25 Ocak 2013 Cuma

# felt doll # keçe

Keçeden Bebek

Geçen gün twitterda Helo ile aynı zamanlarda doğanların şimdiden (daha 2 ay var) doğum günü hazırlıklarına başladıklarını okuyunca beni bir telaş aldı. Meğer süslemeler, pastalar falan önceden sipariş verilmeliymiş. Kısmet olursa yaş günü için tekrar İstanbul'a gitmek istiyoruz ama daha bilet bile almadık, her şey belirsiz iken yine de bir gece uyumadım araştırma yaptım, kafamda doğum günü için bir plan hazırladım, listeler yaptım.

O gün herkese el yapımı bir hediye vermek istiyorum ne yapsam diye düşünürken, elimde de bir miktar keçe olduğunu hatırlayarak (burda her çeşit malzeme bulamıyorum malesef) keçeler ile ne yapsam diye araştırdım. Daha  önce farklı zamanlarda karşıma çıkan keçe bebeklerin hediye olarak hoş olabileceğini düşündüm ama bunun için önce deneme yapmam gerekiyordu.

Ben bilgisayara Etsy'den kaydettiğim resimlere bakarken, kızım onları tutmak isteyince o uyurken hızlıca bir tane hazırladım, uyandığında çok sevindi ve hapur hupur yedi :) Hatta o zaman gözlerini bile dikememiştim ve daha bitmeden gazi oldu bebeğimiz. Şimdi severek oynuyor ve gülerek bana gösteriyor anne bak bebeeek dercesine.

Etsy'de şablon dökümanlardan satın alıp muntazam şekilde yapmak mümkün, Ben kendim kağıda çizdim ve pek tabi ki simetrik olmadı, keserken düzeltmeye çalıştım ama galiba düzgün bir kesim için özel bir makas gerekli, o da pek düzgün değildi. Bir de yüzde ve kollarda kullandığım keçe sentetik değil gerçekmiş, tülerdi ve dikiş yerlerinden ayrılmaya başladı kızımın elinde :)

İndirdiğim resimlerdeki kadar mükemmel olmadı ama düzgün bir şablonla başka bir tane daha deneyeceğim ve eğer hoşuma giderse hediye olarak yapacağım. 2 gecede bir tane yapsam 2 ayda 20-30 tane yapabilirim diye umuyorum.

3 yorum:

  1. Cok guzel olmus o kusurlari biz gormeyiz bizde isteriz:) benimde bir haftadir aklimda dogum gunu icin neler yapabilirim diye benimki boyle boyumuzu asan cinsten olmaz tabii:) saka maka kizlar yasina yaklasti maasallah onlara buyuyorlar valla.
    Birde o tombis parmaklari ye benim icin :))
    Nes

    YanıtlaSil
  2. Ay çok şeker bu keçe-bebek, eline sağlık! Hem el emeği, hem sevgi veriyorsun, daha güzel hediye düşünemiyorum. Bir de, bizim çocukluğumuzdaki bez bebekleri hatırlattı, o kadar Barbie falan da vardı ama o bez bebeklerin yumuşaklığı, sıcaklığı, kokusu bir başkaydı..

    YanıtlaSil