24 Aralık 2015 Perşembe

# günlük

Günün özeti - 24 Aralık 2015

En son günün özeti yazısından sonra ( http://ge-ce.blogspot.nl/2015/11/gunun-ozeti-25-kasm-2015.html)  defalarca niyet etsem de, bir ay olmuş yazmayalı. Zaman ne hızlı geçiyor bu ara, yılbaşına bir hafta, oğlumun 1 yaşına ise çok az kaldığına inanamıyorum.

Bu hafta başından itibaren okullar Kerst (noel) tatiline girdiği için kızım evde. Aslında bizim tatil biraz erken başladı, geçen perşembe gününden beri evde olduğundan oğlumun her ay çektiğim fotoğraflarını bir türlü çekememiştim. Normalde kızım okuldayken sabah saatlerinde yapıyordum ama bu ay erteleye erteleye 11 gün gecikmeli olarak bugün çekebildim. Ama sahi dur, tabi ki gün fotoğraf çekimiyle başlamadı, en iyisi en baştan alayım.

Gece her saat başı uyandıktan sonra oğlum sabah 6,5 ta dikilince onu alıp aşağı inmek şart olmuştu. Bu arada feci uykum vardı ve bazen böyle olduğunda eşim alıp uyumama fırsat sağlıyor ancak, son üç dört gündür Nova yine bana yapıştı. Gün içinde dahi kucağımdan inmiyor. Bu sebeple aşağıya inip erkenden oyuna başladık. Saat 7,30 civarı eşim ve kızım da bize katıldı. Kahvaltı için evde yeterli ekmek olmayınca krep yapmam gerekti fakat yine yarı kucakta yarı yere bırakıp kaçarak zar zor yapabildim. Saat 8,30 da oğlumun uykusu gelmişti. Normalde gündüz 4-5 saat aralıkla uyuyor ancak, gece az uyuduğundan ve erken kalktığından bu sefer çabuk yoruldu. Ağzıma bir lokma atıp yukarı çıktım, kızımla kocam kahvaltı ederken oğlumu uyuttum. Memeden çıkarıp yanında azıcık sırtımı esnetiyordum ki, aşağıdan gelen kızımın wc faslı çığırtıları oğlanı uyandırdı. Sadece 15 dakika olmuştı uyuyalı ve ne yazık ki bir daha uyumadı.

Eşim gitti, ben kahvaltımı ettim ama nasıl ettim şimdi hatırlamıyorum. Saat 9 olmuş, Chantal'ın gelmesine bir saat kalmış, kahvaltı bulaşıklar yataklar oyuncaklar heryer darmadağınık duruyordu. Sırayla hepsini toparlamaya giriştim ama o gelene kadar sadece bulaşık makinası boşalıp doldurulmuş, masa ve tezgah temizlenmiş, yerleştirilmiş (temizlemekten çok herşeyi yerine koyma işi oluyor, çocukların oyuncakları, yok kalem yok biberonun kapağı var kendi yok, yok diş fırçası tezgahta vs vs), yerlerdeki oyuncakların büyük çoğunluğu toplanmıştı. Bu arada kızım, dün akşam babannesinden hediye gelen kargodan çıkan boyamaları yapmak istedi ve yaptık, boya içinde olan masa (tüplerle sıkılan bir boya çeşidiydi) temizlenmiş, eller ve bilimum lekeler temizlenmişti ki Chantal geldi. Onları aşağıda bırakıp yukarı çıktım çünkü hala uykusuzluktan mızmızdı oğlum. Uykuya direnince (uğraştıracak gibiyse asla çabalamıyorum o kadar zamanım yok genelde vazgeçip bir süre sonra deniyorum) banyo yaptırmaya karar verdim, küvetinde suyla oynadı, yıkadım çıkardım giydirdim uyutmayı denedim hayır hala uyuymuyor. O etrafta gezinip dururken yatakları topladım, dünden çamaşır suyuna bastığım beyazları makineye attım, biraz çamaşır katladım, sonra aşağı indimdi galiba tam hatırlamıyorum biraz durup 11 civarı yine uyutmayı denedim. Tam uyudu beni gıcık tuttu öksürmeye başladım uyandı, hadi tekrar uyuttum, kızımla chantal odaya geldi, ütüyü arıyorlarmış, elimle kovdum neyse ki uyanmadı, iyice dalınca bıraktım aşağı indim.

