3 Kasım 2019 Pazar

Endişe Yumağı

Son birkaç gündür kontrol edemediğim bir şekilde endişelerle doluyum. Sürekli kafamdan senaryolar ve onlara çözüm planlar dönüp dolaşıyor. Bu haftanın popüler endişeleri başlıca şöyle:
- eşim pazartesi akşamından cuma akşamına kadar iş için ülke dışında olacak. Normalde seyahat etmek işinin bir parçası değil, oldukça nadir. Daha önce çocuklarla kaldığım olmuştu ama onlar ufakken daha kolaydı. Şimdi özellikle okul sonrası aktivitelerine getir, götür (malesef bazıları çok geç), ikisini de yanında taşı, özellikle evden çıkmaya ikna edemediğim oğlanı buna seferber et. Çok gözümde büyüyor, nasıl yapıcam bilmiyorum.

- perşembe sabahları yaptığımız konuşma dersini ayda bir birimizin evinde yapmaya  karar vermiştik. Kasım bendeydi. Ne yazık ki diğer haftalar uymadığından bu perşembe çağırdım. Eşim evde yokken alışveriş, hazırlık nasıl yapayım diye kafamda bir hafta önceden kurmaya başladım. Oysa misafiri çok severim ve o kadar büyütmem bu işi gözümde. Bu sefer neden bilmem engel olamıyorum beynime.

- bu hafta yine yapmam gereken bir iki yeni şey var ve böyle durumlarda hep eşimin desteğine ihtiyaç duyarım, onunla konuşur dertleşirim falan. Şimdi o olmadan nasıl üstesinden gelirim diye tedirginim.

- Helo’cum bu yıl jimnastiğe daha ciddi devam ediyor. İki gün üçer saat antremanda. Genelde ben bırakıp eşim alıyordu arabayla. Eskiden eve çok yakındı kolaydı. Şimdi 8,5 ta uyuyan oğlumu yanımda sürükleyip, 8,5 gibi eve gelip, kızın yemeğini yedirip, ikisini yatırma işini nasıl halledeceğim bilemiyorum. Aslında beni asıl geren şey işlerin kendisi değil, düzeni bozulan, inatçı çocukların şu meşhur gazabı. 

- Daha yoğun spor yaptığı için ve üstüne son 10 günü hasta geçirip iştahı iyice kapandığı için süzüm süzümsüzülen kızçeme duyduğum endişe bunların içinde en yoğunu. Nasıl beslesem, takviye vermek lazım mı, bi deri bir kemik kaldı, arada oluşan ağrılarına ne yapmalı, ne almalı... şeklinde kafamda bin tilki. Bir jimnastikçi annesi olmak gibi hiç bilmediğim sulara yelken açtım. Sağlıklı beslenme ile ilgili bildiğim temel şeyler var ama yoğun spor durumunda ne oluyor bilmiyorum. İşte sonra jimnastik yaparken hayatını kolaylaştıracak aparatlar varsa (mesela koruyucu şeyler, kas gevşeticiler, ağrısı olursa kremler vs) nedir nerden alınır gibi ayrıntılar. Bu sebeple iki ingilizce gymnast mothers grubuna iyi oldum, tr deki çocuk doktorumuza sorular sordum ve igden takipleştiğimiz benden biraz daha eski bir jimnastikçi annesi ile yazıştım. Sorularım yavaş yavaş cevap buluyor ama her geçiş döneminde olduğu gibi jimnastikçi anneliğine geçiş de beni biraz zorluyor. 

- bunlardan başka işe başlama/ bulma ile ilgili kaygılarım da var tabi ama onlar başka bir yazının konusu. Şimdilik derin derin nefesler alarak, birkaç soru daha araştırıp günümü bitireyim. Gün ola harman ola.

8 yorum:

  1. Sevgili Gece, teşekkür etmek için buradayım, senin sayende göçmen annelerden haberdar oldum, çok faydalanıyorum ve seni çok anıyorum, çok teşekkür ederim...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk gün yazını okuyunca acaba göçmen annelere girmedin mi diye düşünmüştüm. Çok sevindim duyduğuma. Kesinlikle bende çok faydalanıyorum

      Sil
  2. Bu tarz durumlarda en çok gözünde büyütme evresi yoruyor biliyorsun, korktuğun kadar zor geçmeyecek.

    Ya da aslında zor geçiyor ama biz “daha” da zor geçeceğine kurduğumuz için zorluk seviyesi “aa o kadar değilmiş” dedirtiyor ansndjdndn

    Bu arada kızı jimnastikten almaya arabayla gidiyorsun di mi? Araba için bir taktiğim var, belki denersin:

    -Oğlanı evden çıkmadan yedir, pijamalarını giydir dişlerini fırçala. Arabaya öyle bindir (belki yolda uyur. Uyumazsa da uyku modunda olur işte arabada çok fazla uyaran almaz)
    -jimnastikten bir veliye ve ya öğretmene, kızı otoparka ve ya kapıya kadar getirmesini rica et.
    -eve gelince oğlan hemen hop yatağa :) kızı ondan sonra doyurur yatırırsın. (İki çocuklu hayat hep kurt-kuzu-ot bilmecesi gibi zaten :)))

    Burada çocuklar uyku saatinde arabada olacaksa bu şekilde yapılıyor. Akşam yemeğe misafirliğe fln gidince pj ve diş fırçası taşıyorlar. Çocukları gittiğin yerde hazırlayıp öyle bindiriyorsun arabaya :D biz de çok yaptık ve faydasını gördük. Arabadan inerken uykuları bölünür dalamazlar falan diye korkuyordum başta ama gayet laps diye devam etti bizimkiler hep :P

    Bir de sporda ısınma kadar soğuma da önemli. Ders bitiminde soğuma hareketleri de yapıyorlardır di mi (spor hocası benden daha iyi bilir tabi de yine de hatırlatayım dedim hehehe, kas ağrıları ondan olmasın? Ya da dila’ya sor bakalım soğuma kısmında kaytarıyor olmasın :)
    Kolaylıklar diliyorum, güç seninle olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya başak hızır gibi yetiştin valla çok iyi geldi bu öneriler, deneyeceğim mutlaka. Bu sezon baştan sona kadar hiç seyredemedim malum 3 saat olunca ama soğuma varsa bile kesin benimki yapmıyordur soracağım.
      Aynen dediğin gibi belki gerçeğinden on kat fazla kurduğum için kolay gececek umarım. Sabah adama dedim ki, son birkaç gündür gidince ne yapacağım diye düşünmekten şimdi yanımda oluşunu unutmuşum😂😂

      Sil
  3. Gececiiiim, öncelikle dur! Sakin sakin :)
    Olmayıversin be gülüm, bırak bu hafta her program yetişmeyiversin, olmadı bir ikisini "yetişemiyorum" diye iptal ediver, daha yayılmalı rahat ol, tek ebeveyn olmak kolay mı... Zorlama kendini.
    Jimnastikte madalyalara doyamayan bir kız evladı olan bir arkadaşım var, sizi bir araya getirmemi istersen lütfen özelden yaz, eminim sorularının çoğunun kolaycacık cevabı onda..
    Kolaylıklar diliyorum, sular gibi geçsin bu hafta!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İptallerden geriye kalan 😬 iptal etmesem daha fenaydı. İsterim ceren özelden yazayım ilk fırsatta.

      Sil
  4. bu süreci atlatınca anısı damağında güzel bir tat bırakacak, eminim.

    kolay gelsin zeki çevik hatuncum, sen halledersin hepsini.

    YanıtlaSil