10 Şubat 2012 Cuma

# Gece's Blogger Templates

İki WordPress bir Blogger Teması ve Temalar Üzerine

Tema yapmayı seviyorum, zevkle yapıyorum fakat malesef ki her birine yetişemiyorum, en azından blog sahiplerinin istediği hızda. Sağolsun bir çok kişi temalarımı beğeniyor, sıraya giriyor ama bazen de beklemek zor gelebiliyor. Onlara elbette ki hak veriyorum ve diyebileceğim birşey yok.

Bazı kişiler blog teması yapmamın benim gerçek işim olduğunu düşünüyorlar, oysa ki sadece hobim ve boş vakitlerimde (tabi bazı zamanlarda çok yoğun yapıyorum, asıl işim hobi gibi oluyor) yapıyorum. Bunun dışında hamileliğin getirdiği bir rehavet de oluyor ki, yine de benden bekleyenlere doğumdan önce karşılık vermeye, en azından verilmiş sözleri yerine getirmeye çalışacağım.

Aşağıda geçen hafta içinde biten temaları görüyorsunuz, bunlar ne zamandır bekliyor ben bile unuttum. Herhalde sahipleri daha iyi biliyordur.


Fotografik Hatırlar blogu, Ülkü'nün uzun zamandır hayali idi. Asıl sitesi bir fotoğraf sitesi olacak, ama blog kısmında da günlük hayatını anlatacaktı. Ona da söyledim, doğrusu ne istediğinden bir türlü emin olamıyordu, gördüğü diğer sitelerden çok etkileniyor, nasıl bir düzen kurması gerektiğini kestiremiyordu. Fotoğrafçılar için portföy siteleri olarak çok şık durması sebebiyle flash sitelerden istiyordu ama ben önermedim. Flash siteler, site sahibi ve google için dost değil. Site sahibi güncelleme yapamıyor (sadece en başta flash site oluşturulurken belli sayıda resim yükleniyor o kadar) ve Google aramalarında flash sitelerdeki yazılar çıkmıyor. Bu yüzden bir wordpress sitesi önerdim ve şu an yapım aşamasında. Bu siteyle aşağı yukarı benzer görsellere sahip olan blogu da yayına başladı. Blogu bir alt domain açarak oluşturduk. Ana domainde fotoğraf sitesi yer alacak. Her birine ayrı wordpress yüklendi ve güncellemeleri farklı olarak yapılabilecek. Bir hosting firması ile anlaştığınızda, eğer paket izin veriyorsa, aynı hosting hesabına çok sayıda alt domain açılıp, bunların her birine ayrı ayrı wordpress kurulabiliyor.

Fotoğrafik Hatıralar'da minik detaylara dikkat çekmek istiyorum. Devamını oku görselleri ile yazı başlığına tıklandığında çıkan önceki ve sonraki kayıt görselleri. İkonumuz minik uğur böceği her yerde :) Bir çok sitede/blogda olmayan yeni bir özellik de ekledim: arkadaşına gönder butonu (örnek burda yazının sonunda). Bunu bir eklenti ile yapmak mümkün mü bilmiyorum ama ben tamamen kafamdan oluşturduğum bir kodu ekledim ve oldu. Ona tıklandığında ilgili yazıyı e-mail olarak göndermeye imkan veren bir pencere çıkıyor. Artık wordpressin genel prensiplerini anladığım, kodları istediğim gibi değiştirebildiğim için mutluyum.


İkinci wordpress teması ise Parti Home. Yukarıdaki tema ve bunun için aynı temel şablonu kullandım. Çünkü bu şablon gerçekten hoşuma gitmişti. Tabi iki sitenin de slayt istiyor oluşunun da etkileri var. Parti Home da ise, farklı olarak, sitenin sevimli haline uyan özel fontlar kullandık. Kağıt tasarımı ürünler yapıldığı için, yazı arkaplanını karton kağıt dokusunda düşündüm, çok hoş oldu. Sitedeki ürünler çok renkli olduğu için, tasarımın diğer kısımlarında fazla süslemeler yapmadık, renkleri soft tuttuk ki, ürünlerin kendileri ön plana çıksın.


Biten bir diğer tema ise Miskokulu Lezzetler. Bu tasarımı görsel olarak çook önceden bitirmiştik. Resim hali hazırdı ama bir türlü kodlayamamıştım. Kodlamaya başlarken, Blogger'ın, wordpressde olan ve çok sevdiğim yorumları yanıtlama fonksiyonunu başlattığını öğrendim. Bu fonksiyon çok hoşuma gitmekle birlikte, benim uzun deneyimler sonucunda oluşturduğum, en kapsamlı blogger taslağımda çalışmıyordu. Sadece bloggerın Şablon Düzenleyicisi içinde yer alan taslaklarda ve bazı yeni templatelerde mevcuttu. Ben de wordpressden uyarlanmış bir blogger şablonu üzerinden, yeniden kodladım temasını. Sade ama çok şık oldu, minik ayrıntılar var, ve bir de headerda not defteri şeklinde bir giriş yazısı :)

