20 Mayıs 2013 Pazartesi

# ben

Neyi Bekliyorsun

Dün akşam kafamda bir ışık yandı ve kendime bu soruyu sordum. Hayatım boyunca kendimi ikinci plana attım, isteklerimi erteledim ya da geçiştirdim. Genelde bundan şikayetçi değilim, fedakar olmak bana mutluluk veriyor. Bir nevi acıların çocuğuyum gururu yaşıyor insan, hastalıklı bir düşünce olduğunu biliyor olsam da.

Öyle aman aman içimde kalan birşey yok da ( Allah'a şükür Allah rızkını bir şekilde ulaştırıyor veya gerçekleştiriyor) bir tek zayıf bir kadın olma hayali yıllardır süregeliyor.

Çok aşırı kilolu değilim ancak kilit soru şu kendimden memnun muyum? Bunu samimi şekilde soruyorum hani 50 kilo olursun da "ay ben şuramı beğenmiyoruuum, göbeğim çıktı seliluitim var" şeklinde değil. Evet istediğim görünüm bu değil ve abartılı bir cevap değil cevabım. 

Diyet, düzenli beslenme, sağlıklı yaşam ne derseniz deyin, bu aşamaya geçmekte sorun yaşamıyorum da sürdürmekte zorlanıyorum, sonuçları kısa sürede alamayınca motivasyonum kayboluyor, bir sonraki zamana erteliyorum, o bitsin, şu geçsin, kızım yürüsün, emzirme kesilsin .... Bütün gerekçelerim mantıklı, sudan sebepler değil ve haklıyım ama zaman da su gibi akıp geçiyor, istediğim şartlar sağlandığında ya çok geç olursa.

Akşam kafama dank etti, elbet istediğim görünüme kavuşacağım ama 40 yaşımdayken mi 50 yaşımdayken mi olacak bu?  Şimdiki yaşlarım (34) belki de güzel olduğum son demler, kırışıklıkları az, enerjim var, saçlarım fazla beyaz değil... Şimdi zayıf ve güzel olmayacağım da yaşlanınca mı olacağım. O zaman daha önce zayıflamadım diye pişman olmayacak mıyım, resimlere bakınca ( bu gidişle sayısı çok az olacak çünkü kendimi beğenmiyorum diye kaçınıyorum resim çekilmekten) geçmiş yıllarıma üzülmeyecek miyim?

Bu düşünceler çok değişik değil elbet, hep işitiriz de içselleştirmek için sana özel bir an gelmesi gerekir hani, kafana dank eder bir anda. İşte ondan oldu bana dün akşam.

Ve nihayet ilk defa bu işe sıkı sıkı sarılmamı sağlayacak bir motto buldum, bir yıl da sürse artık kaçarı yok istediğim görünüme kavuşacağım. Ben şimdi bu yaşlarımda güzel olmak istiyorum daha sonra değil.

12 yorum:

  1. ben bir kadının kendine aldığı, radikal kararları var gücümle destekliyorum gececim :))

    50 yaşımdayım !!
    hala yaşımın en iyilerdenim diyecek kadar iddialıyım !!

    Hem, öyle deme :)))
    50 yaşına gelince kulağını çekmeye gelicem :))
    bekle beni :))
    ..
    ..

    öperim tatlı yavrunla seniii :))

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50 yasında da güzel olmayı çok isterim ama keşke daha önce yapsaymısım diye pişman olmayı istemem, asıl motivasyonum bu aslında

      Sil
  2. haydi hayırlısı canım inşallah en kısa zamanda dileğin görünüme ulaşırsın.

