9 Ocak 2013 Çarşamba

# bebek giyim # bebek kıyafetleri

Madem Tekstil Cennetisin Peki Neden Pahalısın

Geçen yaz gidişimde de bu yılbaşındaki gidişimde de kızıma Türkiye'den kıyafetler alayım diyorum, hani tekstil cenneti ya ucuzdur diye. Her iki seferde de elim boş geri döndüm, girdiğim her mağazada dudaklarım uçukladı, ne kadar pahalı bebek kıyafetleri öyle. Slovakya'da ekonomik düzey sebebiyle her çok şey diğer avrupa ülkelerine göre daha ucuz, hele indirime denk geldiğinde ise kıyafetler oldukça hesaplı oluyor.

Burada sadece bebek giyim üzerine mağazalar yok ya da henüz ben görmedim. Bazı avm lerde butik gibi dükkanlar var ama bebekle ilgili diğer eşyaları daha çok bulundurduklarından kıyafet çeşitliği az oluyor. Biz de herkes gibi F&F, H&M, C&A ve M&S nin çocuk bölümlerinden alışveriş yapıyoruz. Hatta burda insanlar giyime öyle düşkün ki bebek reyonları bile (özellikle kızlarınki) hemen tükeniyor :)

Bu zamana kadar hep sezon başı almak zorunda kaldık kıyafetlerini. İlk defa kış sezon indirimlerini kaçırmayıp, önümüzdeki yıl için alışveriş yapmaya karar verdim ve bir kısmını aldım. Önümüzdeki kış sezonu kızımın 18-24 aylık dönemine denk gelecek. Bu döneme ait kıyafetlerin indirimde olanlarından aldım geçen hafta sonu F&F'den. Diğer mağazalara da bakıp birkaç şey daha alacağım.

Kafamda bir ihtiyaç listesi oluşturdum. 
Çıtçıtlı badi ya da atletler (5-10 adet),
birkaç takım pijama yada tulum, 
günlük evde giymesi için ince penye uzun kollu tişörtler (ev sıcak oluyor kalın kazak giydirmiyorum, soğuk olursa üzerine yelek yada hırka mont gibi şeyler daha iyi)
Evde giymesi için eşofman altları (3-4 adet)
Dışarda giymesi için biraz süslü bişeyler, alt üst takımlar (3-4 çeşit, etek bluz olabilir, tunik olabilir vs)
Dışarda giymesi için pantalonlar (2-3 çeşit)
Bir iki adet hırka, eşofman üstü gibi montlar.
Dışarsı için kalın mont ya da tulum.
Şapka eldiven (denk gelirsem alırım ama ben de örüyorum)
Çorap, kilotlu çorap
Ayakkabı (önceden almayacağım, henüz yürümediği ve o zaman yürüyeceği için bunu şimdiden almak uygun olmayabilir)
Ev patikleri (2 adet kadar)

Bu listenin hepsini şimdiden almayabilirim elbet ama sınırlarımı belirlemek gördüğüm her sevimli kıyafete saldırmamı engelleyecek. Aşağıdaki resimde aldıklarımla bu listeden bazıları elenmiş oldu. 

1 paket (5 li) çıtçıtlı badi -18-24 ay arası
1 paket (3 lü) çıtçıtlı badi -12-18 ay arası (evde 2 tane bu ay aralığı için var)
2 tane kadife pantalon, pembe ve lacivert içi penyeli
1 tane eşofman altı, lacivert, yumuşacık bir kumaşı var.
2 tane ince penye uzun kollu üst
1 tane penye tayt-uzun kollu üst takım 
1 takım fırfırlı etek penye üst takım
1 adet polar kapşonlu hırka
Polar şapka eldiven takımı
Kedili ev patikleri


Bütün bu kıyafetler yaklaşık 50 euro tuttu ki Türkiye'de girdiğim mağazalara bakınca oldukça hesaplı. Chicco, mothercare gibi mağazaları geçtim, Yumurcak, Miniço gibi yerel markalar bile çok pahalı geldi bana. Siz kıyafet işini nasıl çözüyorsunuz merak ediyorum.

15 yorum:

  1. LCW her zaman uygun hele indirime girince daha uygun. Dİğer mağazaların ise sezon sonu indiriminden bir sonraki sene için alışveriş en iyisi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LCW ye baktım ama indirime girmemişti o yüzden pek alamadım

      Sil
  2. türkiyede çooook uygun fiyatlı mağazalar var ama bilmek lazım.. Öyle avm yada marka mağazalara hiç gitmem ben misal.. Merter osmanbey kısmen eminönü gibi yerlerde toptan ve perakende mağazalar var.. Buralardan alıyorum kızıma.. birde salı pazarı ile fatih çarşamba pazarından çok alışveriş yapıyorum.. 50 euro ya bu aldıklarının iki katını bahsettiğim yerlerden alabilirsin.. Birdaha gelmeden önce iyice araştırmanı tavsie ederim .. Bi bilen ilede gitsen bulursun.. Aldıklarını güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebekten önce çarşamba pazarına ben de giderdim ama bebek eşyaları sokaklarını bilmiyorum bak :) bir dahaki gelişimde tavsiye ettiğin yerlere de bakacağım teşekkür ederim

      Sil
    2. Gelmeden önce bana yazarsan ayrıntılı bi şekilde adresleri yazar mail ile yolarım sana ;)

      Sil
  3. Merhaba, çocuk kıyafetleri garip bir pazar gerçekten...Kendime 50 Tl'ye hırka alsam, aynının çocuk versiyonu 60 Tl oluyor, nasıl bir mantıksa artık!!İlk dönemler bebek boyutunu tam tutturamıyordum ama alıştım. Sezon sonu bir sonraki dönemde giydirmek için muhakkak alışveriş yapıyorum. Benim favorim F&F, Kipa'dan alıyorum ve çok memnunum. Hem modeller şirin, hem de indirim dönemi avantajlı. Özellikle çıtçıtlı badileri çok işime yaradı, üstelik sünme, sarkma vs olmadı. Artık eşe dosta da oradan hediye alıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. badilerden çok memnunum bende yıkadıkça sertleşmiyor hep yumuşacık ve yakası paçası çarpılmıyor kesinlikle

      Sil
  4. Türkiye'de ben ve çevremdekiler dahil sanırım en çok LCW'den alıyoruz. Uygun oluyor. Desen ve renk olayı güzel. Belli markalar var onları nerde bulursam alıyorum. Önemli olan markası. İki kızım var. Maria Rose, İncity, Şeker Kız gibi markaların kız kıyafetleri genelde güzel. Leke tutmuyor. Tabi biraz fiyatı yüksek olanlar. Çok ucuz olanlar genelde rengini kaybediyor.
    Şimdi ucuzladı her şey. 10 yıl önce bebek bezi, ıslak mendil, bebe kıyafeti şu andaki ile aynı fiyattı. Hatta bazı şeyler daha pahalıydı.
    Aman evlatlarımızın canı sağolsun. Kazanılan para ne için sanki ...
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  5. Ben de birkaç hafta sonra doğacak oğlumun alışverişi için C&A mağazasının çocuk reyonunu çok sevdim. Diğer marakalara göre oldukça uygun ve şık giysiler mevcut. Tabi badi, hastane çıkışı vs. için Eminönü'den uygunu yok.

    YanıtlaSil
  6. Önceleri bebek markalarını alıyordum,Aziz Bebe,Ufaklık,Bebeto gibi tabi bunlar badi ,tulum ,patikli alt falan yapanalr.Büyüdük,biraz mothercare'a kaydık.Baktım olmuyor aldıklarım kısa süre içinde küçülüyor ,bayramlık i gezmelik gibi ihtiyaçları mothercare,panço,Andy wawa,mammaramma alıyorum.Günlük giyim,eşofman ,sweatleri en çok artık LCW'den alıyorum.Birde şu Kipa'da satılan F&F tekstilin ürünlerini alıyorum ,hele indirimde ondan ucuzu olmuyor.İnanki bazen acıyorumgiysiye verdiğim paralara ama insanda özeniyor.SAğlıkla giysin Dila cicilerini, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok haklısınız.Bende söylediğiniz markalrı yurtdışını gittiğimde istiflemeye çalışıyorum.Özellikle eşofman takımlarıfalan indirimde iken burdaki işört fiyatına geliyor.Üstelik daha kaliteler.F&Fde Kipada var en son indirimdeyken ordanda güzel şeyler alabildim.

    YanıtlaSil
  8. Bayılıyoruz maaşı bebişe geliyoruz canım benim zor işler bu ülkede her iş olduğu gibi bu işte zor maalesef
    o aldıklarını minik güle güle kullansın sağlıklı günlerde
    severim yanaklarını
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. amanda güle güle giysin dünyanın en tatlı böceği eminim ona çok da yakışır:)mucuk.

    YanıtlaSil
  10. Bende Bursa'ya gidince almaya çalışıyorum.Daha çok seçenek var diye.Ada daha doğmadan bir sürü pahalı marka kıyafetler aldık.Hem teyzesi hem babaannesi de aldı üstelik.Ama tam ayı yaşı hesaplanmadan alındığı için giyilmeden kaldırıldı.O yüzden fazla pahalı şeyler almıyorum artık.Çanakkalede daha çok kipadan alıyorum F&F marka kıyafetlerden.İndirimsiz bile olsa çok pahalı değil bir kısmı.Burada fazla seçenek de yok.LCW var ama kızılay dağıtmış gibi büyük küçük herkes oradan giyinince, birde küçük yer çok pişti oluyoruz:)) Pek almamaya çalışıyorum, ama beğendiğim bir şey olursa alıyorum tabii.Sonra Bursa - Mudanya da pazardan çok şey aldım Ada ya, Ç.kaleden de pazardan aldım, pijama, kilotlu çorap, çorap.İhraç fazla ve kaliteli çıktı aldıklarım.Hemde ucuz:))


    YanıtlaSil
  11. Bende pazarları tavsiye edebilirim. Birde merterdeki o ana caddede fuar baby vardı. onun sepetleri olurdu dükkan önünde süper kaliteli şeyleri çok uyguna alıyordum. büyüğünküleri hep oradan aldım.

    YanıtlaSil