Tema yapan biri olarak bunu söylemem biraz tuhaf kaçabilir ama bir blogun/sitenin dikkat çekici olmasını sağlayan şey tema değildir. Tema sadece siteye girince ziyaretçilerin 3-5 sn dikkatini çeker. Bundan daha ziyade, sitenin güzel olmasını sağlayan unsurlar benim fikrime göre şöyle

  • Sitedeki yazılı alanların durumu: Bu ikiye ayrılıyor, birincisi ve en önemlisi font tipidir ki, fontun okunabilir olması ve türkçe karakterlerde bozukluğa sebep olmaması. Bozuk fontlar beni çok itiyor, okumaktan kaçınıyorum. İkincisi ise font rengi ki, sayfa arkaplanı ile mümkün olduğunca konstrast olmalı, yazılar ne çok büyük ne çok küçük olmalı
  • İlk madde olmadan okunabilirlik sağlanamayacağı için, yazının içeriğinden daha önemli bence. İkinci önemli husus, yazının içeriği, akıcılığı. Bir de yazıda paragraflar ve resim-yazı arasında bazen çok fazla olan boşluklar. İmla kuralları da önemli. Fazla boşluk olmamalı, imla kurallarına uyulmalı.
  • Üçüncüsü yazılara eklenen görseller. Çok ama çok önemli. Birçok beğenilen sitede görsellerin tüm yazılarda aynı şekilde, ebatta ve yerleşimde olduğuna dikkat edin. Kimi büyük kimi küçük değil, kimi solda kimi sağda değil. Hepsi uyumlu.

12 yorum:

  1. Canım benim :)

    Her şey o kadar güzel, o kadar benim içimden geçirdiğim gibi oldu ki.
    Çok çok teşekkürler, yüreğine emeğine sağlık :)

    Dila'yı ve seni öperim...

    YanıtlaSil
  2. Sen ne zaman bi blog tasarlasan, o blog güzelleşmekle kalmıyor, ünü git gide yayılarak herkes tarafından bilinir hale geliyor...

    Ben çoktan sıkıldım kod işlerinden vs., senin azmine hayranım GeCecim,kocaman maşallah diyeyim de aman ha :)

    YanıtlaSil
  3. hepsi harika. ama mis kokulunun blogger da çalıştığını öğrendiğimden beri gözlerim kocaman :)

    YanıtlaSil
  4. Elinize emeklerinize sağlık içime sinen bir tasarım oldu çok teşekkür ederim sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkürler
    yine çok güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  6. uzun zamandır bakarım bloğunuza. harıke şablon tasarımlarınız var. elleriniz ağrımasıjn. ama benım bır sorunum var. ondan bundan cevap bekledım ama. dedım bjnu gece bılır ancak.öncekı bloğumun adı ısmım olduğundan ısım değişikliği yaptım ikikızannesiyim blogspot yaptım.bekledim bekledim bır kaç gun çıkmıyor. eskiden arama motorunda hala eski adım çıkıyordu bugun çıkmaz olmuş artık.sonra dedım benım ısımdemı var bişi değiştirdim salıha butık yaptım bugun ama yıne yok.şimdi bu yorumu yazarken google kımlığım altta ikikızannesıyım olarak çıkıyor. şaşırdım butun ayarlarım tamam olmasına rağmen salıha butuk adını verdiğim bloğum yok. aramalarda çıkmıyor . yaklaşık5gundur istatıstıklerım sıfır. lütfen bılgınız yada yardımcı olursanız çok sevınırım. gizelmli@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. Ay inanmıyorum tariflerinden o kadar faydalandığım miskokulu lzzetleri sen mi tasarladın ülküyede sen tasarlamışsın hepsi harika ya hepsini çok beğeniyorum...ellerine sağlık çok farklı bir gözün var...

    YanıtlaSil
  8. merhaba burçin ben benimde bir blogum var ve düzenli olarak yazılar yazıyorum ilgilenir ve takip etmek isterseniz www.hamarathatunum.com

    YanıtlaSil
  9. WordPress ile ilgili temel kod paylaşımlarıma devam ediyorum. Bu yazımda neredeyse her blogun faydalandığı ve içeriklerin hemen altına eklediği “Önceki Yazı – Sonraki Yazı” linklerinden bahsetmek istiyorum. Birkaç küçük kod ile bu işi rahatlıkla çözebiliyorsunuz.
    https://www.dogushan.com/wordpress-onceki-sonraki-yazi-ekleme-kodu/

