindan cikariyorlar ama hissetmiyorsun? degisik birsey. Ama dedigin gibi herseyin hayirlisi ..

    Ah abla ah, dokuz ay boyunca bu ani bekledik dimi :)
    Ben suan 40 + 2 , ve halen tik yok :))

    YanıtlaSil
  25. çok uzaklardan haberini bekledik , en sonunda çok güzel bir kız beklediğimiz haberi getirdi.güle güle büyütün evladınızı sizi çook güzel günler bekliyor :) sevgiler

    YanıtlaSil
  26. GeCeciğim, inan çok samimi söylüyorum çok güzel bir kızın var maşaallah. He de 41 kere maşaallah. Kaderi de kendi gibi güzel olsun :) Sen nasılsın, ağrın sızın geçmiştir herhalde artık. Öpüyorum ikinizi de

    YanıtlaSil
  27. Canım gözün Aydin dila harika bir bebek çok tatlı anali babali büyüsün ...senin yaşadıklarını 4yil önce yasadım ve daha önce 2 normal dogum yapmıştım kızlarda oğlum Sezeryan ille doğdu seni çok iyi anlıyorum gecmis olsun hele o su torbasında gibi hissi sanki su an gibi...kızlarım 20 ve 16 yaslarında oğlum ise 4yasini bitirdi...anne olmak her yasta güzel ama çok zor...İyi geceler gece...

    YanıtlaSil
  28. Maşallah, Allah nazarlardan saklasın. Sağlıkla annesi ve babasıyla büyüsün inşallah. :) çok tatlı çirkin :))

    YanıtlaSil
  29. Bayıldım Dila'ya, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum ona. Çok cesur bir annesi var,şanslı bir bebek. Geçmiş olsun, sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  30. heyecanla okudum yazını, benim de günüm yaklaştı ya bi yandan okuyup bi yandan kendimi hayal ediyorum:)

    Dila çook güzel bi bebek maşallah. Allah uzun, sağlıklı ömürler versin

    YanıtlaSil
  31. Çok güzel yazmışsın. Ben de ağladım. Allah üçünüzü hiç ayırmasın inşallah. Sana spinal anestezi yapılmış sanırım, birkaç yerden iğne yapılması bunu düşündürdü. Benimki epiduraldi ve o çıkınca da kalıyor, 2 gün kadar onun düğmesine basarak ağrını azaltabiliyorsun. Bunca şeyi tek başına yaşamak büyük bir iş, kendine sağlam bir aferin ver bence.

    Gelelim Dila kıza. Maşallah çok tatlı, çok güzel. Kilosunu hiç dert etme. Zaten almıştır. Benim oğlum da 2700 gram doğdu, yüzde 7lik dilimdeydi, şimdiyse ortalamayı yakaladı. Bu zamanlar öyle kıymetli ki, bol bol içine çek kokusunu. Tekrar maşallah.

    YanıtlaSil
  32. yine gözlerim dolu dolu okudum dogum hikayesini. dila bebek sağlıkla büyüsün insallah. Allah sizleri hiç ayırmasın, mutlu huzurlu yarınlarınız olsun insallah.

    YanıtlaSil
  33. ikinizinde sağlıklı olmasına çok sevindim canım... Büyük bir gerginlik yaşadın ve bitti.
    Dila bebeği Allahım nazarlardan korusun. Çok güzel annesi. Benim yerime onu bol bol koklarmısın lütfen.

    YanıtlaSil
  34. Çok kolay bir doğum olmuş. Maşallah subhanallah, Allah analı babalı büyütsün, ömrü uzun olsun inşallah. sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
  35. İNANILMAZ TATLI BİR KIZ BU...ALLAH BAĞIŞLASIN O NA VE SİZE HAYIRLI,BİRLİKTE,SAĞLIKLI VE UZUN BİR ÖMÜR DİLİYORUM CANIM...İKİNİZİDE ÖPÜYORUM...SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  36. hem okudum hem ağladım gece'cim sağlıkla mutlulukla bütüyün inşallah
    çok güzel bir kız dila maşallah ona

