18 Eylül 2014 Perşembe

# 2. gebelik günlüğüm

2.gebelik günlüğüm 21.hafta

Bir hafta daha geride kaldı. Bu haftanın tamamında tatildeydik. Evet bu tatilimizi bir haftadan uzun ayarlamıştık. Doya doya yaşadık ve doyduk. Uzun bir süre tatil aramam herhalde. Bu gün öğle saatlerinde dönüyoruz artık.

Genelde Nova da tatilde memnundu. Yüzdüğüm -aslında çocuk havuzunda ve denizdeysek kıyıda Helo ile birlikte durduğum zamanlarda desek daha doğru olur- keyfi yerindeydi. Öyle yan gel yat tatili olamadığından bütün gün hareketli olmamdan hoşlanıyor sanırım. Çünkü gece yatar yatmaz tepinmeye başlıyor, hareket edersem susuyor. Hani anne karnında nasıl alışırsa öyle gider ya, bu da çok gezmeci olacak sanırım.

Bir de artık sesleri duymaya başladığı için tüm gün en yoğun duyduğu ses ablasının sesi olmuş oluyor. O kadar çok konuşuyor ki Helodünya, beni o ses sanabilir :) Ya da doğduktan sonra sakinleştirici ses olarak benim yerime ablasının sesini arayabilir :) Bana konuşmaya fırsat kalmıyor hiç.

Bu haftaya kadar bebeğin varlığını bilse de ona karşı belirgin bir ilgi göstermeyen Helocum, bir kaç kez göbeğimin hemen altına oturup karnımı sevdi. Kar yağınca büyüyecek di mi anne, şimdi napıyor diye soruyor.

Dün gece ilk defa rüyamda gördüm bebeğimi. Yeni doğmuştu ama sanki 8-9 aylık kadar büyük ve afacandı. Görüntüsü şu an tamamen gözümün önünde acaba gerçekten öyle olacak mı? Tabi o zamana kadar unutmazsam.

Cuma günü ileri düzey ultrason olacak inşallah herşey yolunda gider. Son olarak bir foto ekleyip kaçayım.
Bu fotoğrafı 20+5 günlük iken sabah saatlerinde çekmiştim. Sabah ve akşam arasında biraz fark oluyor tüm gün yediğim yemeklerden ama aşağı yukarı durum budur. Aslında fotoğrafta görüldüğünden daha kocaman hissediyorum kendimi, yatar vaziyetten kalkma işi zorlaşmaya başladı mesela. Çok yürümüşsem (tabi genelde koştur koştur oluyor yürümeler) kasıklarım ağrıyor. Bir de biraz ayaklarım şişiyor ki daha tam nedenini çözemedim sıcaktan mı çok yürümekten mi yoksa hamilelikten mi ilerleyen günlerde anlarız.

11 yorum:

  1. Haydi bakalım cuma günü herşey yolunda olsun:-)

    YanıtlaSil
  2. Allah hayırlı doğumlar yapmanı vede kocağına almayı nasip etsin...

    YanıtlaSil
  3. devamını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. İçime doguyor bir ogluşun oluvak benceee :)

    YanıtlaSil
  5. Aaa ikincimi.kacirmisin.saglikla kucagina alirsin insallah.

    YanıtlaSil
  6. Merakla takipteyim :) Allah sağlıklı bir çocuk nasip eder inşallah :)

    YanıtlaSil
  7. merhaba, öncelikle ikinci bebeğin hayırlı olsun, sağlıkla kavuşasın ona inşallah. aklına olumsuzluklar getirme herşey güzel olucak :)

    YanıtlaSil
  8. selametle uçun tatiller güzel olmasına güzelde tatil sonrası bir türlü tatil modundan çıkamıyorum hele bu sene ağustos ayında 3 haftalık bir tatil yaptım ailemin yanına geldim 1 hafta daha uzat dediler allah verede uzatmamışım yoksam unesco evime el koyacaktı kocam her gün işe giderken arkasında bir dünya mirası bırakmıştı inanamazsınız şok oldum belgesel filminde tarihin kalıntıları arasından geçiyorum sandım :) :) :) bir daha tatile gidersem kocamı otele yerleştirecem böylesi evimiziz için daha güvenli geleli 2 hafta oldu temizlik hala bitmedi inanın :(:(:( Esra-Clean

    YanıtlaSil
  9. hayırlısı olsun inşeAllah, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Göbek belli olsun diye arkadan düğümlenmiş pembe elbiseni de yesinler :) İyi geçmesine sevindim, şansınıza Avrupa'da da güneşli bir dönem başladı, inşallah böyle devam eder biraz :) İyi dönüşler.

    YanıtlaSil
  11. Canım tekrar hayırlı olsun, adı çok güzelmiş:) Ne çabuk büyüdü öyle:) Karnın da çok güzel:) 2. çocuğu düşünmeye başladığım bu zamanda seni merakla takip edeceğim:)

    YanıtlaSil