    YanıtlaSil
  10. Düğün Organizasyonu

    Düğün hazırlıkları ve dugun organizasyonu için profesyonel hizmet almak istiyorsanız İzmir Organizasyon yanı başınızda. Düğün organizasyonu alanında 15 yıllık tecrübesi ile birçok düğün organizasyonuna öncülük eden İzmir Organizasyon firmamız profesyonel ekibi ve kaliteli ekipmanları ile hizmetinizde. Karşınıza sizi mutlu edecek biri çıktığında, karşılıklı olarak birbirinizden elektrik aldığınızda evlenmeye karar verirsiniz. Sevdiğiniz kişi ile hayatınızı birleştirmek istediğinizde bazı hazırlıklar başlar. Düğün tarihi belirlenir, mekan belirlenir, ev hazırlıkları başlar, gelinlik, damatlık seçimleri gibi düğün hazırlıkları için daha birçok ayrıntı vardır. Tüm bu ayrıntıları düşünmek gelin ve damada kalır. Bu hazırlıkların yanı sıra düğün organizasyonu da çoğu zaman telaşlı oluyor. Bu kadar telaşa hiç gerek yok çünkü İzmir Organizasyon düğün gününe ait tüm detayları sizlerin istekleri doğrultusunda oluşturuyor. Hayal ettiğiniz rüya gibi bir gün için profesyonel ekibimiz düğün hazırlıkları için çalışmaya devam ederken sizler rahat bir nefes alabilir ve gece için hazırlıklarınızı sürdürebilirsiniz. Simge & Gökhan çifti için gerçekleştirdiğimiz düğün organizasyonu yazımızı okuyarak fikir edinebilir ve ayrıntılı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.


    evlilik teklifi yüzükleri

    Kavram evlilik teklifi olursa bir yada birkaç cümle ile anlatılabilecek basit bir olgu değildir. Şu yer küre üzerinde milyarlarca insan arasından duygusal olarak bağlandığınız, sevginizi, sadakatinizi ve emeğinizi ilmek ilmek ördüğünüz o kişi ile hayatlarınızı birleştirmek; kurduğunuz hayallerin tek tek gerçekleşmesi için çaba harcamak… Sadece bunlar bile evliliğin ne kadar özel olduğunu anlamamız için yeterlidir.

    Bayanların evliliğe bakış açısı ve hissettikleri erkeklere göre kıyaslandığında pek çok noktada ortak paydada buluşuyor olabilir. Ancak bazı noktalarda ise kadınlar erkeklere göre daha farklı beklentiler içerisinde yer alıyor. En önemli unsur ise evlilik için öncelikle bir evlilik teklifi gerekmesi gibi. Bu konulara kadınlar erkeklerden daha fazla önem veriyor. Her genç kızın hayalini kurduğu bir evlenme teklifi mutlaka bulunuyor. Bu aşamada beylerin yapacağı en güzel şey ise onları mutlu edecek, sonsuza dek hatıralarından çıkmayacak bir evlilik teklifi organizasyonu yapmak olacaktır. Belki de ayrıntılar çiçekler, başına takılacak bir taç veya bir evlilik teklifi hediyesi.


    organizasyon ajansı

    Deniz üzerinde15 metrelik özel yatımızda organizasyonlar yapmaktayız. Yatta evlenme teklifi organizasyonu en çok yapmış olduğumuz organizasyonlardandır. Evlenme teklifi organizasyonu için en çok tercih edilen hizmetlerimizi içeren örnek bir videoyu yan tarafta izleyebilirsiniz. Mutluluk Teknesinde evlenme teklifi organizasyonu yada teknede evlenme teklifi organizasyonu alternatifleri için lütfen Evlenme Teklifi Organizasyonu sayfamızı inceleyiniz...

    Açılış Organizasyonu

    Animasyonlu acilis organizasyonu , renkli kostüm ve makyajlarıyla palyaço gibi animasyon ekibinin, çeşitli dans ve aktivitelerle, açılışa ilgi çekmesidir. Animasyonlu organizasyonlarda palyaçolarımız, mini kulüp danslarla çocukları ve yetişkinleri eğlendirirler. Firmanızın, markanızın ya da kampanyalarınızın yer aldığı broşürlerinizi dağıtırlar. Animasyon sunucusu ( sunucu temini hizmeti ) ile birlikte çeşitli gösteriler düzenlerler.

    YanıtlaSil
  11. Antalya travesti arkadaşlık sitelerine bir yenisi daha eklendi. Bu travesti arkadaşlık sitesinin asıl amacı lgbt bireylerinin sosyalleşmesi ve güzel arkadaşlıklar kurmalarını hedefliyor. Üstelik sadece Antalya değil bünyesinde Alanya travesti, Manavgat travesti gibi popüler yerleri de barındırmaktadır.

    Sitenin Genel Özellikleri

    Öncelikle Alanya travesti sitenin en dikkat çekici yani yönetilebilir bir arayüz  ve tamamen mobil uyumlu olması dikkatimizi çekiyor. Bunun yanı sıra site içerisinde duyuru, hakkında kısımları, youtube video bölümü, yorum bölümü ve sayaç sistemi gibi özelliklerde yer alıyor.

    Kimleri Hedefliyor?

    Sitemizin genel hedefi lgbt bireylerini hedef almaktadır. Eşcinseller için olan sosyal medya siteleri neredeyse hiç yok bunun sebebi ise tib tarafından sürekli kapatılmasıdır.

    YanıtlaSil