4 Ekim 2012 Perşembe

# Helodünya # Helodünya Büyürken

İki yaş Sendromu Altı Aylıkken Başlar mı?

Merak ediyorum çünkü bizim Helocan benzer davranışlar göstermeye başladı. Belki de huyu suyu böyledir, zaten karnımda belliydi inatçı kişiliği bir türlü dönmemişti bıdık.

Dün mesela emziğini ters emiyordu, altta olacak kısım üste gelmiş şekilde. Ben de çıkarmadan döndürdüm ağzında. Sen misin döndüren bir kızdı bir kızdı çığlıklara attı. Ben de tekrar ters çevirdim :/

Uyumaya hazırlanırken daha rahat etsin diye yastığını battaniyesini falan düzeltiyorum. Çünkü bazen battaniye altında kalmış oluyor. Yine kızıyor hanım yeniden tepinip kendisi bir pozisyon ayarlıyor.

Bazen de yanağından öpünce kızıyor. Neden öpmüşüm yine bağırmalar. Tamam tamam özür dilerim diyorum susuyor.

Bazen ise oyuncaklarını düzeltiyorum, alıyorum koyuyorum falan yine kızıyor. Kendi yapacakmış yaramaz.

Bu hallerini görünce Cem'le şaşırıyoruz. Daha şimdiden böyle ilerde napıcaz diye. İstemediği bir durumda bir çığlık atıyor tamam :) Umarım bu huyu gelip geçicidir.

10 yorum:

  1. Evet sanki biraz inatçı ama sizinde ondan bir farkınız yok galiba.Çocukla niye inatlaşıyorsun , emziğini öyle emmek istiyorsa yada kendini öptürmek istemiyorsa neden aksini yapıyorsun inatçı anne?

    YanıtlaSil
  2. haha, emzik kismina çok güldüm, çünkü ben de ters emiyormusum, düzeltseler bile dilimle yine ters ceviriyormusum! :)

    kendini öptürmek istememesi kötü biraz, nasil duracaksin öpmeden :)

    YanıtlaSil
  3. Al benden de o kadar! Her şey onun istediği gibi olacak. Kucak istiyorsa, kucak! Emmek istemiyorsa, istemiyordur, süt iznimin yarım saat olmasının bir önemi yoktur, hatunun gözüne baka baka sağarım. O kumanda elinden alınamaz çünkü renkli düğmeleri vardır ve TV bir açılır, bir kapanır.

    YanıtlaSil
  4. oooo erkenci sizinki umarım geçicidir.ve evet 2 yaş sendromu tam da böyle bişi:)

    YanıtlaSil
  5. o özgür ve hırçın kız olacak hıh::))))

    YanıtlaSil
  6. Aman tanrım diyorum o zaman bende:) Ada' da öyle.Babasıyla şok oluyoruz, bu ne sinir böyle diyoruz:) Mama sandalyesine pat pat patlatıyor istediği olmayınca, elinden alınınca falan:)

    YanıtlaSil
  7. değişir demeyi isterdim ama pek mümkün olmuyor en azından benim ki öyle aynen bebekliğindeki gibi devam ediyor şu an 3 yaşında:)

    yemekbiraşkın görüntüsünü değiştirmek istiyorum uygunsanız haberleşebilirmiyiz.. sevgilerimle seval

    YanıtlaSil
  8. @yemekbirask mail adresime mesaj attınız mı bilmiyorum bir süredir bakamadım tasınma nedeniyle atmadıysanız oradan irtibata geçebilirsiniz tema ile ilgili

    YanıtlaSil
  9. kizin benimkine benzyormus biraz, giydirdiklerin de benim kizin giysilerini andiriyor :) kocanin da ismi cemmis, aa bu ne ya ayni ben dedim sasirdim :)

    bence daha alti aylikken bu kadar karakterli olmasi harika. ben bayiliyorum boyle cocuklara :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de bu ay ayni seylerden muzdaribim.Meger gelisme atagiymis.Kemikleri gelisiyir buda zaman zaman canlarni yaktigi icin agresif olabiliyrolarmis.Baris uyumuyordu bizim sorunumuz uykusuzluktu pozisyon ayarlayamyordu , simdi biraz iyi bakalim ama 14. aya kadar devam edermis bu gelisme atagi denen sey.

    YanıtlaSil