5 Aralık 2011 Pazartesi

# GeBelik Günlüğüm

23. Hafta, Bol Hareketli Günler


Bugün itibariyle 23. haftayı da bitirmiş oluyoruz. Yukarıdaki resmi Janka kız olduğunu söyledikten sonra, ilk kız eşyası olarak almış ve yolda çekmiştim. Gerçi bugün hala kız olduğundan emin değiliz ama...

Ben Türkiye'de iken Janka ile randevum vardı fakat gidemedim elbette, şimdi ne zaman gideceğimi bilmiyorum ama bu hafta içinde yeniden ziyaret etsek iyi olacak. Belki bu sefer cinsiyetine dair bir gelişme olur çünkü galiba Helo yer değiştirdi. Bu hafta öyle hareketliydi ki, özellikle geceleri sık sık uyandım. Fakat iki gündür yine daha sakin, acaba uygun pozisyon buldu da keyfi yerine mi geldi diyorum.

23. haftanın ilk yarısı Türkiye'de ikinci yarısı Slovakya'da idik. Eşimi üç gün gördüm 4 gün ayrı kaldım ve nihayet dün akşam yine kavuştuk. Slovakya'da yalnız başıma ilk defa kalmıştım ve çok sıkıldım. Gerçi yapmam gereken işler vardı ama aklım da sürekli almamız gereken bebek eşyalarında idi.

Burada yaşadığım için süreç çok daha farklı gelişiyor benim için. Alacağım şeyler konusunda, hastane ve doktorlar konusunda tavsiye alabileceğim, dertleşebileceğim kimse yok. Bebek arabası, beşik gibi eşyaların hangi modellerini nereden en uygun fiyata alabileceğimi, böyle şeylerin nerede satıldığını, topluca görebileceğim yerler var mı gibi konularda hiç bilgim yok. Alışveriş merkezlerinin çocuk mağazalarında birkaç parça oluyor, topluca görmek indirimleri takip etmek için sürekli internette dolaşıyorum, ama bazı şeyleri de insan gözüyle görmek istiyor, böyle uğraşıp duruyorum. Gerçi çok keyif alıyorum ama zamanımı da alıyor :)

Evimiz 1+1 olduğu için yatak odasında bebeğe bir köşe hazırlayacağız, muhtemelen sadece bir beşik ve şifonyer almamız gerekecek. Gerçi Türkiye'deki fiyatlar da pek az değilmiş ama burada ne kadar kalacağımız belli olmadığı için, ne kadar para vermeli, nasıl birşey almalı kafam karışıyor.

23. haftada bebekler annelerinin seslerini duyabiliyor ve anne dans ederse o da tepki veriyormuş, bu  hafta yalnız olduğum için pek keyifli değildim ve bebeğimle pek eğlenmedim ama bundan sonra her gün dans etmeye karar verdim Gerçi arada konuşup ona şarkı söylüyorum ama bıcır bıcır konuşabilen biri olmadığımdan zorlanıyorum.

Bu günden sonra evde minik hazırlıklara başlayacağım. Oturduğumuz daireden eşyaların eskiliği yüzünden pek memnun değildik,  ancak başka kiralık evlere baktığımızda bizim verdiğimizden çok daha pahalı olup da hiç birşeye benzemeyen evler olduğunu gördük. O zaman şimdiki dairenin konum ve büyüklük açısından fiyatıyla kıyaslandığında çok iyi olduğunu anladık ve ev sahibine bazı eşyaları değiştirmek istediğimizi söyledik. Onlar da eşyaları almayı teklif ettiler. Şimdi yeni bir buzdolabı (eskisi tezgah altı ve kar yapanlardandı), yeni bir ocaklı fırın (eskisi belk 50 yıllık, fırın kapkara kullanmaya korktum, ocak kısmı idare ediyor), ve yeni bir karyola (eskisinde yatmıyorduk, bazı böcekler ve süngerin rahatsız oluşu nedeniyle, salondaki açılan koltukta yatıyorduk ) alacağız. Bu arada bebek eşyalarını da araştırıp almaya başlarız herhalde. Bebeğin giysilerini, annemle hazırladıklarımızı Cem gelirken bir bavul doldurup getirdi, ben gelirken zorlanmayayım diye sadece bir sırt çantası almıştım. Şimdi yavaş yavaş onları da hazırlamaya başlarım, çok heyecanlı...

Burada da resimlerle bazılarını paylaşacağım ilerleyen günlerde :)

9 yorum:

  1. Ne heyecanlı ne zevkli hazırlıklar, kolay gelsin, pabuç ta pek şirinmiş:)

    YanıtlaSil
  2. ilk hareketleri hissetmek tuaf bir o kadar da güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Bende halen vakit ayiripda bebisimle konusmasim. O zaman sanirim benim oglusda yer degistirmis olmali ki cunku bu hafta oyle boyle degil acayip hareketliydi bir ara gercekten sinir oldum. oturamaz olmustum nerdeyse.
    Pabuclar cidden cok guzel. bence cinsiyeti kesin kiz abla ya oyle hissediyorum

    YanıtlaSil
  4. Benim nacizane bir önerim olacak ...bebek doğduktan sonra 2-3 ay beşik gibi bi problemi etmeyin kendinize ..ilk 3 ay hareket edemediğinden bir kanepede bile yada yerde bi küçük yatak alarakta yatırabilirsiniz .. (Yemin ederim ...beşikten tırmanıp kafaüstüde çakılmıyorlar bu şekilde) ..çünkü benim bebeğim emekleme aşamasında aaaaa bi bakardık yatak odasına emekleyerek geliyor , gece o karanlıkta ..nasıl beşikten geliyor bu diye gece uyuttuk ..yatırdık ..karanlıkta bekliyoruz ...uyanan çocuğumuz beşiğin kenarlarından tırmanıp kendini yere attı (9 aylıktı)...emekliye emekleye yatak odasına doğru ağlayarak gelmez mii?? bi çare bulamadık ..neyse kafası sağlam ve zeki şu anda...fakat yıllar sonra blogları okumaya başladığımda " -neden ben keşfedemediim" dediğim bir yöntem gördüm...tek kişilik bir yatağı halının üstünde , duvara dayanmış tarafında ...harika bir fikir ...blogta çok faydalı bebek yetiştirme fikirleri de okudum..yatağın olduğu duvarı öyle güzel yapmışlar ki..harika resimleri de vardı blogta ama bloğun ismini hatırlayamıyorum..Böylece beşik masrafı YOK! bebeğin beşikten çakılma riski de YOK ! Taşıma masrafı da YOk! neyse çok yazdım..Ama kaç defa doğurcaz ki tadını çıkarın ..zaten bebeğinizin kokusunu koklayınca hiçbir derdiniz kalmayacak:)))inş.

    YanıtlaSil
  5. biliyorum o yer yataklarını ben de görmüştüm cocuklara oyun alanı olarak da tasarlanıyor aslında ben de ufak ve pratik bir beşik almak istiyorum bana kalsa dediğiniz gibi olur ama sanırım eşim pek sıcak bakmaz, ne kadar temizlesem de sonrasında baslangıcta evde minik böcekler görmüş kendisi, ondan beridir yatağı duvarı bile dayamıyor düşünün bebeği yerde yatırmaya karsı cıkacaktır :)

    YanıtlaSil
  6. Selam gece ayakkabilar cok sirin.bilmiyorum kullanislimi degilmi AMA biz sepetaldik (Moses basket) .ilk baslarda orda uyumasi ve istedigimiz yere tasimak icin kolay olur koltukta orda burda yatirmaktansa dedik.pahali degiller.sanirim bayagi bi sure kullanilabilir.alisveris icinde aklima gelenleri yazayim dedim sana mesela mothercare toys r us gibi yerler yok mu?ya da ingiliz web sitelerinede bi bak online alman belki Daha ucuza bile gelebilir. Hatta amazon eBay gibi yerler den (kullanilmamis bile bulman mumkun)siparisi verebilirsin.aklima gelenler bunlar

    YanıtlaSil
  7. @small button nose canim ayakkabilar tescodandi ama sezon degisti ya gecen baktigimda goremedim aynilarindan, sepeti ben de dusundum turkce forumlarda bazi kisiler bebege dar geldiginden bahsetmis bir de muhtemelen bebek arabasinin bir portbebesi olacak onlar da sepet gibi ya evin icinde kullanirim diye dusunuyordum tabi bilmiyorum. Burada mothercare goremedim hala toys r us da oyle daha farkli markalar var bu civar ulkelerde gecerli olan internetten de baktim ama shipping falan da oluyor hepsini hesaba katmak lazim katip oldum resmen hesap yapip duruyorum butun gun:)

    YanıtlaSil
  8. Allah tamamına erdirsin.inşallah hayırlısıyla alırsın kucağına bebişini.ben ilk günden beri park yatak kullanıyorum.katlanıp çanta oluyor.biz de 1 yaşına kadar sürekli şehir değişikliği yaptığımız için çok kullanışlı oldu.3-4 yaşına kadar da rahatlıkla kullanabilir.

    YanıtlaSil
  9. blogun çok güzel..rastgele buldm ama iyide oldu..bende bekelrim merrapunzel.blogspot.com.. bebeğin hayırlı olsun busırada maşallah:)

    YanıtlaSil