20 Aralık 2008 Cumartesi

# Bilgisayar

Yeni Bir Mim Ortaya Atıyorum: Bilgisayar Kısayolları

Bir önceki yazıdan sonra mimleri sevdiğimizi, ama faydalı olursa daha iyi olacağını düşündüğümden bir mim başlatmak aklıma geldi. Bu mimde bilgisayar kullanırken hangi kısayollarla nasıl kolaylıklar sağladığınızı paylaşırsanız, bilmeyenler öğrenecektir.


İki yazı önce gözden kaçtı ama bir programdan bahsetmiştim. Onu tekrar hatırlatayım çünkü çok önemli ve faydalı.


Bilgisayarı hepimiz kullanıyoruz. Ama bazılarımız daha eski bazılarımız da daha yeni kullanıcılar. Gerçekten her işi yapmak için bir kısayol mevcutken biz zaman kaybettiren alışkanlıklardan faydalanmıyoruz. Ben kendi bilgilerimi paylaşacağım. İsteyen herkesi mimledim. Ama Annekazı hem masaüstü resminde hem de bu konuda mimliyorum. Tabi başka masaüstü resmini paylaşmak istiyen diğer kişileri de mimleyeyim. Onların da güzel resimlerini görüp fikir alalım.


Birinci uygulamam ie de yada diğer tarayıcılarda da mümkün sık kullanılanları gruplamam. Farklı klasörler açıyorum ve kilidi açıp onları bağlantıların yanına yukarı taşıyorum. Bu evdeki bilgisayarın sık kullanılanlar deposu. Resimde gördüğünüz gibi arama klasöründe arama motorları, posta da posta hesapları kısayolları gibi kısayollar var. Böylece upuzun sık kullanılanlarda aramak zorunda kalmıyorum.

İkinci ve vazgeçemediğim,windows gezgini. Donatılar içinde yer alan windows gezginini kopyalayıp başlat çubuğunda sol tarafa kısayolunu yapıştırdıktan sonra bilgisayarın içinde herhangi bir bölüme geçmek için, masaüstüne geçip ordan bilgisayarıma girmek yerine bunu kullanırım. Üstelik dosya taşıma ve kopyalama işlemleri daha kolay ekranın sağından soluna kaydırarak oluyor.

Diğerleri mousun sağ tuşunda yer alan kısayollar. Yeni metin belgesi, yeni word dosyası gibi şyleri çoğunlukla masaüstünde mousa sağ tıklayarak açarım. Yine orda birlikte aç kısayolunu çok kullanırım.

Klavyede ise ctrl C, ctrl V, ctrl A, kısayollarını genelde kullanıyorum, tabi page up down da dahil. Büyük harf için shift ve harf de basit zaten herkes biliyor. Ancak yazıların üstündeki numaraları değil numberpad deki sayıları kullanmayı severim. Daha hızlı oluyorum. Şimdi yeni laptoplarda numberpad de var, son aldığımız böyle yuppi.

Şimdilik aklıma gelenler bu kaar bir de Print Screen'i de çok kullanıyorum, özellikle bir yastıkta için bulduğum resimler hep flash sitelerden. Kaydetirmiyor ben de çekiyorum resimlerini.

Evet hadi bakalım siz de yazın ufkumuzu genişletelim.

Ha bu arada Ce'ninkileri yazsam sayfalar yetmez. Ben çevreme göre çok hızlı bir kullanıcıyım ama ona asla yetişemem. Neredeyse hiç mouse kullanmaz kendileri.

Görüşmek üzere sevgiler.

8 yorum:

  1. çok güzel bilg,ler vermişsin.senden epey birşeyler öğrendim.masaüstü mimi dediğin gibi yaptım.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir konuya değinmişsin.

    Gönüllü olaraktan bilgilere ilaveler hazırladım. Çok uzundu ama en önemlilerini seçerek kısaltma yaptım . En kısa zamanda yayınlarım .

    Teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  3. sevgili gece,bu konu gerçekten çok iyi seçilmiş.masaüstünde mouse sağ tuşunu kullanmadığımı farkettim.yalnız bende birlikte aç kısa yolu çıkmadı.:(

    YanıtlaSil
  4. ya senin bloga bakarken donuyoruuuuumm::::::::::)))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba :) Bilgilendirici bir konu olmuş :) Ben de masaüstünde sağ tuş özelliğini kullanmadığımı farkettim :D

    YanıtlaSil
  6. valla kullanıyorum ama nasıl bilmiyom

    YanıtlaSil
  7. Ah ah şekercim kısa yollardan çok firefoxun habire update edilmesi ve güncellemeleri kurmaktan imanım gevrildi resmen. Bu arada özlemişim yahu. Öperim çok.

    YanıtlaSil
  8. Selam,

    Bende ctrl C Kopyalamak için
    ctrl V Yapıştırmak için
    ctrl X kesmek için
    ctrl p yazdırmak için en çok kullandığım kısa yollar.
    print screen de vazgeçemediğim bir özellik.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil