18 Kasım 2019 Pazartesi

Üşüyen Omuzlarım

İstanbul’da hava hala yaz gibi seyrediyor ama biz uzun zaman önce kışa giriş yaptık. Haliyle paltolar, yorganlar çoktan beridir kullanılıyor evde. Fakat bu kış artık yaşlanmaya başladığımdan emin oldum. Çünkü omuzlarım üşüyor.

Aslında geçen sene başlamıştı hatırlıyorum fakat bu yıl kaçınılmaz oldu. Tabi omuz üşümesi illa ki yaşlılıkla ilişkilenmesi gerekmeyebilir. Benim etrafımda gördüğümden itibaren çıkardığı sonuç bu. Yaşlıların önce omuzları üşüyor, o üşüme öyle bir şey ki tüm vücudun sıcak olsa dahi, seni üşümüş hissettiriyor. Annem her sabah uyandığında yeleğini alır, bazen omuzlarım üşüyor diye şalına sarılır. Keza babam da öyleydi, yorganı omuzlarını iyice saracak şekilde örterdi. Bana yaptıkları tüm uyarılara rağmen, neredeyse hayatım boyunca örtümü sadece göğsüme kadar çekip kollarım dışarda uyudum. Bir de diğer uçtan ayaklarımı çıkarırdım tabi. Yine hayatım boyunca neredeyse hiç atlet giymedim ve neredeyse hayatım boyunca banyodan çıkınca saçlarımı kurutmadım (sayılıdır kurutmalarım). Hollandada ve slovakyada olduğumuz kışlar boyunca şapka/atkı/eldiven çok nadir kullandım ve işte şaşılacak şey o ki, şimdi diğer yerlerim değil sadece omuzlarım üşüyor.

Geceleri illa ki omuzlarıma kadar çekip sarılıyorum yorganıma babam gibi, annem gibi bir şal edinmeliyim ilk fırsatta. Onlar gibi çocuklarımı üşümesinler diye gece defalarca örtmeye başladım. Zaten patiklerimi de yıllar önce çıkarmıştım. Gitgide onlara benziyorum.

Gidip kendime bir şal öreyim en iyisi.
Çok seviyorum kendisini❤️


10 yorum:

  1. Ahahaaa geçmiş olsun vs. diyemedim bile...anladım tabi, kendimden bildim :)) Belli bir saatte her insan üşümeyi tadacaktır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbet zaman zaman üşüyordum ama bu bam başka imiş 😬

      Sil
  2. Üşümek sonra menopzda yanmak. Sonra açı kurutan bile dışarı çıkınca hasta olmak. Gençlik farklı. Her vucüt her beden farklı. Benimde ayaklarım üşüyünce karnım ağrır gaz oluşur. Geçenlerde 6 gün Al anyadaydık. Gelince havalarda sıcak çorapları çıkartıp evde yalınayak olmayı seviyorum. Bir süre Sonra üşüyünce çorap giyiyorum. Size de iyi şallar örmek. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayak- gaz ilişkisi bende de var ve hiç sektirmiyor. Ama dediğinizgibi herkese de olmuyor. Belki genetik faktörler de vardır ya da kafamıza o kadar çok sokuldu ki artık aksi mümkün değildir 😁

      Sil
  3. gece? bu soya çekim olmasın? yaşlanmak belirtisi yerine? sizinkilerde de varmış ya.
    benim gördüğüm yaşlılar da daha az üşür, kış soğuğunda yalın ayak gezebilir vs. annem mesela 62 oldu, bizden az üşür.

    şal örme fikri hoşmuş <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de öyledir ama bacım siz izmirdesiniz yahu orda üşünür mü? Şimdi orda olsam denizde yüzerdim ben mesela :))

      Sil
  4. Ben de eskiden yelek olayını anlamsız bulurdum. İnsan üşüyorsa hırka giyerdi üşümüyorsa yeleğe ne gerek vardı? Ama öyle değilmiş, son birkaç yıldır yeleksiz yapamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ama hala yeleğe direniyorum. Omuzlar ve sırtın üst kısmı üşüyor fakat annelerimizin kolları özellikle hep hareket halinde olduğundan hırka o hareketi zorlaştırıyor. Yelek en ideali

      Sil
  5. aaaa yorgan filan mı anaaa o kadar mı soğuduu :)

    YanıtlaSil
  6. Bizde de annemin her sabah söylediği şey "üzerine bir şey al yeni kalktın" sözü oluyor. Ama sanırım zamanı geldiğinde o söylemeden ben alacağım, öyle oluyormuş. Şal fikri ve çok güzelmiş. Örerseniz eğer merakla bekliyorum. Röportajdan gördüm, geldim. Memnun oldum, buralardayım artık :)

    YanıtlaSil