2 Temmuz 2018 Pazartesi

Deniz Havası



Hollanda’da yaz şaşırtıcı derecede iyi seyrededururken, biz güzel havada yapılabilecek çoğu şeyi yapmış ve doymuştuk. Bu haftasonu hava yine ortalamanın üstünde sıcak olunca (28-30) göl kenarında yüzmeli piknik mi, yoksa deniz kenarı mı diye ikilemde kalmıştık.

Daha önce iki kez gittiğimiz bir bölge var Hollanda’nın güneyinde: adı Zeeland. Ülkenin batısı boydan boya okyanusa bakan plajlara sahip olmasına rağmen, Zeeland’da okyanus haliçler şeklinde girintili çıkıntılı bir yapı oluşturuyor ve deniz bambaşka bir hale bürünüyor. Sakin, sıcak ve sığ. Üstelik bu civardaki kasabalarda hemen bir yazlıkçı havası seziliyor. Marinadaki yelkenliler, çiçekli evler, caddelere taşmış cafeler, tatil yerlerine özgü o atmosfer. İşte bu ortamı çok özlemiştim, birlikte gitmeye niyet ettiğimiz kararsız kalan arkadaşlara da ısrarla buraya gidelim demiştim.

Evle arası 1 saat 10 dakika, bence uzak değil ama burası için uzak denilebilecek bir mesafe. Elbette bu kadar yol gidince değecek mi endişesi oluşuyor. Ben ise artık bu ufak değişikliği çok ama çok istediğimden herşeyi göze almıştım.

Okyanus ve yosun kokusu, denizden esen meltem altında güneşin yakıcılığı, sahilde ayakları suda sürerek taş, kabuk toplayış, limanda yürüyüş, güzel evleri seyrederek hayallere dalış....

Şimdi bu yazıyı yazdığım dönüş yolunda, çocuklar arabada uyuyakalmış, fonda hoş bir müzik eşliğinde gözlerimi kapatıyor ve bunların hepsini yapabilmiş, gözümü gönlümü ferahlatmış olduğum için şükrediyorum.











2 yorum:

  1. Selam iyi keyifler.Güzel evlerin fotoğrafını göremedim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Daha önceki gidişlerimde çektiğimden bu sefer çekmedim

    YanıtlaSil