19 Haziran 2019 Çarşamba

19/06 Lily


Bu sabah uzun bir aradan sonra blogları okudum, yazmak istediğim konuları düşündüm ve artık kuşumuzu alalı neredeyse üç ay olduğu için, çocuklarla ilişkisini bloğa yazmalıyım diye iç geçirdim. Tüm bunlar olurken yine Lily etrafımda uçuyor, kah telefonuma kah omzuma konuyordu. Üç ayda biz ona o bize öyle alıştı ki, hiç bir korkusu kalmamıştı, bazı komutlarımızı anlamaya başlamıştı ve bazı tanıdık sesler bile çıkarmaya başlamıştı.

Geçmiş zamandan bahsediyorum çünkü şimdi artık yok😭 Kendi kendime nazar değdirdim belki, ama her ne zaman böyle düşünsem bir terslik oluyor, bir keresinde arabama binince icim mutlulukla dolmuş, ne çok seviyorum seni ne güzelsin diye içimden konuşmuş hemen ardından kaza yapıp çizdirmiştim :(

Bahçe kapısı açık fakat sineklik kapalı haldeyken, sineklikte Spiderman gibi geziniyor ben de onun komikliğini izleyip eğleniyordum. Birden en üstte sinekliğin bağlantı yerinde bir yırtık olduğu aklıma geldi, koşup az açılmış olan kapıyı çekmeye çalıştım, yaptım da ama bir anda ne olduysa anlamadan kendini boşlukta buluverdi. Gördüm o da afalladı, düşmemek için bir tur uçtu, çağırdım ama farklı bir yöne uçuverdi ve gitti.

O anda evde kıyamet koptu. Kızım panik krizine girdi , oğlum sızlanma. Biraz sakinleşince aramaya çıktık ama bulamadık. Kafesi bahçede yüksek bir yere koyduk belki döner umuduyla. Gözümüz hep kafeste aklımız onda ama çocukların halleri beni kuştan daha çok düşündürüyor. İlk kez bir hayvanları olmuştu ve gerçekten çok sevmişlerdi. Hani bu yazımda olmasını istediğim bir ilişki vardı ya, tam da o olmuştu aslında. Bir yanım çok minnettar bu güzellikleri tattıkları için, bir yanım ise hiç olmasaydı bu acıyı da yaşamayacaklardı diyor. Fakat belki de öyle böyle kayıplarla baş etmeyi öğrenecekler ve güçlenecekler.

Lily kaçtıktan sonra yağmur yağdı. Acaba sığınacak bir yer buldu mu? Karnı acıktı mı? Onu gruplarına alacak arkadaş bulabilir mi? Yoksa bir köşede ağlayıp duruyor mu şimdi? Canım kuşum sen en çok bana arkadaşlık etmiştin :( Çok dua ediyoruz belki dönersin.




4 yorum:

  1. Muhakkak güzel çiçekli bir eve sığınmıştır. Annemin envai çeşit çiçeklerle bezeli balkonuna o kadar çok evden kaçan kuş gelmişti ki...
    Üstelik bir kuşumuz, kış mevsimini dışarda geçirip aylar sonra geri gelmişti.
    Her halukarda, ben, kaybettiğimiz sevdiklerimizin, bizi ellerinde çiçeklerle karşılayacaklarını ve kaybettiğimiz hayvan dostlarımızın da onların yanına gidip bizi orada beklediklerini düşünüyorum. Biz de örneğin, kayınpederim bakıyordur kuşlarımıza, büyük bir sevgiyle.

    YanıtlaSil
  2. KAÇAN LİLY BÜYÜK OLUR. ÇOCUKLAR OLUMSUZLUKLARI DA KABULLENMEYİ ÖĞRENSİNLER BENCE. BU OLAYIN BÖYLE DE HAYIRLI BİR TARAFI OLABİLİR. GÜZEL YAZI İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  3. Anca şimdi yorum bırakabiliyorum :( Çok üzüldüm, neyse ki yaz dönemi kaçtı bak belki havalar bozana dek kendine bir yuva bulur ya da kurar, belki özgür daha mutlu olur, başarır.. Olumluya odaklanıp öyle yeşillikler çiçekler arasında düşünmek istiyorum onu..
    Ankara'da ananemin evinin orada yemyeşil iki papağan uçar dururdu. Ben bunlar ikisi iki evden kaçmış, dışarda buluşup aşklarını özgürce yaşamaya başlamışlar falan diye izlerdim :) Umarım öyle birşey olmuştur Lily'ye de..

    YanıtlaSil