    YanıtlaSil
  3. Kararını vermişsin ne güzel, ha gayret diyorum o zaman, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. Çok yerinde bir motto olmuş Canım benim.
    Ben de yıllardır ay fotolarım kötü çıkıyor, bunlar mı benim kızıma hatıra kalacak diyorum ama birşey yaptığım da yoktu.
    Aynaya bakınca da birşey göremiyorum ama fotolara bakınca kim ulan bu diyorum.
    en sonunda bu ayın başı başladım ve yaz sonuna kadar devam ettireceğim bir çözüm bulduk.
    her akşam eşime yemek hazırlıyorum, kızı teslim ediyorum ve sahile iniyorum.
    6 km yürüyorum. ayrıca akşam altıdan sonra da hiçbirşey yemiyorum.
    hem yalnız kalmış oluyorum. 7/24 çocuk uslu bile olsa çok zor oluyor. hem de spor yapmış oluyorum. bak 21 gün oldu bugün. 77 ile başladım bu sabah 72yi gördüm.
    yaz sonuna kadar aksatmadan devam.
    yeter. dediğin gibi şimdi yapmazsak ne zaman yapacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo süpersin şimdi aynı kilolardayız yine gazlandım bak sayende inşallah bu sefer son

      Sil
  5. Bana yazdığın yoruma istinaden yazmıştım sana eğr hedefine ulaşmak istiyorsan ki istemek gerçekten istemek başarmanın yarısı değil kendisi aslınıda canım; diyet rejim ve benzelerini çıkar hayatından sana iki basit ama çok önemli kelime söyliyeyim: FARKET VE DUR. Bu iki cümle son 1 aydır benim hayatımı değiştirdi. Bu yazından daha da derin olarak düşün önce farket; neden yiyorsun,gerçekten istediğin nedir? Bu istediğine gerçekten ulaşabileceğine, başaracağına inanıyor musun? Hem hayaline hem kendine. Bunlar basit ve klişe gibi gözüküp aslında çok önemli olan sorular. Bu ve daha nicesini istersen mailleşelim; çözdükten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecek. Sana yararı olmayacak boş ama hoş kalorili birşey yemeden önce dur, farket ve devam et derim. Haydi Gece sen başarırsın hayaline ve kendine inan

    YanıtlaSil
  6. Selam,

    dogru bir karar almissin ve inan cok da rahat yaparsin. Ben eskiden su icse kilo alan biriydim. Sonra Italya'ya yerlesince baktimm herkes bir sekilde bir sporun, fiziksel aktivetenin ucundan tutmus ben de gym, yuzme, fitboks, toneup vs her sene bir seyler denedim. Onemli olan haftada 3 kez fiziksel aktivite yapmak. Simdilerde ise zumba fitness yapiyorum. Dvd setini aldim ve evde kendi kendime takiliyorum. Aslinda dans ederek form tutuyorsun, inan acayip keyifli (reklam gibi oldu, yanlis anlama). Bir de tavsiyem, her seyin azi karar cogu zarar mottosunu benimse. Her seyden yiyorum ama porsiyonlarimi goren herkes ne bu kus kadar yiyorsun diyolar. Bence onlar fazla yiyorlar. Gazli icecek, hazir paket gida sifir. Tatlisindan , boregine her seyi evde kendim yapiyorum. Inan 9 yildir 48kg'yum. Tavsiyem, haftada 3 kez spor, az porsiyon ve fazla kafaya takmama.
    Sevgiler,
    Deniz

    YanıtlaSil
  7. Ahh ahh bende aynı mantık, Yok daha emziriyorum hele bir emzirmeyi bırakayım, yok 1 yıl dolsun. Gel gör doğumda aldığım 14 kilonun sadece 6 kg gitti. onun da 4ü doğumda, zaten 70 civarı hamile kalmıştım. Boy desen yok :) Oğlumla çekilmiş fotograflarım ise sayılı.. çoğunda yokum, Aile fotografı çekinince de hiç beğenmiyorum. Bir ara XL to XS'i yazıyordun. takip ediyordum bende.. dedim galiba bıraktı. Arkandayız gececim, bizi de gaza getir. takipteyiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekrar yazacagim xl to xs ye bu sefer olacakinsallah

      Sil
  8. Aynı düşünceler aynı hedef bırakmazsan oluyor da. 6 verdim kaldı bir 6 daha. İnsan kendini bırakmamalı sonu gelmiyor çünkü. Destekliyorum ve eminim yaparsın....

    YanıtlaSil
  9. Mevsimlerden Roma'ya bir bakın derim.

    YanıtlaSil