30 Ocak 2009 Cuma

# ben

Yine Kayıplara Karıştım

Bu hafta işim çok yoğundu, benim girdiğim derslerin sınavları vardı iki gün ardarda. O sınavlar için soru hazırlamak, öğrencilerin sorularını cevaplamak, ayrıca diğer sınav görevlerimi yapmak oldukça zaman alıyor.

Fırsat bulduğum aralarda ziyaretlerimi yapmaya çalıştım ama o kadar çok birikti ki, toparlamam için tam bir gün lazım. Bugün de yoğun geçeceğe benziyor. Zira sınavlardan sonra bir de okunacak kağıtlar birikti uff.

Sınav sorularını hazırlarken genelde seviyeli olmasına ve çalışanın çalıştığı miktar not almasına izin verecek sorular olmasına dikkat ediyoruz. Ancak kağıt okuma kısmı o kadar sıkıcı ki, bazen boş kağıtların olması hoşuma gidiyor. Fakat bu aynı zamanda bütünlemede okumam gereken kağıtların da çok olması anlamına geliyor, kısır döngü yani.

Genel olarak öğrenciler benim kağıtları okumamdan memnun oluyorlar, yaptığı her adımları dikkate alıp değerlendirdiğimden, sonuca bakarak değil (sonuç hatalı olsa bile) işleyişe bakarak puan verdiğimden (sonuç hatalıysa sadece o kısma verdiğim notu kırıyorum, aksi halde doğru yapanlara haksızlık olurdu) "n'olur siz okuyun hocam" diyorlar.

Hocalar arasında "öğrenci milletine güvenilmez, bugün yüzüne güler ertesi gün arkandan neler neler söylerler" diye bir inanış var. Hakikaten böyle ancak, içlerinde iyi öğrenciler de var. Böyle öğrencilerle sohbet etmek, onların bilgilerine bilgi katmak, doğruyu göstermek, geliştirmek öğretmek o kadar güzel bir duygu ki.

Her sömestre sonunda son derste öğrencilerime teşekkür ederim. "Bu güne kadar derslerde beni yalnız bırakmadınız, sorularınızla geliştirdiniz" diye. Vizelerden sonra derslere devam eden öğrenci sayısı büyük ölçüde düşer. Bu yüzden son derslerde sınıfta kalan öğrenciler aslında ilgili olan öğrencilerdir. Ve teşekkürü hak eden de onlardır.

24 yorum:

  1. Canım günaydın, hoşgeldin. Allah kolaylık versin. Senin gibisi de zor bulunur hocam:) Kaç kişi cevaptaki gidişata puan veriyor, sonuç yanlış olsa bile, walla bravo :) Kolay gelsin sana, öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin tekrardan:) Sanırım aynı kampüsün havasını kokladık hocam:) ben çok özlüyorum öğrencilik hayatımı, ozamanlar okul bitsede biran önce paramı kazanmaya başlasam derdim, şimdide nerden bitti diyorum... Hatta şimdide keşke okulda kalsaydım, akademisyen olsaydım diyorum...
    Bu arada sonuca bakarak not veren hocalarada sinir olurdum laf aramızda :)

    YanıtlaSil
  3. Hocam,adaletli olacagınıza eminim.Keşke ögrencilik yıllarıma geri dönebilseydim.Çok sanslısınız.

    YanıtlaSil
  4. SENİN GİBİ HOCALARI OLDUĞU İÇİN BENCE ÖĞRENCİLERİN ÇOK ŞANŞLILAR
    ALLAH HERKESE NASİP ETSİN BÖYLE HOCAYI.....

    YanıtlaSil
  5. ya şimdi öğrencilik duygularım kabardı aynı zamanda bi şey aklıma geldi derslere misafir olarak girebilirmiyiz ben girmek isterimde ...

    YanıtlaSil
  6. Kolay gelsin ...Ben atlattım rahatladım , darısı başına. Zor iştir kağıt değerlendirmek , kimsenin hakkını yemeden en iyi değerlendirmeyi yapmak... Vicdan her türlü devrededir. 3-5 puancık daha versem mii?

    YanıtlaSil
  7. her zaman misafir gelebilir derslerimize, öğrencilerin devam zorunluluğu da yok, dinlemek isteyen herkese açık. Tabi anlamadığınız birşeyi dinlemek insanı sıkabilir

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar güzel,doğru tespitler.hakikaten ilgili öğrenciler okulun sonuna kadar geliş-gidişlerini aksatmazlar ve en çok da onlar teşekkürü hak ediyorlar bence de.Ayrıca çok adilce bir değerlendirme canım.Kutluyorum ve sizin gibi hocaların çoğalmasını ümit ediyorum ve Allahın sizin emeklerinizi boşa çıkarmayacak öğrencilerle karşılaştırmasını diliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. hoş geldin... Sınavları değerlemdirme tarzın çok hoşuma gitti walla :D

    YanıtlaSil
  10. Öğrencilerin çok şanslılar gece,sonuca bakarak değerlendirmeden çok kişi mağdur oluyor, ne adaletli ve ince bir düşünce, uygulama.senin dersine misafir olarak katılmanın düşüncesi bile süper :) kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Hoşgeldin yine özlemiştik. ne güzel keşke bu zamana kadar benim hocam sen olsaydın...şanslı öğrencilerin varmış.

    YanıtlaSil
  12. Benim de en sevdiğim şey sınav kağıtlarındaki boş soruların üzerini çizip 0 yazmak. Aykırı ders olarak tekrar geliyorlar ama o soruyu okumayarak o anı kurtarmış oluyorum, kendimi avutuyorum.

    YanıtlaSil
  13. Benim de bir hocam vardi soruya kendi yorumunu cevap yazsan bile puan verirdi (mantikliysa tabii )
    en cok o hocami severdim sonucta ezbere karsiydi o geldi aklima
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. hoş geldin kayıp ve kolay gelsin.ah ne iyi bir hocaymışın.eminim sevenin çoktur..

    YanıtlaSil
  15. Hoşgeldin Ge-Ce cim kolay gelsin. Öğretmenlik kolay bir meslek değil,yorucu ve stresli.onun için çok değerlisiniz.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. kolay gelsin öğretmenim:=)

    YanıtlaSil
  17. Kolay gelsin.
    Ne güzel mesleğiniz var.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. hoşgeldin tekrardan seni misafir olarak dinlemeyi bende çok isterdim...canım benim seninle gurur duyuyorum öğrencilere hakettikleri gibi davranıyorsun tebrikler...

    YanıtlaSil
  19. tatil soluk almak için bir fırsat oluyor değilmi?
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  20. o zaman sizin için --gel tatil gelll diyorum...
    sanırım iyi bir tatile ihtiyaç var..

    YanıtlaSil
  21. malesef arkadaşlar bizde aradönem tatili yok, orta öğretimden farklı olarak sadece yılda 20 gün ( o da yazın) tatil yapıyoruz. Tabi 10 seneden sonra 30 gün aynı memurlar gibi. Dolayısıyla öğrenciler tatildeyken biz hergün gidip çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  22. Kolay gelsin, Vakit bulursan bir mim daha sana. 4x4 mim, bloğumdan.

    YanıtlaSil
  23. Gece, yazını okurken duygulandım inan.gerçek bir eğitimcisin sen.böyle öğretmenlere çok ihtiyacımız var.öğrencilerin senin gibi bir hocaları olduğu için çok şanslılar.senin gibi iki tane hocam oldu tüm öğrenim hayatım boyunca.ikisini de hala ararım.görüşürüz dertleşiriz hatta.
    tebrik ederim seni.
    sevgiler...

    YanıtlaSil