4 Aralık 2015 Cuma

# Mutfak

Şipşak Tarifler

Instagram'da ara sıra evde pişen yemeklerden fotoğraflar paylaştığım oluyor. Orada yazdıklarımdan bazılarını buraya da ekleyeyim :)

Baget ekmek böreği

Uzun baget ekmeği yararak içine ne isterseniz dolduruyorsunuz. Kahvaltıda salam yumurta peynir karışımı olabilir, ya da ıspanak peynir size kalmış. Ben soğanlı kıyma kavurup üzerine de peynir rendesi koydum. Ekmeğin üzerine kurumasın diye sıvı yağ (veya tereyağ, hatta severseniz sarımsaklı ekmek gibi olsun diye sarımsakla karıştırılmış yağ) sürüp fırında 5-10 dakkada hazır.

Fırında brüksel lahanası
Lahanaları ikiye bölüp biraz tuz sarımsak karabiber ve yağ karışımına buladım ve fırına attım. Etlerin yanına iyi bir garnitür.

Elmalı turta

Tarifi yemek blogumda var ama burada belirtmek istediğim başka bir ayrıntı. Bir keresinde turta hamurunu fazla yapmıştım, bende yuvarlak açılmış halde, yağlı kağıda sarıp derin dondurucuya attım. Başka bir gün o hamuru çıkarıp elmaları üzerine koydum ve hemen fırına. İlkinden hiç farkı yoktu ve nefisti. Böyle turta yaptığımda madem yoğuruyorum, hamurunu fazla yapıp dondurucuya koyacağım bundan sonra. Sizin de aklınızda olsun.

Fırında kabak graten

Fırın kabında yaptığım sebzeler hep sulu sulu oluyor, içine beşamel sos falan koyarsam sulu olmuyor ama onu hazırlamak da her zaman için kolay değil, zaman yok. Ben de sebzelerin arasına biraz ince bulgur döküyorum, bolca peynir, al sana sulanmamış nefis bir graten. Bu tarifi öyle çok sevdim ki özellikle yapıyorum artık. Bir büyük kabak  (burdakiler sizinkilerin yaklaşık iki katı) biraz domates bulgur zeytinyağı ve peynir. Harika.

Buğdaylı salata

Evde yemek az ise salatayı doyurucu yapmak lazım :) Buzluğumda haşlanmış buğday bulunduruyorum genelde. Hemen onu salataya ekliyorum ve doyurucu ekstra bir çeşit daha olmuş oluyor. (salata illa ki buğday salatası diye mayonezli yoğurtlu olmak zorunda değil) yaptığınız herhangi bir salataya ekleyebilirsiniz.


5 yorum:

  1. Boyle pratik tariflere bayiliyorum.
    Ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Tum tarifler çok güzel gözüküyor ellerine sağlık. :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hepsi birbirinden güzel. Not aldım bile ^^

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim yemek hemen hazırlanan yemektir :)

    YanıtlaSil