24 Kasım 2008 Pazartesi

# Özel Günler

Öğretmenim Nerdesin?

Aklımda yazılacak çok şey var ama malesef bugün çok yoğunum. Bu yazıyı bile kısacık zamanda yazıyorum.

Her çocuk gibi büyünce ilk olmak istediğim şey "öğretmen"di. Gözümüzde ne kadar önemli ne kadar kutsallardı. Şu anda hala öyle ama şimdiki çocuklar ve öğretmenlerin çoğu... Ah diyorum çünkü derin mevzu.

6 yaşındayken büyük ablam üniv öğrencisi idi. (Aramızda 11 yaş var.) O yaşta üniversite ve profesör kavramlarından haberdardım. ( O zamanlar için pek normal değil bu, şimdi olsa da ) Neyse benim idealim şöyleydi. "Ben ilk önce üniversite hocası (profesör) olucam, sonra lise öğretmeni sonra ortaokul öğretmeni ve sonra da ilk okul öğretmeni. Sonra da emekli olucam" derdim. O zamanki aklımla yaşlandıkça kendime işimi hafifletecek şekilde planlamıştım. Şimdi bu plan inanılmaz şekilde gerçek oluyor gibi görünüyor. Yoksa kaderimi mi dile getirmişim o yaşta?

Kısmen öğretmen sayılırım ben de ama kutlamaları yaşamadan. Ama beni seven ve hep arayan öğrencilerim var bu en güzeli.

Dün akşam öğretmenler gününü hatırlayınca eski öğretmenlerimi düşünmekten bir süre uyuyamadım. Aklımda ilkokul öğretmenimi tekrar bulmak var ama nasıl. Tek isteğim o. İnşallah bulacağım.

22 yıl süren ve hala devam eden öğrencilik hayatımda sayısız öğretmenim oldu. Çoğunu hatırlamıyorum bile. Ama birkaç tanesini unutmuyorum. Birincisi yukarıda da söylediğim ilk okul öğretmenim "Mehmet Şehitoğlu", diğeri liseden coğrafya öğretmenim "Ahmet Hacıoğlu"-kendisi şimdi ilçe Milli Eğitim Müdürü. İkisinin de ödeyemeyeceğim hakları var.

Öğrencilerine gönülden bağlı fedakar tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. İnşallah vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirip, ülkemize güzel şeyler getirmelerine yardımcı olurlar.

17 yorum:

  1. İnsan ilk öğretmenini unutamıyor değil mi,umarım en kısa zamanda ulaşırsın izine GeCecim...

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. öğretmenlerin hele ilk öğretmenin öğrenci üzerinde müthiş etkisi var.seninde öğretmenler günün kutlu olsun :))

    YanıtlaSil
  3. CANIM BENİM ÜNİVERSİTE HOCASISIN GURUR VERİCİ BİR ÖĞRETMENLİK GÜNÜN KUTLU VE AYDIN OLSUN...BENDE İLK ÖĞRETMENİMİ UNUTAMIYORUM ALİ SÖYLEYİCİHATIRLADINMI? SONRA ZATEN AYŞE ÖĞRETMEN VE BİZİM BURDA OTURUYOR GEÇEN GÜN KONUŞTUM...:)))
    UMARIM ÖTEKİ DİLEKLERİNDE GERÇEK OLUR ONUDA DİLESEYDİN BENDEN...

    YanıtlaSil
  4. O öğretmenler sizin gibi bir öğrenciye sahip olduğu için epeyi şanslı malesef günümüzde artık kalmadı ne değer ne de saygı..

    Unutmadan belirteyim postun üst kısmını okumakta epeyi zorlandım ben okumak istedikçe minik ama sevimli maymun bir türü izin vermedi nereye gittiyse gözlerim o da oraya geldi.Sahibesine duyurulur..:)

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim güzel mesajlar için kendimi öğretmen gibi hissetmesemde. Öğrencilerimizle yaş farkımız çok olmadığı için öğretmenden çok arkadaş gibiyiz. Neyse öğretmenimin kızının adını biliyordum, facebook ta birkaç isim vardı onlara mesaj atıp öğretmenimin kızı mı diye soracağım.

    YanıtlaSil
  6. galiba maymunu kaldıracağım bana da aynı yaramazlığı yapıyor

    YanıtlaSil
  7. :))bende daha önce renk renk kelebekler koymuştum sayfama o bu kadar iri olmadığı için sorun olmadı ama çok uçuyor dikkatimi dağıtıyor diye kaldırdım.

    YanıtlaSil
  8. öğretmenler günün kutlu olsun gececim, şu maymun muhabbeti nedir hala anlamış değilim, ben de bir şey görünmüyor,

    çocuklukta istediğimiz, söylediğimiz şeyler gerçekleştiği gibi, şu anda söylediklerimiz ve istediklerimiz de ileride gerçekleşiyor, şahsen ben bunu hayatımda detaylarına kadar gözlemleyebiliyorum. hatta bazen. aklıma sığmayacak, zamanında mucize olarak nitelendirebileceğim şeyler bile gerçekleşmiş olabiliyor, neyse derim mevzu bu, sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. bir flash kod (sanırım) eklemiştim. Maymun sayfanın ortasında geziniyor. O yüzden bazen yazıların üstüne geliyor. Tarayıcının flash ya da java eklentileri yüklü değilse gözükmeyebiliyor.

    YanıtlaSil
  10. Ogretmenler gununu kutlarim Gece. Belki suan ders vermiyorsun, ogrencilerin var mi yok mu onu da bilmiyorum ama eminim ki sen o vasfi haketmis ve meslegini en guzel sekilde yapan ogretmenlerdensin(ya da olacaksin)

    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  11. gece'cim ben de facebooku bir dene istersen diyecektim ama denmis..biz ilkokul arkadaslari toplandik,sonra hocanin kizi buldu bizi

    YanıtlaSil
  12. yok ben ders veriyorum öğrencilerim büyük öğrenciler, onun dışında çevremdeki herkese de dersler veriyorum yeğenler, komşu çocukları vs. Buradan da sizlerin matematik ve fizikle ilgili tüm sorularınıza yardımcı olabilirim bi de ingilizce tabi.

    YanıtlaSil
  13. Sana komşu olmak çok güzeldir o halde gece, zaten sanırım yakın oturuyoruz.

    YanıtlaSil
  14. kardeşim gece aslında senin güneş olman lazım öğretmenler günün kutlu olsun ben sizlerin öğretmenlerinizi hatırladım ben de ilk öğretmenimi bulmak isterdim aslında ......

    YanıtlaSil
  15. ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN TEYZOŞŞ :))

    YanıtlaSil
  16. Ya çok geç kaldım yazmak için ama bugün bende çok yoğundum. Küçükken dilediğin dilek yerine gelmiş gerçekten de. Umarım hala dileklerin gerçekleşiyordur. Ya bende ilkokul öğretmenimi istiyorum. Face de var mıdır acaba merak ettim şimdiik bakıcaaaam :) Bu arada tekrar kutlarım seni canım. Öptüüm kocamanındaaan ...

    YanıtlaSil
  17. İlkokul öğretmenleri hiç unutulmuyor dimi, küçücük kalplerde nasıl köklü bir yer ediniyorlar. Hepsinin ellerinden öpüyorum...

    YanıtlaSil