1 Şubat 2011 Salı

# benim yaptıklarım Craft

Bırr Soğuk


Bu şapkamdan sonra spor montlarımla giyebileceğim kulakları örten bir şapka daha ördüm. Biteli haftalar oldu ve kaç kere giydim bile. İçine polar kılıf dikeceğim ama daha ayarlayamadım. Minik kalpler yaptım ve minik bir ponpon ekledim.

Türkiye'ye soğuklar gelmiş, herkes üşümeye başlamış. Doğrusu şaşırdım çünkü uzun zamandır soğuktayız ve benim gayet hoşuma gidiyor bu durum. Dün -12 derece havada koşmaya çıktım ama sadece hızlıca yürüyebildim çünkü yerler buzluydu.

Her sabah en az bir saat camları açıp evi havalandırırız yaz kış farketmez (İstanbulda'da yapardık). Bu soğukta ise hava gerçekten mis gibi, insana enerji veriyor.

Önceden her kış en az birkaç kere soğuk algınlığı, bademcik sorunu yaşardım. Bu kış hiç birşey olmadı (üstelik dün dondurma yedim ve aman nazar değmesin). Bunun sebebi sanıyorum soğuk değil havanın ne kadar mikroplu olduğu. Zira aralıkta bir haftalığına istanbula gittiğimde bademciklerim kaşınmaya başlamıştı, neyse ki hafif atlatmıştım.

Diğer bir dikkatimi çeken husus da burda ve ordaki otobüslerin sıcaklığı. Orda otobüse binince bir de kalabalıksa adeta sırılsıklam oluncaya kadar terleniyor. Havaya göre zaten mont kazak giyiliyor, otobüs de sıcak, ardından sıcak soğuk ve gelsin hastalıklar. Burda otobüslerin klimaları çalışıyor ama aşırı sıcak değil. Montla rahatça ve terlemeden oturabiliyorsunuz. Zaten geldiğimden beri evde temizlik yaparken hariç hiç terlemedim.

Ha bir de gerçekten hava soğuk ama katkat giyimiyorum. İçime çorap bile giymeden sadece pantalon ve normal kazak mont, ordaki alışkanlığım hiç değişmedi.

Diyeceğim o ki soğuk havadan korkmayın, derin nefes alın ciğerlerinizi temizleyin, oh mis gibi.

6 yorum:

  1. o soguga bir kere alistinmi artik soguk kesinlikle urkutmuyor ve havanin sicak olmasi bile bazen sikici gelebiliyor.beren cok sik olmus iyi gunlerde kullan canim.

    YanıtlaSil
  2. çok hoş olmuş, mutlu günlerde kulanmak nasip olur umarım...
    bende sana öreyim ama ne renk olsun nnnn ??
    :))) Zozi sabırla beklemekte... sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. şapkanı güle güle kullan çok şık olmuş o dondurmayı bende geçen hafta lüplettim baklavanın üstünde nefis oluyor:P

    YanıtlaSil
  4. Şapka espirili hoş olmuş. Ellerinize sağlık. Soğuk hakkındaki düşüncelerinize katılıyorum. :) Bide şöyylee kar yağsa doldursa etrafı, ne güzel olur.

    YanıtlaSil
  5. Şapka çok cici olmuuş!Güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
  6. Bere süper olmuş.Aynı hazır gibi:))))))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil