16 Ocak 2009 Cuma

# Bilgisayar # Blog

Yakaladım Seni Trojan

Ayh efendim son zamanlarda bloguma girdikten sonra, listemdeki blogları açarken çok yavaş açılır ve sürekli popup pencereler çıkar olmuştu. Diyordum ki herhalde bu girdiğim sitelerde bir trojan var, o çıkıyor. Sinir oluyordum çünkü ziyaret hızım iki kat yavaşlamıştı.

Bugün farklı tarayıcılarda açayım bakalım hızlı olacak mı diye hepsini tektek denedim. Opera ve firefox'ta fazla bir değişiklik olmazken, Google Chrome açılırken sitemin açılmasını engelliyor ve mesaj veriyordu bir trojan var diye.

Şişt ne oluyoruz derken anladım ki trojan bende imiş. Dolayısıyla bu popup benim siteme girenlerde de çıkıyordur. Bir iki araştırma sonucunda nasıl çözeceğimi öğrendim. Ancak Chrome bana bunu söylemeseydi hiç anlamayacaktım kendimde sorun olduğunu. Bir kere daha tuttum yani.

Neyse efenim trojan olduğunu söylemekle kalmayıp ne olduğunu da söyledi. Bir oyun sitesinin adresi var. Hemen sayfamın kaynağına girdim ve arattım. Aha işte orada. Kendini gizlemiş hain pis trojan.

Sonracığıma html düzenleye gelip widgetleri genişleterek kodlarıma daldım. Buldum sildim süpürdüm. Chrome ile test ettim düzelmiş. Artık içim rahatladı. Oh be.

Bence herkes bi denesin Chrome'ı blogları temiz mi diye.

9 yorum:

  1. Bu trojan, virus koylanları hiç anlamıyorum. Başka kişinin hayatlarını karıştırmayı seven nasıl bir kişi olabilir?

    Afferin size. Bunu çozmek kolay değildi!

    YanıtlaSil
  2. NASIL OLUYOR KARDEŞİM BİZEDE SEN YAPARSIN ...

    YanıtlaSil
  3. trojan diojen gibi bişeymi? acabaaaaa

    YanıtlaSil
  4. İyi ki söyledin hemşehrim. Bi bakayım ben de aynı sorunu gözlemliyordum bir süredir. Sağ ol paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  5. Bişey çıkmadı bende, o zaman o bloğunu veya sitesini açtığım arkadaşlarda mı var bu trojancik. Söylesek mi acep. hmmm. Benimkini google chrome gık demedi açtı, o widgetler de boş. bişeycik bulamadım. Üff temiz miyim acaba, ya gecekuşum çok kurt düşürdün içime yaw...

    YanıtlaSil
  6. canım ya bende indirdim, bloglarımı da açtık. Eğer oradan açamazsam virüs var demek oluyor değil mi? Senden o kadar çok şey öğreniyorum ki, teşekkürler. Öptüm.

    YanıtlaSil
  7. sevgili gece.
    çok hastayım gözüm bile görmüyr ama dolaşayım dedim.baktım aradığım şey sende var.
    biliyorsun kaatı ya başladık bugün sunum ysptım pover point olarak hazırlandı ama bloga nasıl yerleştirilir bilmiyorum zaten onu da kızım hazırladı o da bilmiyor..bir ara zaman ayırırsan ya bize tarif et veya sen yerleştir diycem

    YanıtlaSil
  8. BEN SANA YAZACAKTIM AMA SAYFA HEP SORUN VERİYORDU BİR TÜRLÜ YAZAMADIM .EE GÜZELİM SEN ANLIYORSUNDA YAKALIYORSUN ALLAH KORUSUN BEN PEK ANLAMAMDA İYİ HAFTA SONRALRI

    YanıtlaSil
  9. Sanırım benimki trojan kadar masum değil :((
    Yine format lazım ...

    YanıtlaSil