1 Ocak 2009 Perşembe

# günlük # mim

2009'dan Beklediklerim


Yeniyıl oldu bitti, bir gün önce ile bir gün sonra arasında hiç bir farkın olmadığını anladık. Yine de çok güzel ve eğlenceli geçti benim için. Sevgili Ce'ciğim benim de isteklerimi göz önünde bulundurarak, yeğenlerimin de bir arada olmamızdan keyif alacağını düşünerek benim ailemle yeni yılı geçirmemiz kararını destekledi. Oysa ben onlara gitmek isterse de gidebileceğimizi söyledim ve istiyordum da, neyse belki gelecek yılbaşında.

Babam torunlarını ve kızlarını eğlendirmek için yeni yıla özel süprizler hazırlar. Birkaç yıldır hediye çekilişleri için hazırlık yapıyordu, bu sene hepimizi şaşırttı. Öncelerde bir hafta kala ufak büyük hediyeler alır onları kağıtlara yazıp çekiliş hazırlardı. Bir lira karşılığında belki 50-60 kez çekiliş yapılır kazanılan paralar ve hediyeler çocuklara dağıtılırdı. Çekilişte bazılarına komik laflar ya da öpücük gibi maddi karşılığı olmayan şeyler de çıkıyordu.

Bu sene ise günlerce düşünmüş taşınmış ve çarkıfelek hazırlamış. Masa büyüklüğünde bir daire tahta kesip, puanlara bölmüş, yine aldığı çeşit çeşit hediyeleri yarışma sonucunda dağıttı. Amma ev tam bir karmaşa idi. Sorulan kelimeyi bilmek için Paşa'ya yardım edilse Prenses zırlıyor, diğeri Prenses bildi diye kızıyor, bağrış çağrış şeklinde yeni yıla girdik. Bir hafta yetecek kadar kafamızı şişirdik.

Annemlerde bir araya gelince hep böyle olur, annem çocukları yatıştımaktan yorulur, bir kenarda muhabbet eden annelerini bakın çocuklarınıza diye uyarmaktan gına gelir. Arada hep beraber zıplar dans ederiz, arada oturur yer içeriz vs. Sofra hazırlayıp toplamaktan (biz de yardım ediyoruz tabi ama kalabalık evde daha farklı oluyor tam 11 kişiyiz) günün sonunda yorgun ve bıkkın düşsek de bu anları çok özler tekrar biraraya gelmek isteriz.
Böylece keyifli bir yeniyıl geçirdik. Hediyelerimizi ve fazla kaçan aburcuburlarla kilolarımızı aldık ve hayata devam etmeye başladık.


Hatice beni mimlemiş, bu yıldan beklentilerim konusunda. Bu yıl... Gerçekten çok şey bekliyorum ama biraz önce başladığım kitap da tam zamanında hayatıma geldi. Sorun çözme problemine dair bir kitap ve okuduğum kadarından şikayetlerimin aslında benden kaynaklandığını anladım. Ce ile aramızda şu konuşma hep geçer. Ben bir kitap okurum ve kitap bitince, biraz mahçup "aşkım biliyomusun bu kitapta aynen senin bana söylediklerin yazıyor" derim. O da sitem edip üzülür "ben sana söyleyince dikkate almıyorsun, başka biyerden okuyunca kıymetli oluyor " diye. İnanmazsınız ama gerçek Ce böyle biridir. Binlerce kitaptan öğrenebileceğimden fazlasına sahiptir. Neyse efendim en büyük sorunumu çalışmaya başlama sürecimde yaşıyorum. Motive olduktan sonra tıkır tıkır ilerliyorum ancak başlamak çok zor benim için. Bir süredir tekrar başlayamadığım (etkin şekilde tabi yoksa hep bişeyler yapıyorum daaa) tezime dönüp bitirmek. Bu sorunumu çözüp başlamam lazım. Çok uzattım şimdi listelersem eğer,
  • öncelikle sağlık mutluluk huzur
  • sonra tezimi başarılı birşekilde bitirmek
  • en az iki makale artı poster bildiri yayınlamak
  • girdiğim derslerle ilgili öğrencilere zengin içerik sunmak amacıyla daha çok araştırma yapmak
  • tezini bitirince (sene ortalarında ) Ce askere gideceği için sağlıkla gidip dönmesi
  • ardından hayırlı zamanda hayırlı mekanda hayırlı bir evlat
  • eğer işimi kaybedersem yeni iş fırsatları
  • üds kpds den iyi bir puanım olsa da bir de toefl a girip iyi bir puan almak
  • hep ertelediğim spora başlamak ve devam etmek (sağlık için)
  • kilo vermek
bir de sıra gelmeyen küçük dileklerim var
  • blogumun şablonunu değiştirmek (terzi kendi söküğünü dikemez)
  • başka bir site açmak temalarımı yayınlamak
  • daha çok tema yapmak
  • etsy dükkanı açmak
  • tablet çizimlerime vakit ayırmak
  • kafamdaki amigurumi ve örgü projelerini bitirmek
  • evimde daha düzenli olmak
  • çabuk yemekler değil de evlilğimizin başlangıcındaki gibi harika yemekler yapmak
  • sevdiklerimle daha çok zaman geçirmek
  • evimde misafir ağırlamak (evlendiğimden beri sayılıdır, herkese uzak oturuyoruz daha çok istiyorum)
bu liste uzar gider.....



Kimleri mimleseeeem. Bu sefer de Annekaz , Smilena, Embir, Gülhan, Virgo ebe olsun.

11 yorum:

  1. canım ne güzel bir gece geçirmişsiniz.sevdiklerimizle her yer güzel.biz de buna benzer bir gece yaşadık.anneme de benim yaramazlara bakarken gıda geldi.
    mimi en kısa zamanda hattA YARIN CEVAPLAMAYA ÇALIŞACAĞIM.
    SEVGİLERLE VE TEKRAR MUTLU YILLAR

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle teşekkürler Gece=)
    Umarım hepsi gerçek olur. Ne güzel öğrencilerin için bu kadar çabalaman, sarılıp öpesim geldi valla=)

    YanıtlaSil
  3. Yeni yıla sevdiklerinLE ve eğlenceli girmek güzeldir. Ne mutlu sana.
    Bende mimlenme kervanına sayende katılıyorum :) Tekrar mutlu seneler

    YanıtlaSil
  4. hayatına ne çok şey sığdırıyosun kardeşim valla ben gıpta falan ediyorum yani pes valla eşiniz de çok OLGUN biri adına yakışır bişekilde herşeyi kendinde toplamış yani CEM ETMİŞ İSTEKLERİN EN KISA ZAMANDA GERÇEKLEŞİR İHŞALLAH ....

    YanıtlaSil
  5. Öyle bir aileniz için çok şanlısınız. Ama bunu biliyorsunuz değil mi!

    YanıtlaSil
  6. bak kilo vermeyi hemen halledebiliriz ben biliyosun 3.5 ayda 18 kilo verdim seni benim diyetisyene ezgi götürebilir hem de çok memnun olur.

    YanıtlaSil
  7. Dilerim bütün beklentileriniz gerçeğe dönüşür.

    YanıtlaSil
  8. İnşallah hayırlısı ile, tüm dileklerin gerçekleşir gece.

    YanıtlaSil
  9. e kısım 41 kere maşallah..hangi arada girdin yazdın resmi koydun ben daha yeni oturabildim bir de ne göreyim bizim hatun bloga girmiş çıkmış bile...neyse yazınıda zevkle okudum akşam çok eğlendik sanki hala yorgunluk var:))

    YanıtlaSil
  10. Biz de aynı şekilde kuzenlerin arasına bulmak, tartışmalarını ayırmakla bağırış çağırışlı bir kutlama yaptık. Babanızın eline sağlık, çarkıfelek süper bir fikir olmuş.
    Yeni yılda tüm dileklerini gerçekleştirmeni diliyoruz.

    YanıtlaSil
  11. Babanın ellerinden öpüyorum
    na kadar güzel yapmış
    Kalabalıkla yılbaşı geceleri bir başka güzel oluyor

    YanıtlaSil