16 Aralık 2008 Salı

# Düşünce Yazıları

Doktoralı İşsiz Olmayacağız

Bugün bizim üniversitenin rektörlük seçimleri var. Bakalım sonuç ne olacak.

Bayramdan önce işimle ilgili yazdığım yazı sadece bana özel değildi. Bu durum herkes için geçerli ama bir kuralı nizamı vardı. Doktora bitmeden önce kalıcı kadro talep ediliyor, sonra tez bitince hemen geçiriliyordu. Zırt pırt değişen yönetmelikler yüzünden şimdi durum kritikti ve bayramdan önceki hafta bizim bir kısmımızı bu durumdan kurtarmak için kalıcı kadroya geçirme girişimine başladılar. Ancak bu süreçte kadrosu farklı birimde olanlar mecburen saf dışı kaldı ve ben de bu yarının dışarda kalan kısmındaydım. O yüzden bu kadar efkarlıydım. Üstelik geçirilen kısmın hepsi yeni asistan kalanların hepsi eski asistanlardı. Neyse efenim aynı hafta cuma günü geçirilme işlemi durdurulmuş (nedense) ve herkes aynı durumda şuan.

Böyle bir uygulama neden başlatıldı neden yapıldı neden durduruldu akıl almıyor ancak bugün bunlara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı tüm asistanlar toplanıp. Ben de ilk defa bir e.y.l.e.m.e katılmış oldum ama çok korktum. Başlıktaki slogan atıldı çoğunlukla. Bişey olmadı tabi sonuçta hepsi aydın insanlardı. Heberlerde göreceksinizdir bu akşam.

Devlet nedense akademisyen yetiştirme işini sekteye vuruyor, öğretimin devamlılığına engel oluyor bu da elbette ki ülkemize malolacak.

Şimdi yeni rektörle neler olacak neler değişecek kimbilir. Üniversitelerin siyasetten bağımsız gibi görünerek siyasi emeller doğrultusunda hareket etmesi gerçekten çok acı.

13 yorum:

  1. evet gececim, rektörlük seçimlerini ben de basından takip ediyorum ve aklıma sen geliyorsun, hakkında hayırlısı olsun, bu belirsizlikten dolayı, rahatsız edici bir süreç, ama emimim ki,eninde sonunda sen birikimlerini sunabileceğin, tatmin edici bir konumda olacaksın. başarılar.

    YanıtlaSil
  2. devlet neyi sekteye vurmuyorki demek geldi içimden. sonumuz hayır ola.

    YanıtlaSil
  3. Siyaseti sokmadıkları yer kalmadı zaten , o yüzden eğitim diye birşey de kalmadı artık .
    İstedikleri de bu sanırım . Neyse çok konuşmayayım :P

    Hakkında hayırlsı olsun.

    YanıtlaSil
  4. ablam allah yardımcın olsun daha önce bu konuyu uzun uzun konuştuk ve göreceksin sonucunu:)))

    YanıtlaSil
  5. Gececim umarım herşey istediğin gibi olur canım...
    Güzel yorumun için de çok teşekkür ederim...
    Bu arada bu hafta yapacağım inşallah düğün pastası maketini, malzemelerini aldım. Fotoğrafladıktan sonra konuşuruz seninle...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Yüksek lisans, doktora derken ömrünüzün en az 8 yılını fakülteye verip sonra bir anda 50d kadrosu bu kadardı kusura bakmayın denmesi hakikaten de çok kötü. Umarım hepiniz 33'e geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Herşey istediğini gibi olur inşallah.
    Ay böyle okuyunca of dedim yani.
    Herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  8. hak şerleri hayr eyler
    zannetmeki gayr eyler
    aşık anı seyreyler
    görelim mevlam ne eyler
    ne eylerse güzel eyler
    erzurumlu ibrahim hakkı hazretleri

    YanıtlaSil
  9. Allah işinizi rast götürsün hükümete gıcığım ben(gavur İzmir lafından beri de tiksinme boyutundayım) ahh abla söliycek şey çok ta siyaset yapmim zaten aklım da almaz bu işleri neyse umarım sizin gibi kaliteli,eğitimli insanlar hakettikleri yerlere gelirler

    YanıtlaSil
  10. Canım benim ya herşeyin hayırlısı bakalım.devlet hangi işi doğru yapıyor ki yine yaptı yapacağını...belirsizlik insanı yorsa da ben inanıyorum ki senin için hayırlı sonuçlar çıkacak.Allah herkesin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  11. ben bu yeni sistemi hiç anlamadım..dün izledim biraz protestoları fakat yinede çok uzak bir konu olduğu için kavraması zor. yeni rektör hayırlı olur inşallah..

    NOT: senin kar daha bi güzel yağıyo hakikaten

    YanıtlaSil
  12. Sen içindesin biz dışardan izleyerek üzülüyoruz bu duruma. 1. meselemiz hep eğitim olmalı aslında. Su anda yaşanan bir çok kargaşanın eğitimsizlik kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  13. Ah ah ülkemizde ne yolunda ki. Geçenlerde o kadar ünv mezunu 3 dil bile bilen insanların itfayecilik başvurusunu izleyince halimize şükredelim dedim. allah yardım etsin valla :(

    YanıtlaSil