23 Aralık 2008 Salı

# günlük

Ondan Bundan

Okulda bitmek bilmeyen tadilatlara bir de internet kesintisi eklenince çekilmez hale gelse de idare ediyorum ordan burdan. Şimdi eve geldim rahatça giriyorum şükür. Eskiden odamda bilgisayar ve internet yokken ne yapıyormuşum diye düşünmeden edemiyorum.


Hafta sonu bir süredir dağılan evi derleme temizleme çalışmaları sonucunda mutfak lavabosunda uzun süredir kullandığım aparatı bilmeyenler varsa diye resimledim. Bir milyonculardan alınabilecek bu harika obje ile lavaboların tıkanma süresi kısalıyor ve biriken çöpler elle toplanmak yerine ucundan tutup kaldırılıp hoop çöpe gidiyor. Valla kullanmayanlar varsa tavsiye ederim. Hafta sonu banyo lavabosu için de aldık bitane de ordan aklıma geldi yazmak.



Yine haftasonu 10 marifette gördüğüm babet şeklindeki patikleri kıskanmam sebebiyle yeni bir projeye başladım bir tanesi bitti ama diğeri bitince ayrıntılarıyla yazacağım. Yılbaşı havasına uygun olsun diye kırmızı beyaz ve yeşil renklerden ördüm tığ ile. Babeti bitirdikten sonra içine fileli çorap giymiş havası versin diye, bir de file ördüm bileklere kadar devam edecek file yandaki çiçek de babetin ucuna konacak, bir tanesi bitti süper oldu.





Bir diğer paylaşmak istediğim ise bir tarif. Cuma günü okulda kuru pasta alınmıştı Aslı Börek'ten. Uzun susamlı galeta gibi kurabiyeler vardı, bir ısırdım ki aaaa bunlar milföy dedim kendi kendime , ben bunu yaparım. Pazar sabah kahvaltısına denedim hemen. Bir milföy hamuru karesini 5-6 uzun dilime böldüm, burgu haline getirip susama daldırdım. Hiç birşey eklemeden alimünyum folyo üzerine sıraladım. Beş dakkada pişti, hatta benimkiler biraz yandı. Pasteneden alınanla aynı oldu. Çok basit acil misafirler için hemen yapabilirsiniz diye düşündüm ve de atıştırmalık bişeyler canınız çekerse.


Şimdi Ce geldi (18.00) yemek yapıp yedikten sonra gelirken tuhafiyeye uğradığımda aldığım kurdelalarla yeni bişeyler deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak, görüşmek üzere.

17 yorum:

  1. lavabo aparatını paylaşman iyi oldu gece, bende yok, alayım bir tane, malum tıkanıyor, patiklerin bitmesini ve kurdeleler ile yapacaklarını merakla bekliyorum, milföy galeta da süper fikir.

    YanıtlaSil
  2. bende buna benzer birşey yapıyorum ve o da kırmızı bakalım hangimiz daha önce bitirecek...
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. patiğin güzel gözüküyor gerçektende yeniyıla uygun olmuş, Bu arada o milföylü tarifi annem söylemişti bende bir ara denemiştim ama tam olarak hatırlayamadım susamdan önce yumurtaya batırmışmıydım diye düşündüm senin tarifi okuyunca? Afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  4. yok yumurtaya batırmadım ben ama belki o da olabilir

    YanıtlaSil
  5. bende plastiği var o zımbırtının mermer ya uyumlu olsun diye beyaz almıştım. bu milföyü bende deneyeceğim bakalım bizim anti milföycüler beğenecek mi

    YanıtlaSil
  6. Günaydın
    Ordan burdan ama hoş şeyler
    Patik çok hoş olmuş
    milföyden çubukları bende yaptım tam atıştırmalık oluyor
    Kurdele ile yapacaklarınıda heyecanla bekliyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. aparattan dn gördüm ama almadım,şimdi pişman oldum almadığıma:) ilk fırsatta bende alayım inşallah:)
    babetler çok sevimli olmuşlar..

    milföylere gelince bunların tatlısı ve tuzlusuda yapıyorum ben tavsiye ederim. milföyleri kesmeden önce üzerine biraz zeytinezmesi sürüp öyle kesip burgu yaparsan harika oluyor. tatlısı içinde kalıpla kesip piştikten sonra içine ya sarelle sürüyorum yada krema yapıp içine bandırıp yeniyor:)

    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. o lavabodaki aletten var bende ama kullanamıyorum patik çok hoş ben buldum kime olduğunu...börekler çok hoşmuş hamarat kardeşim:))

    YanıtlaSil
  9. patiğe bayıldım. bitince mutlaka nasıl yapıldığını yaz lütfen :)ellerine sağlık...
    şu lavabo tıkaçlarından ben de kullanıyorum. çok faydalı bir alet :)

    YanıtlaSil
  10. ya pardon ama o lavabo tıkaçlarını istanbulda nerde bulabilrim ki?

    YanıtlaSil
  11. şu aparattan almam gerek.çok gerekli bişey...

    YanıtlaSil
  12. Valla 10 parmağında 10 mağrifet sözü sana söylenmiş sanki. Aslında 10 parmak bile az kalır sana :) o lavabo aparatı çok hoşuma gitti. örgü işin ve börek de harika gözüküyor. şimdi aldığın kurdelalarla neler yapacaksın onu merak ettim. yakında onu da görürüz belki bitmiştir bile hehe.

    YanıtlaSil
  13. patikler çok şekermiş. Aslı börek lezzetleri de harika gerçekten=) bunu deneyeceğim bir ara, kolay ve çıtır çıır görünüyor=)

    YanıtlaSil
  14. babete bayıldım..öyle cici ki.. hemen edinmem lazım,kıskandım :P

    bir arkadaşımızın da belirttiği gibi milföyü yumurtaya bularsan daha ağır birşey de olabilir misafir için çok pratik,güzel fikir..

    blogunda çok şeker ayrıca,istikrar ve başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
  15. patikler çok cici bitirince yayınla lütfen

    YanıtlaSil
  16. patiğiniz harika gözüküyor,elinize sağlık.
    galeteler de çıtır çıtır ne lezzetli olmuş.

    YanıtlaSil
  17. bir kaç tıkanma tecrübesinden sonra o lavabo süzgecini kullanıyorum ben de artık.
    Milföylü tarif çok pratik, deneyeceğim.

    YanıtlaSil