3 Şubat 2015 Salı

# Haftanın Bilgisi

Haftanın Bilgisi : Pi Sayısı

Geçenlerde rasladığım bir videoda pi sayısı, standart tanımının aksine daha ilginç bir yorumla anlatılıyordu öğrencilere. Videoyu izlemek isterseniz burada http://youtu.be/mmJx1okv-tc İzleyemezseniz, geçen konuşmalar aşağıda. 


-Pi
-İçinizden biri ne anlama geldiğini söyleyebilir mi?
-(sınıfta cevap yok)
-zeki bir soruya da razıyım.
-benim bir arkadaşımın sorusu var. Bu ne işe yarar ve ne zaman kullanırız?
-sana göstereyim. Pi. Bir dairenin çevresinin çapına bölümüne denir. (3.14159265.. kastederek) ve bu yalnızca başlangıcı. Sürüp gidiyor. Sonsuza dek. Hiçbir tekrar olmaksızın. Bu ondalık dizilerin arasında, her bir sayı var. Doğum tarihiniz, dolap kilidinizin kombinasyonu, sosyal güvenlik numaranız... Hepsi bunun içinde bir yerlerde. Ve bu ondalıkları harfe dönüştürürseniz, var olmuş tüm sözcükleri elde edersiniz. Mümkün olan tüm kombinasyonlarda, bebekken söylediğiniz ilk hece, başından sonuna tüm hayat hikayeniz, söylediğimiz yada yaptığımız herşey, dünyanın sınırsız olanakları bu basit çemberin içinde bulunuyor. Şimdi bu bilgiyle ne yaptığınız, ne işe yaradığı size kalmış. 

4 yorum:

  1. Çok gizemli, oldum olası ilginç bulmuşumdur Pi sayısını. Daire ile ilgili olması da çok ilginç. Kadim bilgilerde evrenin ve tüm oluşumların çember şeklinde olduğu yer alıyor. Gerçekten esrarengiz :)

    YanıtlaSil
  2. Pi günü de yaklaşırken güzel bir yazı olmuş.Teşekkürler.

    YanıtlaSil