Babysitter ablası kızıma hediye getirmiş, adını biliyordum unuttum böyle boncuk gibi şeyleri bir kalıba diziyorsun sonra ütülüyorsun işte ondan. Üç parça yapmışlar, iner inmez onları ütüledim, sonra öğle yemeği için pırasa ve havuçları hazırlayıp pişmeye bıraktım. Onlar pişerken alt katı süpürdüm, oyuncakları topladım, kızıma elma soydum verdim, sonra pırasalı böreği yapmaya koyuldum. Yarısında oğlan uyandı aldım, kucağımdan inmek istemedi, tek elle böreği tamamladım fırına attım, yine tek elle bir salata yaptım (arada tezgaha oturtturdum) ve saat 12,30 olmuştu. Chantal 1 de gidecekti ama genelde haftada birgün sabah geldiğinde ona yemek veriyorum, daha doğrusu bizim öğle yemeğimize eşlik ediyor. Eşim de erken çıkıp öğle yemeğine yetişecekti ama gelemedi. Börek 15 dakkada pişmişti, akşamdan kalan mercimek çorbası ve etli patates yemeği eşliğinde pırasalı börek ve salatayla güzel bir öğün olmuştu, o da sevdi. 

Biz yerken kızım az yedi, biraz oğlumu da besledim, Chantal'ı uğurladık. Sonra birax oyun oynama, ardından fotoğraf çekimi, sonra yine oyun, bu arada oyuncak yayılımını kontrol altında tutmaya çalışma, bulaşıklar yine toplanmalı tabi, kızım tv açmak istedi, açtı. Tv de orjinal Pippi Uzunçorap vardı, onu seyrettik beraber, ilk defa izlemişti çok sevdi. Bu arada koltukta tv izlerken ikisine de çorba verdim, kızım yedi oğlum az yedi, eliyle tokatladı (ay bebeklerin bu huyu da çok meşhurdur bilirsiniz) heryer çorba oldu. Saat 3,5 gibi yine uyudu oğlum, aşağı indim, biraz örgü işi yaptım, bu arada eşim geldi erken (bu gece xmas, yarın tatil), onları aşağıda bırakıp kahvemle oğluşun yanında oturup örgü örerek dinlendim. Zira sırtıma bıçaklar saplanırcasına ağrıyordu.

Bir saatlik uykunun ardından (dinlenmem yaklaşık yarım saat oldu bu arada) oğlum uyandı, markete gitmemiz gerekiyordu, hep beraber gittik geldik, saat 6 oldu, pratik bir yemek attım fırına bizim için, oğlumu besledim, sonra onlar oyun oynarken ben yemeğimi yedim, yine oyun, tam 4-5 kez yukarı çıkıp uyutma denemesi, hayır uyumucak aşağı inecek, indik oynadık, kudurduk, baba kız yemek yediler, hadi hep beraber uykuya, ablası kardeşi odasında istemez, kardeş o odadan çıkmak istemez, biraz bağrış biraz kovalamaca, baba kızı, anne oğlanı alıp odalara çekildik. Biraz direnmenin ardından uyudular neyse ki ama daha işler bitmedi.

Yarın xmas tatilini değerlendirmek için üç günlük bir tatile gideceğiz hollanda içinde bir şehre, daha valizler, yolda yenecekler, oyalayıcılar, hazırlanacak, plan program yapılacak ve bir dizi izlenip yatılacak. Oğlumun da akamüstü biraz ateşi çıktı ve gözünde çapaklanma ve kızarıklık başladı (birkaç gün önce ablasında olmuştu ondan bulaştı galiba), bir de dişleri çok acıyor, inşallah bu gece ve takip eden günlerde ciddi bir sıkıntı yaşamayız :/

Son saatleri biraz hızlı geçtim ama okurken yorulmadıysanız başka bir günün  özetinde buluşmak üzere efenim :))


6 yorum:

  1. valla evde ne iş yapıyorsunuz ki diyen erkeklere bu yazıyı okutmak istedim bir an :) Koştur koştur hiç iş bitmiyor. Ben çalışıyorum evet çalışmakta yorucu ama oturabildiğim tek yer işyerindeki koltugum olduğu için kendimi teselli ediyorum :) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Pratik bir annesin vesselam !
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Yorumum: Daha çok dinlenmelisin :)

    YanıtlaSil
  4. Yoğun ama zevkli bir gün olmuş Gece, emeklerinin karşılığını eminim gülen gözlerle alıyorsun :)

    YanıtlaSil
  5. okurken yoruldum. calismayip bebeklerinizin yaninda olusunuzu, kendinizin buyutmesinin ne buyuk bir oneme sahip oldugunu dusundugumden sizlere imrenirken bunlari okudukca calisarak biraz olsun dinlenebildigime seviniyorum. ama yine de bebegimin buyumesine daha cok katkim olsun isterdim...

    mutlu yillar 😊

    YanıtlaSil
  6. Ah gece okurken kendimi buldum.ama ben okulda biraz dinlenebiliyorum en azından kafam dagiliyor.ama eve gidince kosturmaca başlıyor...birçok şey yarım kalıyor.temizlik yarım yamalak,yemekler yasak savar modda...napalim öncelikler çocuklarımız

    YanıtlaSil