3 Eylül 2014 Çarşamba

# 2. gebelik günlüğüm

2. Gebelik Günlüğüm 19. Hafta

Nihayet kocamın gelmesiyle nasıl geçtiğini anlamadığım bir haftayı daha geride bıraktık. Helo babasını çok özlemiş, bol bol oynuyorlar :) Eşim geldiği için gezmelerimiz çoğaldı, kayınvalidemde kaldık, neredeyse her gün alışveriş için dışarı çıktık ve nihayet yeğenimin düğünü için eksikleri tamamladık. 

Ablalarım, annem, akrabalarım hepsi o kadar şık olacaklar ki düğünde, koca göbeğime uyan ve onlardan eksik kalmayacak bir kıyafet bulmak çok zordu. Yine ne yazık ki onlarınki kadar şıkırdaklı bir elbise olmadı ama en azından denediğim bir çok modelden daha iyi duran birşeyler bulabildim. Zira ne giysem bülent ersoy gibi çiçek açıyordum :)

Geçen hafta yazımda bahsettiğim arkadaşımın annesinin vefatı üzerine zaten çok heyecan duyamıyorum. Bir de üstüne aylar önce kanser olduğu haberini verdiğim (http://ge-ce.blogspot.com.tr/2014/03/kanser-hastas-bebegimiz-icin-dua-ricas.htmlbebeğin yarın (perşembe günü ) ameliyata girecek olması yüreğimizi pırpır ettiriyor. Yazıyı yazdığımdan beri kemoterapi oluyordu. Yanlış hatırlamıyorsam ilk turda yeterince küçülme olmamıştı, bu hafta başında yapılan ikinci turun taramalarında ameliyat olabilecek kadar küçüldüğü görüldü ve hemen ameliyat kararlaştırıldı. İnşallah Allah'ın izniyle bu süreci de atlatıp sağlığına kavuşacak.

Bu hafta bebeğime dair en önemli gelişme aniden gittiğim doktor kontrolü oldu. Dün annesi vefat eden arkadaşımla buluştum, dertleştik ve ona destek olmaya çalıştım. Konuşurken konu bebeğe ve onu görmek istemesine geldi. Ani bir kararla bulunduğumuz civardaki en yakın hastaneye gittik, şansımıza fazla beklemedik ve ultrasonda Nova'yı gördük. Özellikle cinsiyetini öğrenmek istememize rağmen, bize poposunu dönüp uyumasın mı yaramaz. Sonuç; hala ne olduğunu bilmiyoruz :)

Fiziksel durumumdan bahsedecek olursam, keyfim yerinde, kocaman göbekli hayata yeniden uyum sağlamaya başladım, çok yürüyünce ayaklarım ağrıyor, geceleri çok tekme atıp uyandırıyor, canım hala hafif yiyecekler istiyor ve pek kilo almadım belki en fazla 2kg.

Neredeyse yarıladık bile inanamıyorum. Çok şükür.

2 yorum:

  1. canım hastamıza allah şifa versin.
    sende yarıladın, maşallah.
    sağlıkla gelsin.
    hamilelik hallerimi çok özlüyorum ben, tadını çıkar ;)

    YanıtlaSil
  2. Acil şifalar diliyorum canim Allahtan.
    Bak sen Nova ya:) sağlıkla kavuşun inşallah canim

    YanıtlaSil