15 Ocak 2009 Perşembe

# Bilgisayar # resim düzenleme

Bilgisayarda Dosya Arama

Bu sabah işim nedeniyle bir pdf dosyası aramak istiyordum. Bir dosyanın nerde olduğunu bilmediğimizde Başlat'tan girdiğimiz dosya arama programı çok işimize yarıyor elbette. Ancak bu program sizden dosya adı yazmanızı ister. Dosya adını tam hatırlamıyorsanız defalarca deneme yapıp bulmaya çalışırsınız.

Bunun için benim yıllardır kullandığım bir metod var, bilmeyenlerle paylaşayım dedim. Diyelim dosya word dosyası. Word'ün uzantısı .doc'tur. Arama yapacağınız dosya adı bölümüne *.doc yazarsanız, bilgisayarın içindeki tüm word dosyaları taranır. Siz de alfabetik sıraladığınızda kolayca bulursunuz.

Mesela resim dosyalarını bir yerlere koyarız, klasör içinde klasör zamanla karmakarışık olur. *.jpg aramasıyla bilgisayarınızın her yerindeki resim dosyaları görüntülenir, ordan sürükleyerek istediğiniz bir klasöre taşıyabilirsiniz.

Yani isim bilmediğimiz her aramada *.(dosya uzantısı) yazmak yeterli.

Benim bilgisayarımda an itibariyle 3821 pdf dosyası birikmiş. Çok olduğunu biliyordum da bu kadar tahmin etmiyordum. Aradığım şey ise benim bilgisayarımda değilmiş şimdi başka bilgisayara bakmam lazım.

9 yorum:

  1. bende bu şekilde iş yerindeki programda etkinlik aramak için kullanıyordum.ama kendi dosyalarımı ararken bu şekli hiç aklıma gelmemişti. iyi oldu bu paylaşımda teşekkürler... bu arada kolay gelsin sana o kadar çok dosya içinden bulman hem zaman alacak hemde sıkıcı olacaktır ama umarım kısa sürede bulursun. öptüüm , sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ben de uzantılarıyla arayanlardanım herhalde :) 3821 de fena rakam değil :( Kolay gelsin, iyi çalışmalar sana...

    YanıtlaSil
  3. Ge-Cecim sana kolay gelsin diyorum.
    *.teşekkürler
    :))

    YanıtlaSil
  4. hay Allah razi olsun senden gececim yaa..ben bi dosya ararken iki saat ugrasip bulamayan ve sonra elim bos donup pes edenlerdendim...iyi oldu bu uzantilariyla arama isini ogrenmem ;)

    YanıtlaSil
  5. bende uzantılardan ararım hep. ona ek olarak bir kolaylık daha var ama bu internette aradıklarımızla ilgili. bir internet penceresinde uzun bir yazı içinde bir kelime yada yazı arıyoruz diyelim, F3 tuşuna bastığımız zaman altta taskbar da - bul - şeklinde bir bar daha açılır, oraya aradığımız kelimeyi yazarsak, metnin içinden hemencecik buluverir aradığımızı... belki biliyorsundur zaten ama yinede paylaşmak istedim bilmeyenler için ge-cecim... ;)

    YanıtlaSil
  6. evet ben de internet içinde arama yapıyorum, bir de görünümden kaynak kısmına gelip çıkan txt dosyasında da arayabiliyorum bazen. Genelde kodları öğrenmek için beğendiğim sitelerin kaynaklarına bakarım hep.

    YanıtlaSil
  7. fotoğraflarımı düzenlerken kullanabilirim bunu bak, teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  8. yararlı bilgileri paylaşmak çok iyi,teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. süpermi gececim, harika olmuş, bende gidince bir bakiim ipe )

    YanıtlaSil