    YanıtlaSil
  37. Ayy canım valla okudum yazını ağlaya ağlaya. Ofistekiler de şaşırdılar anlattım onlara biraz senin doğum hikayeni.Neler neler yaşanmış değil mi o kısacık zamanda. Yabancı bir memlekette olmaktan hep en çok böyle zamanlarda korkmuşumdur. Neyse ki maşallah sorunsuz, güzellikle atlattınız o zamanları. Dila maşallah harika pamuk gibi çok şeker ve güler yüzlü. Hep böyle gülsün ve mutlu olsun sıcacık yuvanızda. Çok tebrikler yeniden canım. İnan okudukça çok duygulandım ve senin adına çok mutlu oldum. Tabi biraz kendimi de düşündüm ay ay ben neler yapardım o zaman falan diye de düşündüm okurken:)Biraz korkuyorum nedense okurken bile yaşanan tecrübelerden. Ohh dedim sonunda ama rahat ettim o güzel miniş burnu miniş dudakları görünce:):)sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah analı babalı büyütsün.Sağ sağlim bebeğine kavuşmana çok sevindim.Hem duygulandım hem de güldüm hikayeni okurken.Bu arada çok güzel bir kızın olmuş, çok da akıllı bakıyor maaşallah ...

      Türkiye 'ye geldiğinde mutlaka bebeğinle stüdyoya beklerim.Efsane Teyzesinden hediye fotoğrafları için.Bu arada çok çabuk büyüyorlar.Her anı doyasıya yaşa...

      Sil
  38. Gececim gözünüz aydın.Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip eylesin.
    Maşallah çok tatlı, çok güzel bahtıda güzel olsun.
    Tabii ki sana kolaylıklar diliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  39. hikayeni soluksuz okudum.. gözümün önüne geldi her karesi.. çok şükür sorunsuz geçmiş zaman..
    kızımın adaşı hoşgelmiş .. allah güzel, mutlu bir ömür versin inşallah..

    YanıtlaSil
  40. Hem okudum hem ağladığım...Bu duyguyu iki kez yaşadım ..Rabbim analı babalı büyütsün...

    YanıtlaSil
  41. Cok guzel bir bebek, tebrikler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  42. gözünüz aydın. Rabbim analı babalı büyütsün. hayırlı bir evlat olsun inşallah.
    sevgiler
    dua ile

    YanıtlaSil
  43. Sindire sindire okudum bu heyecanlı hikayeyi ve okurken bu kadar etkileniyorsam kendimi düşünemiyorum, bu yaşananlara kalbim dayanmaz dedim ki, muhakkak Allah güç ve sabır veriyordur.
    Güzel günlerde, sağlıkla, kahkahayla büyütün Dila'yı..Evinize bereket ve şans getirsin her geçen gün, hep daha fazla..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  44. hoş gelmiş, çok tatlı maşallah.
    adıyla büyüsün...

    YanıtlaSil
  45. Sanırım ben ilk kez yorum yazıyorum size. Hikayelerinizi takip ediyorum uzun zamandır. Bunu ağlaya ağlaya okudum.. Bebeğiniz kartpostal bebekleri gibi maşallah pamuk kız:) Allah analı babalı huzurlu bi ömür versin.

    YanıtlaSil
  46. maşallah Dila'ya çok güzel bir bebek. Allah analı babalı, sağlıklı ve mutlulukla büyütmeyi nasip etsin Ge-ce.

    YanıtlaSil
  47. anammm beni de ağlattın yaa.
    Sen orda hastane odasında tek başına kalıyorsun diye ben dertlendim burda.
    orda olsaydım kesin yanında kalırdım :)
    hiç sevmedim slovakyanın hastanelerini.
    aman neyse ne Dila sağsalim geldi ya gerisi boş.
    bu arada cidden bu kız çok çook tatlı pammukk gibi maşallah.
    Hoşgeldiniz. O dünyaya sen de anneler kulübüne.
    Öperim 2nizi de.

    YanıtlaSil
  48. en sonunda beni de ağlattın GeCe...
    allah nazardan korusun çok tatlı Dila.
    sağlıklı uzun ömür diliyorum. hayırlı evlat olur inşallah.
    hep birlikte olmanın tadını çıkarın, gözyaşlarınızın sebebi hep mutluluk olur umarım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  49. MASALLAH ALLAHIM SAGLIK VERSIN.AILECE SAGLIKLI, HUZURLU, MUTLU BIR OMUR DILIYORUM. BENDE SENIN GIBI YURTDISINDA YASIYORUM VE BURDA ESIMDEN BASKA KIMSEM YOK BENDE HAMILEYIM(38+4) INSALLAH BENDE SAGLICAKLA BEBEGIMI KUCAGIMA ALIRIM. SENI SUREKLI TAKIP EDIYORDUM AMA ILK DEFA YORUM YAZDIM VE SENIN BLOGUN SAYESINDE ADA ESINTILERIYLE TANISTIM VE SIMDI COK IYI BI DOST KAZANDIGIMA INANIYORUM. UJMARIM SENINLE DE BUNDAN SONRA SIKSIK GORUSURUZ. ALLAHA EMANET OLUN (NURIYE)

    YanıtlaSil
  50. hem okudum hem agladın nasıl guzel bır duygudur rabbım banada nasip etsın ınsallah en yakın zamanda allah analı babalı buyutsun hayırlı bır evlat olsun sıze saglıkla up uzuuun yaşlar diliyorum dilayı opüyorum mis kokulu gıdıgından : )

    YanıtlaSil
  51. Gozyaslarima hakim olamadim ben de. neler hissettigini cok iyi anliyorum. o essiz anin heyecani, korku, merak, bekleyis. ama sonunda kizinla kavusman, tarif edilemez bir an. Allah sizi birbirinizden ayirmasin. Birlikte mutlu, saglikli ve kocaman bir omur gecirirsiniz insallah.
    Bu arada Dila sultan'i da sizi de Allah nazarlardan saklasin, Masallah kuzunuz cok tatli, kırk bir bin kere masallah...

    YanıtlaSil
  52. maşallah, bebeğine bayıldım.
    bende şuan 28 haftalık hamileyim ve kızımıza dila ismini koymayı planlıyoruz, internetten dila adını aratırken bu blog u buldum ve hamilelikle ilgili yazılarının çoğunu okudum. bebeğinin sağlıkla doğmasına çok sevindim, Allah analı babalı büyüütsün

    YanıtlaSil
  53. okurken yazdıklarını kendi doğumum gözümün önüne geldi hep ama bizimki doktor randevusu gibiydi...allah nazarlardan korusun...yanından yamacında kucağından ayırmasın hiç..sana da çok büyük geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  54. tebrik ederim, Allah sağlıkla büyütmeyi kısmet etsin.o kadar tatlı ki, 40 bin kere maşallah diyorum.Ben daha bloga fotoğraf hiç koymadım, belki zamanla..
    Altta ki foto da, Ada da öyle yapıyor dudaklarını..misss gibi kokluyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
  55. Canım Güle Güle büyük bebeğini,
    Sağlıklı mutlu uzun ömürlü olsun.
    Seni ve eşini kutluyor prensesini çok çok koklayarak öpüyorum...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  56. Merhaba sevgili gece.
    Tekrar hayirLi uğurlu olsun doğumun. Dogum hakikaten tam bir macera ve dunyanın hem en güzel hem en zor ısıtmış onu anladım. Ben de doğumumu 28 Mart'ta yaptım. Çok şükür oğlumuz sağlıklı. 3750 gr doğdu. Zaten kafası da büyük olduğu için Dr sezeruan demişti ama ben sancım gelmeyince normal dogumu denemek için sinı sancı istedim. Hay istemez olaydım.. Sancı olayı felaket zor bizeymiş. 2 saatten sonra dayanamadık sezeryana donduk de çok şükür rahat bı sekilde kavuştuk Bebise. Yazacak çok şey var aslında. Duygularımı yaşadıklarımı ben de nette olmasa da bı kenara not etmeye çalışıyorum. Ama suan sen de oylesindir bebekler öyle yogunun ki bloguna bile suan girebildim. Gecelerim uykusuz geçiyor. Hep bebekleyim. Yine de girebildikce takipteyim ;)
    Çok sevgiler

    YanıtlaSil
  57. @elvan, çok sevindim iyi olmanıza, maşallah bebeğine 41 kere, annesi çok iyi beslemiş maşallah tekrar. sana da uykulu geceler ve bol süt diliyorum, insallah sakin gazsız bir bebek olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GULÇİNCİĞİM HAYIRLI OLSUN CANIM.... BEBİŞİNİ GÜLE GÜLE BÜYÜT... MAŞALLAH PEK TATLI...ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN.. GÜZELLİKLER SİZLERLE OLSUN....SEVGİLERİMLE.....

