11 Ekim 2012 Perşembe

# ben # diyet haberlerim

Diyet Halleri

Bu haftasonu 15 gün olacak yeni eve taşındık. Elbette ki kira, burda satın almamız mümkün değil zaten. Önceki ev çoook eski olunca ve Helo da hareketlenmeye başlayınca yeni ev aramaya başlamıştık. Fakat öyle hemen ev bulunmuyor burda. Nispeten ufak bir şehir olduğu için ev ilanları seyrek çıkıyor, çıkanların içinden biz beğenmiyoruz ya da onlar bizi beğenmiyor (vergi kaçırmak için sözleşmesiz kiracı arıyorlar, bize de polise vermek üzere sözleşme lazım).

Bu evi 2 ay önce internete ilan düşer düşmez beğenip aradık, aynı gün karar vermemizi istediler başka talipler varmış, tamam dedik oldu. Şansımıza ya da kızımın şansına bilmiyorum nadiren olabilecek bir şey oldu. Evdeki mevcut eşyalar kiracıya aitmiş, kiracı çıkacak ve ev sahibi evi baştan sona döşeyip yeniden kiraya verecekti. Çoğu ev eşyalı oluyor ama kullanılmış eşyadan ziyade böyle sıfır eşyalı eve yerleşmek milyonda bir ihtimal. Evi görmeğe gittiğimde adam sordu ne istediğimi. Ben de şuraya L koltuk, şuraya tv ünitesi falan derken kendimi yeni gelin gibi hissettim.

Öncesinde evde biraz tadilat yapıldı, yerler gıcır gıcır parke oldu (kızı yere salabilirim), pencereler değişti (cam silmeye gerek kalmadı), badana yapıldı (rengi biraz koyu buldum ama mis gibi tertemiz) ve eşyalar alındı. En hoşuma giden ise artık bulaşık makinam var ve 30 yıllık çamaşır makinesinden sonra beni çok sevindirik eden dijital bir çamaşır makinem. Gerçek temizliği unutmuşum valla. Bir de neredeyse kuru çıkıyor ya, eski makine de şırıl şırıldı :p Bütün kıyafetlerimizi yeniden yıkadım, her gün çamaşır yıkayıp katlamaktan fenalık geldi ama olsun az kaldı :p

Biz adama mobilyalar ile ilgili bir liste verdik internetteki resimlerden. Ben biraz ekonomik olsun diye basit şeyler seçmiştim. Ancak adam bazı şeyleri almış biz listeyi göndermeden önce ve bir çoğu   önerilerimizin çok üstünde modeller. Evi gerçekten kaliteli döşemiş. Hem beyaz eşyalarda hem mobilyalarda. Tam olarak yerleştiğimizde resimlerini de koyarım.

Bunca şey yazdım, diyetle ne alaka diyeceksiniz. İşte yeni evde ev sahibi yatak odasında bir duvara boydan boya, kapının üstü ve yanını da içine alan bir gömme dolap yaptırdı. Dolabın kapakları sürgülü ve bir tanesi yerden tavana kadar ayna ve o aynalı kapak da tam benim yattığım yerin karşısında.

İnanın eskiden bu kadar çok kendimi görmüyordum, şimdi sabah akşam, gün içinde milyon kere kendimi görünce, yataktan kalkarken katman katman olmuş göbeğim gözüme batınca artık diyete başlamalı, güzelliğinden yanına yaklaşamadığım slovak kızlarıyla yarışmalı dedim ve pazartesi başladım.

Tabi kendimi bu kadar bakımsız ve salmış görünce, kızımdan özür dileyip daha bakımlı olmaya da karar verdim. Bütün gün onun yüzüne bakınca ben nasıl aydınlanıyorsam, onun da annesini güzel görmeye hakkı var. En azından onun için çabalayacağım.

Kendimi motive etmek için bir blog açtım: XL to XS. XS olmam zor ama olabildiği kadar artık. Birkaç blogger arkadaş tesadüfen aynı anda diyete başlamışız ve birbirimize hesap veriyoruz. katılmak isteyen olursa bekliyoruz.

15 yorum:

  1. 66 günlük anne olan ben doğum sonrası verdiğim kiloları yeniden almaya başladım tehlike çanları çalmaya başladı acilen başlamalıyım bende :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emziriyorsan diyet konusunda çok aceleci olma bence, fakat ben de hem emzirip hem zayıflamaya çalışanlardanım. diyet blogumda verdiğim linkteki siteden faydalanacağım sen de göz atabilirsin, emzirip zayıflayan birinin sitesi

      Sil
  2. dösenmis ev cok iyiymis ;) hayirli olsun, güle güle oturun yeni evinizde Gece'cim!

    diyet icin söyle bir sey önerebilirim, belki yardimci olur http://www.shapeupclub.com ben 2.5 haftadir kullaniyorum, bakalim sonucu 10 hafta sonra görücez. Esimde ise yaradi ve cok memnun kaldi. Aslinda iphone uygulamasi bu ama benim iphonum olmadigi icin bilgisayar üzerinden kullaniyorum.

    sevgiler!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen bakıyorum siteye ama sizin diyete ihtiyacınız mı var yahu ne güzel görünüyorsunuz

      Sil
  3. evin resimlerini çok merak ettim bak şimdi. bu arada nar ve elma kaçamağı yaptım bu gece saat 9da. çok mu kötü olmuş :(

    YanıtlaSil
  4. aman ne güzel dayalı döşeli tertemiz ev kiraları merak ettim
    sibel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski ev 350 euroydu bu 430, slovakya birçok avrupa ülkesine göre ucuz bir ülke

      Sil
    2. iki evde de ısınma elektrik ve suyun fiyata dahil oldugunu söylemeyi unutmuşum

      Sil
  5. Canim ihtiyacim yok gibi görünebilir ama 6 yil önce aldigim elbiseyi tekrar giymek isteyince bu aci gerçekle karsilastim :) o elbiseye girebilecek kadar versem yeter :) zaten daha fazlasini site de kabul etmiyor, BMI ye göre hesapladigi gibi, günlük en az bu kadar kalori almaniy sart diyor. Esim de ameliyat sonrasi aldiklarini verdi. insallah sana da yardimci olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah hepimiz istediğimiz kilolara döneriz :)

      Sil

  6. Güle güle otur canım,insanın şansı çocuğuyla artarmış.Helocumun gözlerinden öperim.XS için başarılar...

    YanıtlaSil
  7. esyali ev kiralams fikri guzelmis gulu gule oturun insallah.benim hamilelik kilolarimin cogu gitti ama son 4kilo kaldi.kolayliklar dilerim

    YanıtlaSil
  8. Yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun. Yeni ev yeni eşyalar tertemiz duvarlar ve gıcır gıcır parkelerle yeni hayat harika gelmiştir eminim. Benim hala bulaşık makinem yok ayyyyy bazen fenalık geçiriyorum. Ama çamaşır makinesi büyük bir nimet. Artık koşullar daha güzelleştiği için daha mutlu mesut günler geçirmeni diliyorum. Eşyalarınızın güzel olması da büyük şans.Çok ama çoook sevindim. Şansın hep böyle olsun:) Kuzunla bol gülücüklü günler diliyorum. Diyet günlüğünü de takip edeceğim. Ben ne güzel 5 kilo vermiştim yine aldım, tartıya çıkmaya tırsıyorum şu anda. Belki ben de bir gaz sizinle birşeyler yaparım:):)En azından umuyorum:) Kocaman sevgiler öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  9. İnanın böyle bir ev sahibi olduğunu okuyunca inanamadım desem.
    Hayırla, ağzınızın tadıyla oturun.
    Kilo işine gelince de, o sorun hep bizimle birlikte, hayatımızın bir parçası gibi ne yazık ki:)

    Segilerimle...

    YanıtlaSil