25 Aralık 2008 Perşembe

# Düşünce Yazıları # günlük

Bir Koli Dolusu Sürpriz !!!


Yılbaşı nedeniyle sevgili Annekazcığım kızları Melike ve Elif Nur oğlu Kaan ile bana sürpriz hazırlamışlar. Bugün elime ulaştı. Mahçubiyetle karışık şapşal bir gülümseme ile dolaştım bütün gün. Zira hediyelere bayıldım. Melike'nin elyazısı mektubu ve kızların sıcak resimleri ile çok duygulandım. Birçok yün (yünlerin hepsini fotoya sığdıramadım), ve resimde görülen diğer hediyeler geldi. Yeni yıl için aldığım ilk hediye olması da ayrıca sevindirdi tabi. Magnetlere zaten bitmiştim, patik ve diğer herşey çok güzeller. Buradan tekrar yavru kazlara ve annekaza teşekkür ediyorum.

Yünlerden ne yapacağımı kara kara düşünmeye başladım, çok modelli bir dergi de göndermiş herhalde düşüneceğimi tahmin etmiş arkadaşım. İyice bir inceleyeceğim bu akşam.

Eskiden öğrencilik zamanlarımızda yün ve dantel örmek basit bir iş gibi gelir, öyle kişileri küçümser gözlerle süzerdik. Şu anda hala böyle düşünen birçok kişi olduğuna eminim. Sanki insanın karizmasını bozacak bişey gibi algılayanlar var. Ancak onlar ne kadar büyük bir eksikliğe sahip olduklarını farkedemiyorlar malesef. O kadar dinlendirici birşey ki insanların rahatlamak için yoga ya da meditasyona gibi alternatifler aramasına şaşıyorum.

Diğer yandan yıllarca gözlemlerimden öğrendim ki örgü, matematik ve soyut düşünme gerektiriyor. Tabi hazır modellere saya saya bakıp yapanlar da var, bu şekilde de yapılabilir ancak hiç bakmadan kafandan modeller üretmek ve tamamen göz kararı şekillendirmek soyut düşünme yeteneğini kazanmış kişilerin harcı. Tabi bu genel olmayabilir ve benim görüşüm ama örgü öremeyenlerde, beceremeyenlerde bunu görüyorum ben malesef.

Bir diğer yandan bu sabırla alakalı olabilir diyebilirsiniz, ancak çok küçük ve kısa sürede biten şeyler de örülebilir takdir edersiniz ki, sabrım yok lafı örgü öremeyenlerin mazeretidir.
He örgü ördüğüm ve bildiğim için başım göğe mi erdi derseniz. Başımın gökte olmasının hiç bir önemi yok, ruhum huzur denizlerinde yüzüyor derim.

Sevgiyle kalın.

Tekrar teşekkürler.


Not: Yazıyı yayınladıktan sonra biraz sivri bir dille yazdığımı düşündüm. Kimseyi kırmak incitmek amacıyla yazmış değilim. Sadece görüşümü yazdım. Genel kural olmayabilir, istisnalar olabilir.

21 yorum:

  1. örgüyü bende seviyorum.heleki kendi ördügümü hediye etmeyii
    herkesin emegine saglık

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan ,gule gule ör.magnetlerine bayıldım :-)

    YanıtlaSil
  3. senin adına çok sevindim gule gule kullan hepsini...

    YanıtlaSil
  4. İnsanın böyle dostları olması çok güzel bir şey. Aslında bu en büyük hediye senin için.Hediyeler de arkadaşlığınızın bonusu olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. hediyelerini güle güle kulan gece, her biri pek ciciler. örgü-matematik-soyut düşünce konusunda tamamen katılıyorum, inanmazsın ama, branşın gereği matematikle ilgili olduğun için böyle bir yazı yazmanı daha önceden beklemiştim :)bu yazınla bilirkişi olarak örgüyü onurlandırdın efem :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. betülcüğüm teşekkür ederim, doğrusu not da yazdığım için biraz tereddüt ettim düşüncelerimi açıklamakta çünkü yapamayanlar üzülsün istemem ancak malesef gerçekten alakalı, aslında sadece örgü değil dikiş de öyle, kalıp çıkarmak biçki yapmak. Çünkü 3 boyutlu uzaydan iki boyutlu uzaya izdüşürme yapmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  7. bir itirafda bulunayım, ben de zamanında el işlerini küçümseyenlerdendim.

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel sürpriz olmuş sana ne cici hediyeler bunlar Anne Kaz ve çocuklar güzel düşünmüşler.

    YanıtlaSil
  9. Size katılmamak içten diil.Sanırım kuramadığım cümlelere tercüman olmuşsunuz.Ben düz lise sayısal bölüm mezunuyum ama evkızıyım ve insnalar ben evkızıyım die beni küçümsüyorlar bunun farkındayım(halbuki düzenli ders çalışsam en azından hemşireliği kazanabilecek kapasiteye sahip bi insanım ama evkızlığı kendi seçimim çünkü evde yapılan işlerden hoşlanıyorum yapıma uyan şey bu).Bu sanal alemde diil tabi gerçek alemde yaşadığım şey.Nette de profilime bilhassa yazdım evkızıyım ama boş bi insan diilim die :P belki de sizin söylemiş olduklarınızı dilimin döndüğünce anlatmışım çünkü insanlar anlamıyorlar kendimi över gibi boş bi insan diilim denmez ama dedim :D hatta profilime dantel örmenin hobim olduğunu da yazdım dediğiniz gibi insan stres atıyor ve örgü-dantel gerçekten bir beceri die düşünenlerdenim.

    YanıtlaSil
  10. Bence cok güzel bir yazi :D Fikrini güzelce beyan etmissin, bende katiliyorum. Örgü dantel ne basit seyler diye bende düsünmüsümdür, simdi isin icinde olunca bayagi emek ve zaman lazim olan ayrica hayalgücü gerektiren bir maharet oldugunu ve ötesini düsünüyorum...
    Bence her insan birseyler örebilir dedigin gibi kücük seylerde. Bende sabri cok olan biri degilim mesela ,o yüzden belkide oyuncak örüyorum :)
    Bu arada AnneKaz ve yavrulari cok güzel bir sürpriz yapmislar sana, ne sanslisin :) Yüregine saglik Annekaz :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Anne Kaza bende tesekkur ediyorum, seni mutlu ettigi icin :) Blog dostlugu cok guzel birsey yaaa.

    YanıtlaSil
  12. bir de su tipler var sevgili ge-ce, ay ben bilmem kiii diyip bilmemeyi maharet sananlar..
    İşte onların sacını cekesim geliyor.. kaldı ki uni.okumus yabancı dil bilen bizler bu işi severek yapıyoruz,sen kalk küçümse.. sinir oluyorum ben bu tiplere..

    YanıtlaSil
  13. bişi değil :) ben örgüyü sanat olarak görüyorum örenleri de sanatç, zor sabır isteyen bir yandan dünyanın en zevkli kafa dağıtan boşaltan uğraşısı üniversiteli olmuş ev kızı olmuş hatta erkek olmuş çok farketmemesi lazım sanırım :)

    YanıtlaSil
  14. canım hediyelerin çok güzel, annekazın inceliğine de bayıldım doğrusu. Güzel günlerde kullan. Sen o yünlerden sevimli amigurumiler yaparsın değil mi? Öptüm.

    YanıtlaSil
  15. güle güle kullan hediyelerini.hediye insanı hep mutlu eder zaten.bu (sanal deniyor ama aslında gerçek) arkadaşlıklara bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  16. MERHABA...
    öncelikle buram buram samimiyet kokan armağanları daima sevgiyle kullanmanı diliyorum bende..
    yazıya gelince;
    4 çocuk annesi olarak siparişle dikiş diktiğimi duyduklarında insanların yüzünde oluşan hayret ifadelerini görseniz.kimi takdir ediyor kimi çokmu ihtiyacın var der gibi kimide hayretle,başka işin yokmu delimisin der gibi bakıyor.
    halbuki dikiş dikmek(bu örgü yada herhangi bir hobide olur)beni günlük hayatın sıradanlığından çıkarıyor.emek veriyorum.üretiyorum ve ortaya çıkardığım iş le hem kazanç sağlıyorum hemde beğeni.bundan daha iyi terapi olabilirmi?
    ben mutluyum ve inanın küçümseyen varsada umrumda değil:)))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. İyi günlerde kullan hediyelerini.Ben elinde oyalanacak bir şeyi olmayıp boş vakti olan insanlara şaşırıyorum.Yeni şeyler üretmek hem heyecan hemde dinginlik veriyor insana...

    YanıtlaSil
  18. ne güzel bir süpriz olmuş.Çok hoşuma gitti..Güle güle ör :)Örmeyi ben de çok seviyorum.Deşarj olmak ve kafa dağıtmak çin birebir ...

    YanıtlaSil
  19. beğendiysen ne mutlu bize

    YanıtlaSil
  20. selam,saate baktım bir saat olmuş bloğundayım,herşey çok güzel paylaşımın için teşekkürler,ben de beklerim,güzelliklerle kal arkadaşım

    YanıtlaSil
  21. hediyelerini güle güle kullan sevgili gece, ordaki çalışmalarında da başarılar diliyorum. annekaz ne güzel bir sürpriz yapmış , imrendim doğrusu dostluğunuza.
    bir örgü delisi olarak örgü ya da elişleri konusunda da birşeyler söylemek istiyorum; çalışıyorum iki küçük çocuğum var ve örgü örüyorum nasıl vakit ayırıyrsun diyenlere de sadece seviyorum, terapi gibi oluyor diyorum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil