18 Nisan 2012 Çarşamba

# Helodünya # Helodünya Büyürken

Günler Hızla Geçiyor


Zamanı yakalamak imkansız olmaya başladı ama hiç şikayetçi değilim. Günüm gecem önüm arkam aklımın her köşesi Helo oldu artık. Evimizin dışında bir hayat var mı dünyada neler oluyor farkında bile değilim. Twitterdan ve bloglardan okuduğum kadarıyla biliyorum dünyayı.

Yazacak çok şey var ama şimdi toparlayamıyorum nedense. Kızım uyrken unutmak istemediklerimi not edeyim dedim. Twitterda bazen paylaştığım resimleri ekledim bu yazıya.

Lohusalık nasıl gidiyor derseniz, pek lohusa olmadım ben. Ne yeni bir gecelik giydim ne bir kırmızı kurdele adetini yerine getirdim. Yalnız olduğumuz için pek de umursamadım doğrusu. Duygusal olarak kendimi melankolik hissettiğim zamanlar oldu ama salmadım kendimi. Toplamda 4-5 kere ağlamışımdır bu güne kadar. Yalnız bir tanesi baya içliydi, belki çocukluğumdan beri öyle içimi çeke çeke ağlamamışımdır.

Ağlama nedenlerim genelde özlemdi. Kendimi yetersiz hissetme, yorgunluk, bunalma gibi sebepler değil de yakınlarıma olan özlem. Bir de bu özlemle içim kavrulurken onlardan gelen "ne zaman geleceksiniz" sorusuna karşı nasıl cevap vereceğimi bilememem. O kadar çok gitmek istiyorum ama biraz kızımın büyümesi, hayatımızın düzene girmesi lazım. Bir de pasaport işlemleri var tabi. Böyle hasretle içim kavrulurken, kızımı sevdiklerime göstermek, kucaklarında görmek isterken, anneme sarılıp bende anne oldum diye ağlamak isterken, sorulara karşı güçlü olmaya çalışmak ve onları teselli etmeye çalışmak çok üzüyor beni. Tek ağlama sebebim bu oldu ve asıl teselliye ihtiyacı olan benim aslında. Yazarken yine doldu gözlerim bak, neyse. Kısmetse gideceğiz elbet.

Emzirme konusunda ise her telden çalıyoruz. Hastanede başta çok güzel emiyorken, sonra almamaya başladı, biz de çözümü silikon uçlarda bulduk. Fakat onunla da ilk başlarda sıkıntı yaşadım, yapışmıyordu yada ben yapamıyordum. Eve gelince bir süre biberon ile verdik sütü çünkü ağlayınca babası dayanamıyordu. Zayıf olduğu için de pek zorlamak istemedik, karnı doysun ve toplasın diye. Sonra ilk açlık hissini biberonla giderip, daha keyifli olduğu zamanlarda silikon uçlarla verdim aldı. Göğüs uçlarım hamilelikte normaldi ama doğumdan sonra süt dolunca çok küçük kaldılar. Yine de sabrettim ve ara ara silikonsuz da denedim. Şu an her şekilde emiyor çok şükür. Keyfine ve bazen de bizim keyfimize göre tabi, biberonla, silikonlu veya silikonsuz meme ile besliyorum.

Biberon olarak Tommee Tippee kullanıyorum. Haplarımın içinden promosyon olarak çıkmıştı çok memnun kaldım. Bir tane de MAM marka aldım ama diğerleri önceliğim. Eskiden hayal ettiğim gibi geceleri bir seans babası besliyor. Biberon uçları anne memesine çok yakın tasarlandığı için şimdilik sıkıntımız yok.

Emzirme ile ilgili bir not düşmek isterim. Memeyi almadığı zamanlarda (ki çok normal şekilde emerken birden bire aniden vazgeçmişti, inatla kendini itiyor, memeye yaklaşmıyordu bile) ablam bir tavsiye verdi. Meğer bebeğe nazar değdiği gibi memelere de nazar değebiliyormuş, oku dedi.  Ben ve eşim okuduktan sonra ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi emmeye başladı. Mucize gibiydi. Belki de lohusa cinleri gibi meme cinleri de vardır (kem gözlere, kem fikirlere şiş). Yani aklınızda bulunsun, eğer meme almıyor, sütünüz azalıyor, yada yetmiyor ise memelerinizi okuyun anacım. Size bir bilim adamından çoook bilimsel bir tavsiye :) Anne olunca bilim milim kalmıyor vallahi.

Sütlerden midir nedir, Helo'nun dudakları çok kurumuştu. Yanda görülen dudak kreminden aldık kızıma. Sürüyorum kurudukça. Daha şimdiden süse püse başladık :)

Uykularımız zaman zaman bozulsa da fena değil şimdilik. Dikkat ediyorum da karnımdaki uyku düzeni doğduktan sonra da devam ediyor. Karnımda iken de iyi uyuyordu. Tabi uykusunun iyi olması için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Ninniler masallar söylüyoruz, babası ona çeşitli şarkılar dinleterek tepkisine göre bir albüm bile hazırladı. Yediklerime dikkat ediyorum, geçende kahve içeyim dedim uyumadı mesela. Meğer kafein sütten bebeğe geçiyor ve onun vücudunda 96 saat kalıyormuş. Ne kadar canım çekse de içemiyorum artık, kıyamıyorum. En önemlisi de annenin huzuru imiş ki, dikkat ettim de ben gergin isem o da geriliyor.

Uyandıktan sonra gerinirken sırtına masaj yapıyoruz bayılıyor. Bir de elime alıyorum, başını geri atarak ters köprü yapıyor, çok hoşuna gidiyor öyle durmak.

Eğer kaşları çatılmış ise, bu yorgun olduğunun ve başının ağrıdığının işaretidir. Hemen kaşlarına ve başına masaj yapıyorum. Eskiden yeğenlerime de yapardım ve işe yarardı. Kaşlar normale dönene kadar devam etmeli masaja. Bebeklerin çatık kaşlarla uykuya dalması neredeyse imkansızdır.

Her gün çamaşır yıkanıyor neredeyse. Çünkü kıyafetlerimizin çoğu çok büyük geldi. Biz de birkaç tane 0 month yazan bedenden tulum aldık. Benim aldıklarım genelde 0-3 aydı, onlar bile büyüktü. Şimdilerde toplamaya başladı ama hala üç beş tane kıyafeti giydiğimiz için sürekli yıkamak gerekiyor :) Bir de bebek mendilleri var ya durmadan kirleniyor onlar, 12 li set almıştım, günde ona yakın kirleniyordur kesin. Tabi biz ay yere düştü, ay tozlandı vs diye biraz abartıyor olabiliriz :)

Bugüne kadar Pampers Premium Care kullandım. Dün liners siparişimiz geldi ve yıkanabilir bezlere başladım bu sabah. Şimdilik minik poposuna kıyamadığım için sürekli değil de ara ara kullanacağım. Sabahtan beri üç kez çişli bez değiştirdik ama sonra hazır bez taktım. 2 saatte bir değiştirmem gerektiğine karar verdim ama uzun süre uyuyacağı zaman ıslak kalsın istemiyorum. Bu yüzden geceleri de hazır bez kullanacağım şimdilik. Zaten geceleri uykuyu bölmemesi için mecbur kalmadıkça bez değiştirilmemesi tavsiye ediliyor.

Henüz anne kız dışarı çıkamadık yalnız ama babasıyla çıkıyoruz. Arabada ve bebek arabasında gezmeyi çok seviyor, dışarda hep uyuyor. Havalar hala çok sıcak olmasa da (10 derece civarı) temiz hava almasına özen gösteriyoruz. Sabahları balkon kapısını açıp bakınıyor ve soğuk temiz hava soluyoruz beraber.

8. günde göbeği düştükten sonra, bir gün arayla banyo yaptırmaya başladık. Bebek için aldığımız küvette, plastik bir derece var ve suyun sıcaklığını ordan ayarlıyorum. Banyodan ziyade çıplak kaldığı için ağlıyor başlangıçta sonra banyo sırasında hoşuna gidiyor. Küvette denedikten sonra bir kere de babasıyla banyoda yıkamayı denedik ve daha kolay oldu. Şimdi babasıyla birlikte yıkıyorum ikisini :) Sonra da hemen sarıp sarmalayıp yatak odasına koşuyoruz, saç kurutma makinası ile ısıtarak giydiriyoruz. Başlarda tirtir titriyordu ama şimdilerde hafif eti de dolduğundan daha az üşüyor. Evin sıcaklığı genelde 23 derece oluyor ayrıca bir ısıtıcı çalıştırmadım ama, ablam daha da ısıtmam gerektiğini söylüyor. Bu konuda görüş alabilirim sizlerden.

Her geçen gün yeni şeyler öğrenerek, yeni duyguları yaşayarak keyifle geçiyor günlerimiz. Evlendiğimiz ilk zamanlarda hiç çocuk düşünmeyen biz, iyi ki olmuş, keşke daha önce olsaymış diyoruz. Bu lafı kocacımın ağzından duydum ya, hem inanamıyorum hem de inanılmaz mutlu oluyorum. Darısı tüm anne baba olmak isteyenlerin başına. Allah gönlünüze göre versin inşallah.

Of yine ne uzun yazmışım. Buraya kadar okuma sabrı gösterdiğiniz için teşekkürler

64 yorum:

  1. Ayy gene ne güzel okudum keyifle. Maceralar süper:)Hele meme okuma olayına bittim ama ben de yaparım eminim dediğin gibi anne olunca bebiş söz konusu olunca neler neler yapıyor insan. Sonucu güzel olmuş ya gerisi boş:) tırnakları maşallah çok güzel uzamış canım ya pamuk gibi:)herkes senin söylediğini söylüyor keşke daha önce olsaymış diye vardır bunda bir hikmet diyorum içimden herkes söylediğine göre demek öyle:)Yine de korkuyorum valla. Hele mini mini bir bebişe banyo yaptırmaktan pek bi korkarım gün aşırı yıkamak çok değil mi ya öyle imiş normali ama şaşırdım ben yahu kirlenmiyordur bile ki o mis gibidir heehee:)bir de şu banyo sonrası yağlar pek iyiymiş arkadaşlarım söylemişti uykuya geçişi de kolaylaştırıyormuş tenine de iyi geliyormuş bazen su tahriş ediyormuş çünkü pamukları:)öpüyorum kuzuyu:)çok kolaylıklar ve mutlu mesut zamanlar diliyorum:) yeni haberlerini de bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya tuğbacım, meme olayına bende şaşırdım ama işe yarıyor, hatta ablam örneklerle desteklemişti sözünü. Hiç korkmana gerek yok çünkü bir günde olmuyorsun ki anne hepsi mecbur kalınca öğreniliyor. banyodan sonra kremlerimiz yağlarımız hep var ama üşüyecek diye acele acele yaptık hep daha pek keyif olmadı :)

      Sil
  2. O ELLER AHH NASIL DA ÇABUK BÜYÜYECEK , LOKUM GİBİ ,GÜLLÜ LOKUM ,PEMBE PEMBE ,gül kokulu .canım benim
    kes annesi artık tırnaklarını,yüzünü çırmıklamasın .
    ilk zamanlarda bende banyo suyuna derece ıle bakıyordum ,en iyisi.
    oda sıcaklığına gelince yeterince sıcak 23 derece.hatta 21-22 diyorlar ama sen yınede duruma göre bakabılırsın.gercekten sıcağı sevmiyorlar.hele emerken çok fazla enerji harcadıklarında çok terliyorlar , özellikle emzirirken gece yataktan bile kalkmış olsak ben hiç birşey örtmüyordum ,rahat rahat emiyordu.Çocuk terler içinde kalıyor.Psikolojik olarak annem ve kayınvalıdem hemen bir yelek bir battaniye ellerinde gelselerde ben hiç örtmedim.Zaten oğlumun üşüyen bir tip olmasınıda istemedim.Hiç şapka takmadan büyüttüm.Söylenenler doğru ; kendinden bir kat fazla giydir yeter,yetiyor

    Size kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, tırnaklarının bazıları kendiliğinden kırıldı, kalanları da biraz önce kestim. Fazla giydirmiyoruz biz de ama bazen çok titriyor banyodan sonra falan acaba soğuk mu diyorum ev ister istemez.

      Sil
  3. bu arada unuttum.Annem kimsenin yanında memeni açma diyordu emzirirken.NAzar değer.Sütüm şöyle geliyor , bebeğim emiyor deme.Ehh işte emmeye çalışıyo , uğraşoyoruz de nazar değer ,dediler.Sende tut bu sözleri ve her gün dualarını eksik etme .Allah'a emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece emme konusunda değil her konuda öyle, yok iyi uyuyor yok çok uslu falan dememek lazım ben de dediğim zaman illa ki nazar değiyor, her çocuk gibi falan demek lazım, sık sık dua ediyoruz zaten, allaha emanet artık bebeğimiz

      Sil
  4. Çok keyifle okudum yazdıklarını kızım bebek halleri geldi aklıma :)
    Küçük bir öneri sana ; tırnaklarını nakış makasıyla kesmeyi dene daha başarılı olursun.
    Ben ilk kızımın tırnaklarını bebek makasıyla keserken azcık kanatmıştım.Hala tırnaklarını keserken aklıma gelir.Arkadaşımın tavsıyesiyle nakış makasıyla denedim.Kıvrımlı olduğu için daha rahat...
    Sağlıkla büyütürsün inş. TÜ TÜ TÜ MAŞALLAH...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yorum için, ben de tırnak makası aldım ama pek kolay olmuyor ufak bir deneme yapmıştım. Dediğin makaslardan ben kendim için kullanıyorum, onun da tırnaklarını öyle makasla keseceğim, hatta bir eli kestim bile, şimdi diğeri için zaman kolluyorum :)

      Sil
  5. bebegin sirti soguk degilse ellerinin ve burnunun soguk olmasi usudugu anlamina gelmez diyor doktorlar . ama bana gore eller ve minik burun soguksa bebek usuyordur :) cunku ben usudugum zaman burnum ve ellerim soguk olur :) evinizin isisi normalde yeterli bence . ama banyo sirasinda biraz daha sicak olmali bence . soyle iki aylik olana kadar cok narinler sanki :) ya da biz kiyamiyoruz :)

    bir de tirnaklari 40 gun sonra kesin demisti doktorumuz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tırnakların tamamını kesmedim henüz ama kırılıyor zaten kendileri şuan toplamda 4-5 tane uzun kaldı ama ben saklamak istiyorum ilk tırnaklarını bu yüzden akşam iki tanesini kestim. Eller ve burun konusuna ben de katılıyorum, soğuk olduğunda üşüyor gibi geliyor. Evi daha da ısıtmak lazım galiba ama ısıtıcı almadık ve şimdilik sarıp sarmalayıp ve fön makinasıyla idare edicez galiba. Babası da biraz alışşsın diyor.

      Sil
  6. Canım benım,ne tatlı kokuyordur şimidi mis mis.Yazını bır çırpıda okudum okudıkça kızımı büyüttüğüm günler geldi aklıma.Zaman çabuk geçiyor bir bakacaksın kı minik bebiş abla olmuş:) inşallah uzun ve saglıklı bir ömür mis kokulu çilek kıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım, gerçekten güzel kokuyor, başlarda pek alamamıştım nedense. Tabi altına yapınca aman aman öyle güzel kokuyor ki :p

      Sil
  7. Ne tatlı zamanlar bunlar doya doya yaşayın, kırkbir kere maşallah tüm aileye. Kendi acemiliğim aklıma geldi, ne çok uğraşmıştık önceleri sonra gördük ki oğluş bir düzen tutturdu kendiliğinden onun biyolojik saati bizim saatimiz oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fadiş abla, Aslında her hamilelik farklı dendiği gibi her bebek her annelik de farklı, biz de onu gözlemleyerek tutturduk düzenimizi.

      Sil
  8. Ne mutlu size. Allah nazarlardan saklasın. maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, darısı tüm arzu edenlerin başına

      Sil
  9. Yorum yazmistim ama gonderemeden silindi galiba. Normalde emebiliyor bazen ememiyorsa meme cok dolu sert ve gergin oldugundan kavayamiyor olabilir. Bikac damla sagip denerseniz daha kolay kavradigini farkedersiniz.
    Bir de emerken birden kendi geri atmasi emmek istememesi gaz geldiginden olur. Uzun sure emzirirken arada gaz cikartmaniz daha rahat emmesini saglar. Meme degistirirken de arada gaz cikarip oyle devam etmenizi tavsiye ederim. Bunlar hep zamanla ogreniliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen öyle olduğu için gerginlikten ememiyor, sağmak yerine ben de önce silikonlu uç ile veriyorum,zaten bir süre sonra dinlenmek istiyor, meme de boşalınca bende silikonu çıkarıp devam ediyorum.

      kendini atması gazı olduğu işareti onu duymustum ancak bizimki farklıydı. Çünkü hiç emmemiş karnı aç iken yapıyordu, memeye yaklaşmıyor ama biberona saldırıyordu.

      gaz çıkarma işini de sık sık yapıyorum, artık az çok anladım ne kadar içtikten sonra çıkarmam gerektiğini, vakit kaybetmeden çıkarmaya çalışıyoruz

      teşekkür ederim bilgi verici güzel yorum için

      Sil
  10. oy minik kuşumun maceralarına doyum olmuyor ki zevkle okudum.her gece bakıyorum gece yazı yazmış mı diye. ) duygusal anlarını tahmin ediyoruz gelince bol bol ağlak oluruz. akşam anneme yine dedim ev yerleşti birde gülçin burada olsa yatak odasında yatar beşik de ayarlarız gibisinden:)tırnaklarını kesme daha çok körpe zaten kırılıyorlar.banyo olayı iyi fikir hem üşümez hem de temas olduğu için korkmaz:)(en alttaki komşunun bebişi babannesiyle yıkanıyordu hem de her gün)bebiş MAŞALLAH değişiyor aman bol bol oku annesi:)eh buradan ceme ilet 2 cilerin sevgisi daha fazla çok şaşılacak bir durum ama öyle malesef yürek nasıl taşıyorsa bu yoğun sevgiyi anlamıyorum.Allah acılarını göstermesin biraz büyüsün Dilacık 2 ciyide isteriz:P:P mucuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla daha bir aylık olmadan biz de ikinciyi konuştuk ya kendimize şaşıyorum artık :)

      Sil
  11. Gece'cim minik güzel elleri öp bizim için. Bu ilk dönemde yalnız olamk biraz zor ama gayet iyisin, özlemler çok normal.Uykusunun düzenli olması süper. Gün geçtikçe senin moralinin yansımalarını daha iyi göreceksin bebeğinde :)
    Sevgiler.

    Not: bu arada alakasız olabilir fakat Firefox da yorum kısmı çıkmıyor, bilgine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım teşekkür ederim, firefoxa bakarım, inşallah zamanla daha iyi olur günlerimiz

      Sil
  12. Gece yine super şeyler yazmışsın bir çırpıda soluksuz okudum. Allah kolaylıklar versin özlem çok zor ama senin moralin ne kadar iyiyse kızınında huzuru o kadar yerinde oluyor.Nazar konusunda son derece haklısın annenin ağzından çıkan her iyi şeye nazar değiyor.Benim Dila prensesimde uyku konusunda çok iyiydi güzel emer hemen uyurdu ağzımdan bir kaçırdım... 3-4gün toparlayamamamıştık o düzeni.Senin dediğin gibi bebekle ilgili sorulanlara detaysız açıklama yapmak lazım(mış). Mis kokulu prensese tatlı uykular... Yaşadığın her şey çok güzel ve özel sana kolaylıklar dileim. Umarım özlediklerinle bir an önce doydoya özlem giderirsin..
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ne güzel yorumlar yazıyorsunuz, allah gönlünüze göre ersin inşallah. böyle herşeyi söylememek lazımmış ama bana sanki yalan söylüyormuşum gibi geliyor geriliyorum, ama benim kızım çok yaramaz, huysuz, her çocuk gibi normal vs demem lazımmış.Ben de inanıyorum, çünkü güzel emiyor dedikten sonra bozulmuştu emmesi

      Sil
  13. Ne kadar iyi bir annelik yaptigini goruyorum.
    Ben halen cok zorlaniyorum, ikinci cocugum oldugu halde. Sen masallah bayaga duzene sokmussun, masallah maslallah ablaa. Tirnaklarina bittttiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım daha senin çok olmadı, biz de başlarda zorlandık, sen de bir ay civarı eminim düzene oturtacaksın tabi senin sorumlulukların daha fazla bir de asude var, kendine haksızlık etme

      Sil
  14. Merhaba,ben sessiz takipçilerinizden, bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyütün inşallah ne güzel anlatmışsınız okumaya doyamadım lütfen benim gibi bebek özlemi çekenler için yazmaya devam edin ve dua edin lohusanın duası kabul olur inşallah.Hacer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dualarım sizinle, allah kalbinize göre verir inşallah

      Sil
  15. maşallah Helo ya büyümüş de neler neler :) ev sıcaklığı bence süper bebekler çok sıcaktan hoşlanmıyorlar ben 2 oğlumu ev sıcaklı 22 - 23 derecelerde büyüttüm çok şükür pek hastalanmazlar ( maşallah :) bu sıcaklıklara alışan bebek soğuktan hemen nem kapmıyor
    bence de ablan haklı hiç olmazsa duş esnasında ve giyinirken ekstra bi sıcaklığa ihtiyaç var ben öyle yaptım ufak bi elektir sobam vardı onu kullanıyordum..
    bol bol emzir sütün nasıl artıcak sende şaşıracaksın ama bu konuyla ilgili bi yazım var işine yaraya bilir ben süt takıntım yüzündün neredeyse hepsini yaptım :)
    http://asumantamer.blogspot.com/2011/06/anne-sutunu-arttrmak-icin.html
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maşallah senin çocuklarına, hiç hasta olmasın çocuklar keşke. ev sıcaklığı ile ilgili biz de sıkıntı yaşamıyoruz da banyodan sonra biraz üşyordu. bol bol emziriyorum ama fazla emince de kusuyor bunun yerine sağıyorum ben de sağdıkça çoğaldığını farkettim

      Sil
  16. Dila ile aynı gün benimde yeğenim (abimin oğlu)doğdu mert ali :).Anneside aynı sizin gibi niye beklemişiz ki diyo :) .

    Bilim insanının bilimsel yorumu tebessüm ettirdi.
    Sağlık,sıhhat ve mutluluk ile büyütürsünüz inşaallah

    sevgilerle
    zeynep(zeyn-u Eb)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah sağlıklı uzun bir ömür versin mert aliye, ismi gibi güzel olsun ömrü. Gerçekten bebek düşünen ama tereddütte olan varsa hiç düşünmesin diyorum artık bende :)

      Sil
  17. Kuzucummm yaaaaa, senin her yazdığını okurken gözlerim yaşlarla doluyor çoğu zaman ne yazacağımı bilemediğimden mesaj bırakamadan çıkıyorum, gurbetlik zor be gülümm. Ufff değiştireyim konuyu,,, kuzucuğun pek tatlı maşallahh Allah nazarlardan esirgesin, bakmaya doyamıyor insan maşallah; senin yüzünden şmdi üçüncüyü doğuracam bak :D :D :D onun o cennet kokusunu doya doya çek içine, büyüyünce özlüyor insan o bebek kokusunu, hele ergenliğe geçerken bıraktıkları kokular yokmu evlere şenlik ;D .......
    ben bebişlerimin her dönemini doya doya yaşayacağım dedim ve yapıyorumda, tavsiye ederim.Sana derlerki şimdi; en güzel zamanları hele bir yürüsünde gör, yürür okula gitsinde gör.... bitmez her döneminin tadını çıkar şekercim zaman geri dönmüyor, hiç bir şeye de üzme kendini, ne gurbete ne başkasına.......
    Bak çok güzel bir annesin ve dünyalar güzeli bir bebişin var (maşallah) keyfini çıkar tatlım.
    Hemen şu an benim içinde kuzucuğu doya doya kokla tamammı, öpüyorum ikinizide........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne sıcacık bir yorum bu, buralarda yalnız hissetmiyorum inan böyle yorumlar sayesinde, bol bol kokluyoruz çok şükür, allah her isteyene nasip etsin evlat sevgisini

      Sil
  18. Cok sukur, iyi haberlerinizi aldik. anlasilan dila sultanla yasamaya alismissiniz. Allah huzurunuzu ve saaadetinizi bozmasin. sutune, memene, bidigin uykusuna, huzuruna nazar degmesin masallah.
    ben ne zaman "aman cok sukur uyku derdimiz yok, gece hic uyanmiyor" dediysem o geceyi sabah ettik. kimsenin olmasa da benim nazarim degiyor herhalde :) bazen en bilimsel gerceklik buyuklerimiz tecrubeleri oluyor sanirim, bebe bakimi soz konusu olunca :D
    ilk zamanlar ortelim, bebek titriyor deyip duruyordum. megerse bebecigim korktugunda ve tedirgin oldugunda titriyormus. sirti soguk degilse usumedigine isaretmis. elimi tenine (yanagina, boynuna)degidirdigimde, oksadigimda sakinlestigini sonradan farketmistim. acemi anne sendromu iste :)
    oda sicakligi da "24-25 derece oldugu ve evin icinde esinti olmadigi surece bebeginizi usutmezsiniz" demisti doktorumuz. sen ne giyiyorsan bir kat fazlasi da demisti. bana kalsa cocuk lahana bebek olurdu valla :)
    macera dolu gunleriniz huzur ve neseyle gecsin insallah, ucunuze de kirkbii bin kere masallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fazla giydirmek istemiyorum ama üşüyünce belli oluyor ısıttığımda çok rahatlıyor, korku titremeleri de oluyor hala onları ayırt etmeyi öğrendim :)

      Sil
  19. Tatlım gene harika bir yazı. Kendi tecrubelerimi yazmak istedim
    Ne olur hemen tırnaklarını kes ve eldivenleri çıkar. Ven yaptım o hatayı. Parmak araları avuçları yara olmuştu. Çok kötü günlerdi
    Dr burnu soğukda usumustur. Gerisi önemli değil derdi.
    Şimdi sıcağa alisirsa ömrü boyunca üşür. Ornek kuzum tek kat ben uç kat giyinirim.
    Her havada çıkar. Daha sağlıklı olur.
    Bence hazır beze devam et. Birkaç ay sonra kadarını gözden geçirirsin
    Ve evet seni ve dila yi bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eldiven konusunda tavsiyen için sağol gerçekten parmak arasında kabuk gibi bişey verdı ben de neden oldu diyordum ondan herhalde

      Sil
  20. Ve yemek ve kilo. Genel anlamda saglık sorunu yoksa be onu ne kendini zorlama. Yemekten nefret ederse iste o zaman sorun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım etmez şimdilik iyi gidiyor bakalım aylık kontrolde öğreneceğiz

      Sil
  21. ev sicakligi, 20-21'i gecmiyor bizde..hatta gece kaloriferi kapatiyorum, 18-19'a dusuyor sabaha karsi. subatta dogum yapan bir arkadasim, gece cam acik uyurduk demisti :) 23 bize cok sicak..

    bir de, kizini cise tutmaya basla derim :) bu konuda bloga yazicam ama vaktim olmadi. diaper free baby uzerine okuyabilirsen bir arastir istersen.. her emzirme sonrasi+her uyku sonrasi ve her alt acma sonrasi tuvalete, ci$$ komutuyla tut, yapmaya alisir..

    en kisa zamanda, turkiye'den, ailenin yanindan yazman dilegiyle :))

    ve ayrica, masallah, ellere, parmaklara, tirnaklara bayildim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl yani o kadarcık çocuğu çişe tutmak????
      çok şaşırdım doğrusu...

      Sil
    2. yaa ''Anne ve Bebişi'' sen benim idolümsün bu annelik konusunda yeminle :)

      Sil
    3. bizim evde merkezi sistem var ve ayar sadece radyator ustunden yapılıyor, ancak uzun zamandır kalorifer yanmıyor ama nedense ev hep aynı sıcaklıkta 23 derecede kalıyor. ustelik her gün havalanıyor. yerden ısıtma falan da yok ev cok eski zaten
      çişe tutmayı biz de erken yapıyoruz ailede ama 1 aydan degıl mesela 6-7 aydan sonra, ablam 11 aylık olan yegenimi hep kakaya wc ye oturtuyor son birkaç aydır, yazını merakla bekliyorum ben de

      Sil
  22. Maşallah. Allah nazarlardan saklasın. Biz Monçuk'u doğduğu ilk 48 saat dışında hep kendimiz gibi giydiriyoruz. Ben biraz üşüyen, sıcak seven bir tipim ama benim üzerimde 3 kat varsa (fanile, tişört,yelek) onda da aynısı var. Kesinlikle sırtına bakın, orası sıcaksa tamam. Banyodan sonra başına bir başlık, giydirene kadar üzerine bir battaniye örtülebilir. Bir de elbiselerini ütüyle ısıtırsanız o arada üşümez. Bana da ısıtıcı al dediler, direndim. Sıcak-soğuk değişimi daha tehlikeli. Uykularında arada bir ufak bozulmalar normal. 40'ı çıkınca kendine geliyor, dünyanın farkına varıyor kuzular. Siz rutini uyguladığınız müddetçe o yine iyi uyur. Maşallah diyelim tekrar. Meme konusunda da şimdi yoruluyordur, ağzı da küçük, zamanla alışacak. Bir şekilde anne sütü alsın da nasıl alırsa alsın. Allah sizi sevdiklerinize kavuştursun hayırlısıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ütüyü ben de kullanıyorum zaten yetişemiyorum tüm kıyafetleri önceden ütülemeye giydirmeden önce ütüleyip giydiriyorum sıcak sıcak :))

      Sil
  23. direk tırnaklarına takıldı gözüm maaşallah yaa ne kadar güzel ve biçimli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah değişmez, ben tırnaklarımı pek beğenmem böyle olmasına şaşırdım bende

      Sil
  24. güle güle büyüt GeCecim :)
    Çok tatlı maşallah...
    Hiç bir şekilde ne memene ne sütüne ne de bebişe nazarlar değmesin analı babalı büyüsün sağlıkla inşallah :)
    kokla kızını benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fundacım, allah tüm çocukları anne babalarından ayırmasın

      Sil
  25. Zamanı yakalamak, ben bugün salı zannediyorum mesela:)) uykusuz geceler başladı bizde:( Nazar olayına ben inanıyorum ve sık sık dua okuyorum.Bazen anne ve babanın da nazarı olabiliyor muş bebeğe..Allah nazarlardan korusun bebeklerimizi..Amin.Sevgiler ( tırnakları çok tatlı, ben daha 1 haftalıkken kestim )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo erken kesmişsin , anne baba nazarını bana da diyorlar ama napıyım sevmeden mıncıklamdan duramıyorum ki

      Sil
  26. Eller tırnaklar süper cidden :) pamuğum benim.
    ben de bezlere geçemedim ya. benimkiler çıtçıtlı ya. en küçük ayarda kullanıyorum ama bağlayınca bacaklarının arasında çok birikme oluyor. rahatsızmış gibi geliyor.
    öff ya da rahatsız olan benim belki de çocuk iyi olacak.ben bugün deneyeyim tekrar.
    birde belli bir aydan sonra çiş kaka düzene giriyor.
    girene kadar geceleri hazır kullanman çok mantıklı.
    bu arada bir bilim adamı olarak memelerini okuyup üflemene hayran kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bezleri kullanma konusunda benim de çim el vermiyordu yzık minicik popo diye ama doktorunr dediğinden sonra rahatladım bir yazı yazıcam ayrıca bu konuda

      Sil
  27. yıkanabilir bez hiç kullanmadım , neden bunu tercih ettiğini merak ettim.
    banyo konusuna gelince onunla ilgili de iki laf edeyim. Şubat da doğmasına rağmen hemen hergün yıkadık.Bebekler çok rahatlıyor ve suya alışıyorlar.Hele böyle küçükken yıkıyorduk,banyodan sonra bir de emmdimi,ohh dört uyanmadan uyuduğunu biliyorum.İlk zamanlarda ağlamasından zor oluyordu ama gitgide alışıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıkanabilir bezleri eski yazılarımda yazmıştım ama yine yazıcam, banyoya hala tam alışamadı inşallah yakında alışır ben de çok isterim ama banyodan sonra uyku bizde de öyle :)

      Sil
  28. GeCeciğim, doktorumuz 24 derecenin ideal olduğunu söylemişti. Bizim ev alt kattakiler pek yakmadığı, salonu falan kapattıkları için ne kadar yaksak da aşırı sıcak olmaz. Biz de hiç kasmadan sadece banyo zamanı ısıtıcı kullanarak idare ettik. Bence eşin haklı, alışmalı sonra dışarıda çok kolay hasta olurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burdaki bebekleri karlı havada bile cam açık odada tutuyorlar ben de alışsın istiyorum soğuğa aslında

      Sil
  29. Güzel prensesin güzel elleri var. o güzel tırnakları kesmeye cesaret edemez kolay kolay anneler. Tırnak makası kullanmaya çekiniyorsan, dişlerinle kes. Çocukken tırnak yediysen eğer şimdi çok iyi başarabilirsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo bilmem mi hala yiyorum zaman zamn stres olunca ama makası da kullanabildim :))

      Sil
  30. Ne kadar guzel yazmıssınız.Keyifle okudum ınanın. Annelik işte herşeyi yapıyorsunuz, herşeyi düşünüyorsunuz. Sizi çok iyi anlıyorum.Çünkü ben de yurtdışında yaşıyorum belli bir süre kalcaz, sonra neresi olur kim bilir. Benim de oğluşum var. 8 aylık. Aslında yazacak o kadar çok şey geliyorki aklıma ama yaz yaz bitmez inanın. Tırnaklarını kestiğiniz ıyı olmuş. Bence eldiven de kullanmayın. O minik ellerle dünyayı tanıcak.Bırakın emerken size dokunsun, özgüveni artsın. Biz 1 hafta eldiven kullandık sonra 2-3 kez çizdi yüzünü.Ama daha sonrasında çizmedi.(Çizerse de nemlendirici sürün iz felan kalmaz.) Eminim onun için bu daha iyi oldu. Bazı şeyleri erken kavramalı. Maasaallah Allah nazarlardan korusun.Fırsat buldukça blogunuzu okuyorum malum zaman cok cabuk geçıyor.Bebek olunca herşey ona bağlı oluyor. Çilek kızınıza öpücükler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çizince kremle hemen geçti bizim de ama eldivenden tam kopamadık biraz tedirgin oldu çıplaklıktan yavas yavas alıstırıcaz artık

      Sil
  31. merhaba,bebek hyatımızı baştan aşağı değiştiriyor,biz de keşke daha önce doğsaydı kızım diyoruz..çok şükür bu duyguları yaşatana...yıkanabilir bezler daha sağlıklıymış duydum..annem beni hep yıkanan bezlerle büyütmüş,eski usul..o zamanlar hazır bez yaygın değilmiş,hem olsa da pahalıymış...çok şükür sağlıklıyız..bebeğini sağlıkla büyütmeni dilerim.inşallah sevdiklerine de tez zamanda kavuşursun canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  32. kurban olurum senı yaradana annesı boynundan kokla op yerıme analı babalı buyusun sansı bahtı acık olsun ınsallah

    YanıtlaSil