24 Haziran 2014 Salı

# Aylık Mektuplar

27.Ay Mektubu


Minik beybi farem, 

Neden böyle bir giriş yaptığıma şaşırma sakın. Artık seni her canım istediğinde sevip öpemiyorum sadece senin istediğin zamanlarda mümkün oluyor ki o zamanlarda da beybi fare geldi minik fare ufacık fare, diyerek kucağıma geliyorsun. Yani tamamen kendi seçimin. Bunu kendin türettin ve ben de vik vik sesleri eşliğinde seni seviyorum. 

Bu ay beni bıktıracak kadar çok neden demeye başladın. Önceki dönem sorularımız bu nerden geldi, nerden aldık, nerden çıktı ... ları başarıyla geçip diplomamızı almıştık babanla ama korkarım ki bu ayın sınavını geçemedik. Bitmek bilmiyor, çoğu zaman cevap vermekte zorlanıyorum ve sen ısrarla cevap bekliyorsun. Bazen de cevabınj bildiğin şeyleri soruyorsun, ben de nedenini biliyorsun diyorum ve sen cevap veriyorsun bu sefer.

Neden'li bazı zorlandığım sorular şöyle:

-babannen ziyaretimize geldiğinde senin babannen nerde diye sordun. Ben de uzağa gitti deyince, neden. Nereye gitti, neden gelemez gibi soruların oldu
- neden burda amin yok (ezanı kastediyor) neden
- neden çocuk bize gelmiyor (okulda veya parktaki arkadaşlarını kastediyor)
- buzz uçak kullanabilir mi anne (roket kullanıyor normalde). Kullanır kızım, uzaya gider mi anne, uçak gidemez roket gider kızım, nedennn
- .....

Böyle bir sürü acayip soru soruyorsun. Cevapları senin anlayacağın şekilde vermek büyük çaba gerektiriyor ve bazen hiç bir şey söyleyemeyince canı öyle istemiş ne biliyim ben diyorum, napıyım.

Bir kaç yıl sonra yeniden cevaplarım olur mu yavrum?

Annen-Amsterdam

P.s fotoğraftaki kıyafetler senin seçimindi :)

6 yorum:

  1. Aslında sevinmek lazım; Ne güzel, çocuğunuz dünyayı tanımaya çalışıyor, sorular soruyor, uyum yapma çabasında. 2 yaşındaki çocuklar genellikle "ne" sorusunu yöneltirler. 4 yaşlarında "neden" sorusu başlar. Çocuğunuz sorulara erken başlamış. Lütfen bıkmadan, usanmadan cevap verin. Siz de Ona sorular sorun. Anlayabileceği sade bir dille, uygun bir ses tonuyla, çoğunlukla Onun boy hizasında konuşun.
    Anne- baba olmak kolay değil elbette. Ama sonuç çabanıza değecektir.
    Eski bir pedagogdan sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler tavsiyeleriniz için. Evet hepsine cevap veriyorum bazen zorlansam da, buraya yazmadım çünkü çok uzayacak. Ancak bazı cevaplar gercekten canı öyle istemiş oluyor. Mesela parktaki çocuklar neden öyle yapıyor neden böyle gibi sorular sorabiliyor. Genelde eğlenceli, denemek istemiş, heyecanlı gibi cevaplar da veriyorum tabi. Göz hizasına inip konusuyorum bebekliğinden beri hatta onum seviyesinde yasamaktan dizlerim kupkuru nasırlı gibi oldu

      Sil
  2. Ne kadar büyümüş maaşallah :) Her döneminin de ayrı bir özelliği oluyor.Ama bu neden soruları en hoşu.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem hoş hem alzeimer karşıtı müthiş bir beyin jimnastiği yapıyorum cevaplarken

      Sil
  3. benim bebişte 27 aylık ama erkek çocuğu ve çok fazla konuşmuyor canının istedikleri araba şimşek, abla baba meme mama su çilek, metır, men (ben) taşan(tavşan) düt düt ditap (kitap) bu kadar hatırladım. çiko bide( çikolata) arada bir cindirel(sindirella oyun hamuru için ablasıyla) bu kadar ay keşke benim kuzuda bu kadar konuşsa :) ama kuzu çok tatlı maşallah neden ha :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızlar erken konusur derlerdi bizimki de uydu ama vakti zamanı gelince her çocuk yapıyor zaten.

      Sil