      Sil
  58. Allah sağlıklı , uzun ömür nasip etsin Dila'ya anne ve babasıyla birlikte...
    ikinizin de iyi olduguna sevindim,size geeçmiş olsun ,hergün biraz daha iyi olacakınız.
    Ayrıca,kutlarım çok metanetlisiniz.YAlnız başınıza hastanede güçlü bir şekilde kalmışssıznız.Heralde ben olsaydım ağlamaktan şişerdim.
    Oradaki sistem çok farklı ve garip.Biraz sezeryandan şikayetçi olmuşsunuz ama onların tarzları farklı anladığım kadarıyla.Ben sezeryandan yaklaşık 5-6 saat sonra sonda çıkarılıp ayağa kaldırılmıştım.Ki sezeryan olan birçok arkadaşım aynı şekilde , üstelik yalnızca bır gece hastanede bırakıyorlar.

    YanıtlaSil
  59. Allah bağışlasın, çok tatlı maaşallah.
    Size de geçmiş olsun. Ben de oğlumu sezeryanla dünyaya getirdim. sezeryan mı yoksa yalnız olmak mı bilemedim. Önemli olan tabii ki ikinizin da sağlığı...

    YanıtlaSil
  60. Ağladım ağladım bi daha ağladım maşallah miniğe de sana da eşine de hayırlısıyla bende oğluşumu kucağıma alayım diye dua ettim okudukça , kokla benim için prensesi...

    YanıtlaSil
  61. A a! Bu güzel melek şimdiden gülüyor ve öpücük mü atıyor ne! Bahtı güzel olacak Helocuğum' un :) Öperim.

    YanıtlaSil
  62. Maşallah çok güzel bir bebek sağlıklı güzel günlerde büyüsün inş:) benimde bir kızım olucak inş 36 haftalık olduk...boynumuzda kordon dolanması var ve bunu doktorumuz 2 hafta önce söyledi günler stresli geçiyor bazen bilmemek daha mı iyi olurdu acaba diye düşünüyorum...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  63. anlattıklarınla kendi doğumumu hatırladım bebeğim erken davranmıştı su gelmiş ve kuruda kalmasından dolayı korktuklarından aynen seninki gibi sezeryan olmuştum tam olarak dediğin gibi deri sağa sola çekiştiriliyor ama acı yok anlatması çok zor insanlara bu duyguyu, kordonu dolanmış allahtan normal doğururum diye diretmemişim her şeyin hayırlısı olsun demek en güzeli:)
    şimdi düşününce bebeğime baktığım an başka boyutta olduğumu hissediyorum dünya daha başka güzel görünüyor gözüme:)
    güzel mutlu çok mutlu bir ömrü olsun bebeğinin:)

    YanıtlaSil
  64. GeCe ablaaaaammmmmm... Dila bebek dünyamıza hoş geldi.. ne kadar güzel bi bebek bütün yazılarını okudum ne kadar şanslı olduğunu Dila bebeğin ne kadar mükemmel bi annesi olduğunu düşündüm.. Bebekleri çok seven biri olarak neredeyse ağlıyordum.. Hissettiklerini ne güzel yazmışsın ya :) İnşallah ben de senin gibi şanslı olurum, benim de böyle melek gibi bi kızım olur ve böyle mutlu olurum.. allah analı babalı büyütsün 3ünüz hep mutlu olun inşallah :)

    YanıtlaSil
  65. GeCe ablam bu mesajı yayınlama ben wmina. blogumu ve adımı değiştirdim internette de wmina adına herşeyi temizledim eski yazılarımı da sildim bazı aptal insanlar beni üzdüğü için. Çok sevdiklerime bu şekilde haber veriyorum :)

    Bir önceki mesajımda da dediğim gibi çok mutlu oldum Dila bebeğin dünyaya sağ salim gelmiş olmasına.. Onu öp benim için..

    YanıtlaSil
  66. dogum hikayenizi simdi okudum ilk kez...bayildim..o kadar benziyorki benimkine..cok sukur kesinlikle...saglikla buyusun bebilermiz insallah...

    YanıtlaSil
  67. Merhaba iyi gunler
    Oncelikle ailenize saglikli ve uzun omurler dilemek isterim.
    gecenlerde farkli bir yazi okudum yine slivakyada dogum yapan ama bir aksilik yuzunden yazamadim, simdi o ayni yaziyi bulamadim. Benim Slovakyada isim cikti, esimin 3 ay sonra dogumu var. turist olarak slovakyada kalabilir ama sigortasiz dogum yapmak mecburiyetindeyiz. Hastane masraflari ile ilgili herhangi bir bilgi verebilirmisiniz acaba? Isterseniz ozelden de olabilir :furkanali84@gmail.com
    Saygilar

    YanıtlaSil